Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H FIA απαντάει στον Vettel

Ελλάδα 19:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H FIA απαντάει στον Vettel

FORMULA 1

H FIA απαντάει στον Vettel

FORMULA 1

O Sebastian Vettel άσκησε έντονη κριτική στην παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδικότερα στον τεχνικό της έφορο, Charlie Whiting, για την στιγμή που αποφασίστηκε να μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μία απόφαση που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των οδηγών της Red Bull Racing, φέρνοντας σε μειονεκτική θέση τον οδηγό της Ferrari αλλά και τον Valtteri Bottas τον οποίο καταδίωκε στη μάχη της κορυφής, μιας και δεν είχαν τη δυνατότητα να μπουν εγκαίρως στο pit lane για αλλαγή ελαστικών.

Αφού διαβάσετε πατώντας εδώ όσα είπε ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, έχει ενδιαφέρον να δείτε και την απάντηση του Whiting, που φαντάζει άκρως λογική.

Advertisement
Advertisement

«Δεν κοιτώ ποιος μπορεί να έχει πλεονέκτημα ή μειονέκτημα από την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας. Και αποτελεί μυστήριο για μένα το γεγονός πως ασχολούμαστε τόσο με αυτό το θέμα, δεδομένου πως έχουμε το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας από το 2015 και το κανονικό αυτοκίνητο ασφαλείας εδώ και είκοσι χρόνια. Ξέρουμε λοιπόν καλά πως κάθε παρέμβαση θα έχει κερδισμένους και χαμένους. Αν πρέπει να κάτσουμε και να εξετάσουμε, ποιος θα ευνοηθεί και ποιος όχι, πως θα γίνει ώστε να έχουν όλοι την ίδια ευκαιρία, θα χαθεί πολύτιμος χρόνος. Χρόνος που δεν υπάρχει. Και δεν είναι δουλειά μας να κάνουμε κάτι τέτοιο», είπε ο Whiting με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο planetf1.com.

Advertisement

Μάλιστα, εκτός από τους γενικούς κανόνες που ακολουθεί ο διευθυντής του αγώνα, ο Βρετανός αναφέρθηκε και στο συγκεκριμένο συμβάν.

Advertisement

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση θέλαμε να βεβαιωθούμε πως η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας ήταν απαραίτητη. Δεν θέλαμε να αποφασίσουμε βασιζόμενοι σε όσα μας έλεγαν 3-4 ομάδες που επικοινώνησαν μαζί μας. Αυτό συμβαίνει άλλωστε σχεδόν κάθε φορά. Ρώτησα έναν κριτή που βρισκόταν στο σημείο αν μπορούσε να τα μαζέψει χωρίς επικινδυνότητα και μου απάντησε αρνητικά. Πήραμε λοιπόν την απόφαση για καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας», σημείωσε ο 66χρονος.