Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Σιγκαπούρης: Στην pole o Vettel

Ελλάδα 23:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Σιγκαπούρης: Στην pole o Vettel

FORMULA 1

GP Σιγκαπούρης: Στην pole o Vettel

FORMULA 1

Ο Γερμανός έφερε την κρίσιμη στιγμή τη Ferrari μπροστά από τις Red Bull. Από την 5η θέση εκκινεί ο Χάμιλτον. Απευθείας μετάδοση του αγώνα από EΡΤ, Cosmote αύριο στις 15:00.

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Με την θερμοκρασία οδοστρώματος στους 33 βαθμούς Κελσίου και τη θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς Κελσίου στους δρόμους του λιμανιού της Σιγκαπούρης ξεκίνησαν σήμερα οι κατατακτήριες δοκιμές του 14ου αγώνα της F1.

Νωρίτερα στην ωριαία διαδικασία των ελεύθερων δοκιμών (FP3) ταχύτερος όλων ήταν ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull. Πολύ κοντά του οι δυο διεκδικητές του τίτλου Φέτελ και Χάμιλτον στο ίδιο δέκατο ενώ εντυπωσίασε ο Αλόνσο με την 4η θέση για τη McLaren Honda. Μόλις χτες η Βρετανική ομάδα ανακοίνωσε την συνεργασία της με τη Renault για παροχή υβριδικών μηχανών από το 2018.

Advertisement
Advertisement

Η Pirelli έχει στη διάθεση όλων των ομάδων γι’ αυτό το τριήμερο αγώνα τις τρεις πιο μαλακές γόμες της γκάμας της: Μαλακή, πολύ μαλακή, πάρα πολύ μαλακή. Το ξεκίνημα των κατατακτήριων δοκιμών βρήκε και τους 20 οδηγούς να χρησιμοποιούν την πάρα πολύ μαλακή γόμα. Οι Red Bull παρέμειναν ταχύτερες με το Φερστάπεν να σημειώνει χρόνο στο 1:42.010 ότι ταχύτερο έχει επιτευχθεί στην Μαρίνα Μπέι. Ο Ρικιάρντο ακολουθούσε μαζί με τους Αλόνσο, Σάινθ, Βαντούρν με τις Ferrari να μένουν εκτός δεκάδας καθώς δεν επιχείρησαν δεύτερη προσπάθεια στο τέλος της περιόδου όπου η πίστα είχε βελτιωθεί εντυπωσιακά. Αποκλείστηκαν από τη συνέχεια οι Sauber των Βερλάιν και Έρικσον, οι Williams των Στρολ, Μάσα και η Haas του Κέβιν Μάγκνουσεν.

alonso-singa17-a640

Το ξεκίνημα του Q2 βρήκε το Φέτελ να σημειώνει πέρασμα στο 1:40.5. Ο Φερστάπεν απάντησε αμέσως με 1:40.379 δείχνοντας ότι η μάχη για την pole θα κριθεί στα χιλιοστά. Οι δυο τους ήταν οι ταχύτεροι στο Q2. Από τη συνέχεια αποκλείστηκαν η Haas του Γκροζάν, οι Force India των Οκόν και Πέρεζ, η Renault του Πάλμερ και η Toro Rosso του Κβίατ.

Advertisement

Το Q3 στην πρώτη προσπάθεια βρήκε το Φέτελ μπροστά από τις Red Bull το Ράικονεν τέταρτο και το Χάμιλτον στην 5η θέση. Ο Αλόνσο αντίστοιχα είχε πέρσει στην 7η θέση για την McLaren Honda. Ο Φέτελ μπόρεσε να βελτιώσει και στο 2ο του πέρασμα και έτσι πήρε την pole . Πίσω του οι δυο Red Bull και ο Ράικονεν. Ο αγώνας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η 1η στροφή με τους Φέτελ και Φερστάπεν θα έχει αρκετό ρίσκο.

Συνολικά η σημερινή κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:

Advertisement

singapore-pole-times640tall