Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Δυσαρέσκεια στη Ferrari για την απόφαση της FIA

Ελλάδα 15:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δυσαρέσκεια στη Ferrari για την απόφαση της FIA

FORMULA 1

Δυσαρέσκεια στη Ferrari για την απόφαση της FIA

FORMULA 1

Η ετυμηγορία του Παγκοσμίου Συμβουλίου σχετικά με τις «κρυφές» δοκιμές της Pirelli με τη Mercedes, δεν ικανοποίησε τον ανταγωνισμό. Όπως είναι σαφές από τα γραφόμενα στο website της Ferrari, περίμεναν πιο αυστηρή ποινή. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Τα παρακάτω δημοσιεύτηκαν μέσω της ειδικής στήλης «Γητευτής των Αλόγων» που συνήθως σχολιάζει με πιο… καυστικό τρόπο, με λόγια που συνήθως δεν χωράνε σε επίσημα Δελτία Τύπου. Αναλυτικά λοιπόν, η τελευταία στήλη ανέφερε…

«Έχετε βρεθεί ποτέ ενώπιον Ελεγκτικού Συμβουλίου αντιμετωπίζοντας κατηγορίες; Δεν έχει συμβεί ποτέ στον “γητευτή” αλλά δεν μπορεί να είναι ευχάριστο. Αν και όπως μάθαμε, ακόμα κι αν κάποιος είναι ένοχος, αποδεδειγμένα, υπάρχει πάντα τρόπος να ξεγλιστρά. Αρκεί να υποδείξει στο Συμβούλιο ποια πρέπει να είναι ποινή του και γιατί όχι, αυτή να είναι ένα… χάδι. Είναι τουλάχιστον εκνευριστικό να βλέπεις πως η κατηγορούμενη πλευρά τη γλίτωσε ουσιαστικά χωρίς επιπτώσεις, παρότι έχει αποκτήσει άδικο αγωνιστικό πλεονέκτημα. Μη μου πείτε πως τρεις ημέρες αποκλειστικών δοκιμών στην πίστα της Καταλονίας είναι το ίδιο με το να συμμετέχεις σε ένα τεστ, μαζί με άλλες εννέα ομάδες στο Σίλβερστοουν, με ταλαντούχους αλλά άπειρους οδηγούς στο τιμόνι, σε μία περιοχή όπου ο καιρός μπορεί να είναι κακός ακόμα και το καλοκαίρι! Κι αν όλο αυτό είχε λάβει χώρα μετά το τεστ νέων οδηγών; Ποια θα ήταν τότε η ποινή; Θα τους απαγόρευαν να κάνουν το ετήσιο δείπνο στο τέλος της σεζόν; Είναι σαν να έχεις δεχθεί γκολ φάντασμα που όμως δεν ακυρώνεται και σαν οι αντίπαλοι σου να κερδίζουν λανθασμένα πέναλτι που όμως δεν έχει καμία επίδραση πάνω στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτά είναι πράγματα που τόσο οι Βρετανοί όσο και οι Γερμανοί πρέπει να θυμούνται καλά, δεν το νομίζετε; Είναι κάτι που δεν μπορεί να ανταποδοθεί με ένα πέναλτι στον επόμενο αγώνα. Το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στη Formula 1, γίνεται πια βαρετό. Κάνεις ένα λάθος, τρέχεις με παράνομα εξαρτήματα, μετά απλά σου λένε να τα αλλάξεις στον επόμενο αγώνα και σε αυτό τον τομέα έχουμε δει πολλά. Όλα τα παραπάνω, κάνουν τον γητευτή να σκεφτεί πως αν κάποια στιγμή βρεθεί σε ηγετικό ρόλο μίας ομάδας Formula 1 και έχει δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να οργανώσει ένα εβδομαδιαίο τεστ την κατάλληλη στιγμή και ίσως απλά μετά να χρειαστεί να απουσιάζει από ένα σε χρονική περίοδο που όλα έχουν κριθεί. Δεν συμφωνείτε; Και για όσους εξακολουθούν να μιλούν για διαφάνεια, ο Γητευτής θα πρέπει να τους θυμίσει πως οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι: δεν μπορείς να κάνεις δοκιμές με μονοθέσιο αυτής της χρονιάς. Με μονοθέσια διετίας μπορείς να κάνεις όποτε θέλεις, όπου θέλεις, με όποιον οδηγό θέλεις, ντυμένο όπως εκείνος θέλει και έχοντας καλέσει όποιον θέλεις».

Advertisement
Advertisement