Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Μονακό: Εντυπωσιακή Pole για Ricciardo!

Ελλάδα 0:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Μονακό: Εντυπωσιακή Pole για Ricciardo!

FORMULA 1

GP Μονακό: Εντυπωσιακή Pole για Ricciardo!

FORMULA 1

H απόλυτη κυριαρχία του Daniel Ricciardo στους δρόμους του πριγκιπάτου συνεχίστηκε! Μετά το 3 στα 3 στις ελεύθερες δοκιμές, ο Αυστραλός έκανε το 3 στα 3 και στις τρεις περιόδους των κατατακτήριων. Το 1.10.810 διέλυσε το ρεκόρ πίστας αλλά και τον ανταγωνισμό. Ωστόσο για τη Red Bull Racing ήταν μισή χαρά, μιας και ο έτερος οδηγός της θα εκκινήσει τελευταίος.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Κυανή Ακτή υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ηλιοφάνεια, θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 48. Όμως στο γκαράζ της Red Bull Racing ήταν ακόμα ψηλότερα λόγω των πυρετωδών εργασιών στο μονοθέσιο του Max Verstappen. Ο Ολλανδός που έστειλε την RB14 στις μπαριέρες λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών, αναγκάστηκε να αλλάξει και κιβώτιο ταχυτήτων και τελικά έμεινε θεατής στο Q1.

Εκεί όπου όλοι χρησιμοποίησαν την hypersoft γόμα ελαστικών της Pirelli και ταχύτερος όλων ήταν ξανά ο Ricciardo, με τον ανταγωνισμό στα τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου. Εκτός συνέχειας έμεινε ο Brendon Hartley με τη Scuderia Toro Rosso, o Marcus Ericsson με τη Sauber, o Lance Stroll με τη Williams, o Kevin Magnussen με τη Haas και φυσικά ο Verstappen.

Advertisement

Στο Q2 ο Ricciardo συνέχισε το βιολί του, όχι απλά ήταν ταχύτερος όλων αλλά με χρόνο 1.11.278 σημείωσε νέο ρεκόρ πίστας. Raikkonen, Vettel και Hamilton ήταν αντίστοιχα 1, 2 κα 3 δέκατα πιο αργοί, την ώρα που στη ζώνη αποκλεισμού βρέθηκαν ο Nico Hulkenberg με τη Renault, o Stoffel Vandoorne με τη McLaren, o Sergey Sirotkin με τη Williams, o Charles Leclerc με τη Sauber και ο Romain Grosjean με τη Haas.

Έτσι στην τελική περίοδο είχαμε μία Red Bull, τις δύο Ferrari, τις δύο Mercedes, τις δύο Force India, τη McLaren του Fernando Alonso, τη Renault του Carlos Sainz και την Toro Rosso του Pierre Gasly. Στην πρώτη ζαριά ο Ricciardo κινήθηκε με ταχύτητα… δίνης, κατεβαίνοντας στο σχεδόν εξωπραγματικό 1.10.810! Ο Hamilton, ο Vettel και ο Raikkonen ήταν τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του, με τον Bottas στα επτά.

Στη δεύτερη προσπάθεια κανένας δεν μπόρεσε να τον απειλήσει, ούτε καν αυτός δεν μπόρεσε να βελτιώσει την επίδοση του. Η πρώτη του προσπάθεια ήταν αρκετή για να του εξασφαλίσει τη δεύτερη Pole του στο Μονακό. Όμως ο Vettel «προσπέρασε» τον Hamilton και έτσι θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά του grid, αφήνοντας τον κάτοχο του τίτλου στη δεύτερη μαζί με τον Kimi.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Monaco-2018-Quali-Times640