Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Γνώριζε ο Hamilton;

Ελλάδα 19:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γνώριζε ο Hamilton;

FORMULA 1

Γνώριζε ο Hamilton;

FORMULA 1

Η ανακοίνωση της συνεργασίας McLaren – Honda για το 2015 δίνει άλλη διάσταση στην απόφαση του Βρετανού πρωταθλητή ν’ αλλάξει στρατόπεδο. Όταν ο Λούις Χάμιλτον ανακοίνωσε την απόφασή του να μεταπηδήσει από τη McLaren στη Mercedes είχαν ήδη γίνει γνωστές οι φήμες πως η McLaren συζητάει με τη Honda για πιθανή συνεργασία στο μέλλον. Του Τ. Πουρναράκη

Advertisement
Advertisement

Δεδομένου ότι η βρετανική ομάδα έχει να πάρει πρωτάθλημα κατασκευαστών από το 1998 όταν το μονοθέσιο της σχεδίασε ο Άντριαν Νιούι και πως η φετινή της εικόνα απέχει παρασάγγας απ’ το ζητούμενο η απόφαση του 27χρονου Βρετανού φαντάζει σοφή.

Τότε είχαμε γράψει πως σίγουρα σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Χάμιλτον έπαιξε η παρουσία της Mercedes ως κατασκευαστή καθότι είναι λογικό το 2014 που ξεπαγώνει η εξέλιξη στους κινητήρες και σε κάθε αγώνα θα έχουμε και από μια αναβάθμιση να θέλει κάποιος να συνεργάζεται με την «πρώτη» ομάδα του κατασκευαστή κινητήρων που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι φυσικά η ομάδα της Mercedes F1.

Η McLaren ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με τη Honda για το 2015 είναι κατά την προσωπική μας άποψη σα να ρίχνει λευκή πετσέτα μέχρι το 2016.

Advertisement
Advertisement

Πάμε να δούμε το γιατί: Φέτος η ΜΡ4/28 δεν είναι ανταγωνιστική, κανείς δεν αμφιβάλλει πως εξελίσσοντάς την στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος Μπάτον και Πέρεζ θα βρεθούν στο βάθρο ίσως και στο μεσαίο σκαλί αλλά οι τίτλοι έχουν πετάξει.

Όπως επίσης κανείς δεν αμφιβάλλει στην πραγματικότητα παρά τα αντιθέτως λεχθέντα πως η Mercedes το 2014 και με φόντο τη συνεργασία McLaren – Honda το 2015 δε θα έχει σε πρώτη προτεραιότητα τη συνεργασία της με τη βρετανική ομάδα.

Μιλώντας σχετικά ο μάνατζερ της McLaren, Τζόναθαν Νηλ τόνισε: «Θα έχουμε πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειαζόμαστε και οι μηχανικοί των δυο ομάδων θα δουλεύουν πολύ στενά. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον για να είμαστε πετυχημένοι. Η συνεργασία μας είναι πολύχρονη και σε γερές βάσεις αλληλοεκτίμησης».

Advertisement

Το 2015 πρώτη χρονιά της Honda στη F1 θα είναι σίγουρα μια χρονιά προσαρμογής ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα νεότητας και συνεργασίας και να δέσει η ομάδα. Οπότε η λογική λέει πως η McLaren θα παρουσιάσει ξανά ανταγωνιστικό μονοθέσιο το 2016! Ακούγοντας τώρα το Μπάτον να δηλώνει ενθουσιασμένος με την προοπτική συνεργασίας ανάμεσα σε McLaren και Honda γεννιούνται πολλά ερωτηματικά. Απ’ τη μια ο 33χρονος Βρετανός έχει άριστη σχέση με την Ιαπωνική εταιρεία, αποτελεί δε για τη Honda ζωντανή ιστορία καθότι έχει σημειώσει την τελευταία pole (Αυστραλία 2006) και την τελευταία νίκη της εταιρείας (Ουγγαρία 2006). Απ’ την άλλη και με φόντο το 2016 ο Μπάτον θα είναι 37 ετών μάλλον θα του ταιριάζει περισσότερος ένας άλλος ρόλος στην ομάδα απ’ αυτόν του οδηγού – διεκδικητή.

Υπό αυτό το πρίσμα αποκτά άλλες διαστάσεις η απόφαση του Χάμιλτον να φύγει από τη McLaren και φαντάζει μονόδρομος.
[nggallery id=1797]

Advertisement