Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Απολαμβάνει την ελευθερία του ο Hamilton

Ελλάδα 17:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απολαμβάνει την ελευθερία του ο Hamilton

FORMULA 1

Απολαμβάνει την ελευθερία του ο Hamilton

FORMULA 1

Ο 28χρονος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής λειτουργεί τελείως διαφορετικά πλέον στην νέα του ομάδα τη Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Του Τ. Πουρναράκη

Όπως ίσως γνωρίζετε ο Χάμιλτον πριν 15 χρόνια μπήκε κάτω από την ομπρέλα της McLaren και υπό την αυστηρή καθοδήγηση του πατέρα του έγινε ένας αθλητής κορυφαίου επιπέδου. Όμως η πίεση που του ασκήθηκε σε διάφορες φάσεις της ζωής του προφανώς άφησε κατάλοιπα μέσα του. Αρχικά ήρθε το «επαγγελματικό» διαζύγιο με τον πατέρα του και αυτό ήταν αρκετά δύσκολο για το νεαρό Βρετανό. Επιστρατεύτηκε ακόμη και η μητέρα του ως αντίβαρο καθότι τα ‘on – off’ της σχέσης του με την Νικόλ Σέρζινγκερ επιβάρυναν ιδιαίτερα την ψυχολογία του το 2011.

Επόμενο βήμα στη ζωή του 28χρονου σήμερα πιλότου ήταν η αλλαγή ομάδας. Ο ίδιος παραδέχεται πως δεν ήταν εύκολο να απογαλακτιστεί: «Από τη φύση μου αρέσκομαι στην αδρεναλίνη και στα ρίσκα. Βρέθηκα σ’ ένα σταυροδρόμι και ζύγισα τις επιλογές που είχα, ήταν και οι δυο καλές αλλά η μια εμπεριείχε περισσότερο ρίσκο. Ήθελα να δοκιμάσω. Είναι όπως όταν φεύγεις από το σπίτι. Ίσως λίγο πιο ακραίο.  Παραμένοντας σ’ ένα οικείο ασφαλές περιβάλλουν θα ήμουν προστατευμένος. Επιλέγοντας να φύγω γνώρισα έναν νέο κόσμο. Δημιούργησα νέες σχέσεις, γνώρισα νέους ανθρώπους και πλέον δεν έχω χρόνο για χάσιμο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη όλα εξαρτώνται από μένα».

Advertisement
Advertisement

Ο Χάμιλτον στην καινούργια του ομάδα τη Mercedes έχει πάρει ήδη μια pole position στην Κίνα ενώ έχει ανέβει δυο φορές στο βάθρο σε Μαλαισία και Κίνα. Βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 50 βαθμούς ενώ υπολείπεται 27 από τον πρωτοπόρο Σεμπάστιαν Φέτελ.

[nggallery id=2205]