Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Apocalypse Nirvana, για σκληρές αποστολές

Ελλάδα 8:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Apocalypse Nirvana, για σκληρές αποστολές

ΝΕΑ

Apocalypse Nirvana, για σκληρές αποστολές

ΝΕΑ

Η Apocalypse Manufacturing είναι γνωστή κυρίως για τα 6×6 εκτός δρόμου μοντέλα που δημιουργεί για συγκεκριμένους πελάτες της. Πλέον, ασχολήθηκε και με την ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Τι είναι το Nirvana; Υπάρχει περίπτωση να σχετίζεται με την ουσία της έννοιας που έχει η λέξη; Καμία, είναι η απάντηση.

Η Apocalypse Manufacturing ειδικεύεται στη δημιουργία εντυπωσιακών και ογκωδέστατων οχημάτων τα οποία βασίζονται σε pickup μοντέλα που κυκλοφορούν στη αγορά των ΗΠΑ, προσδίδοντας τους εξεζητημένη αισθητική, κίνηση στους έξι τροχούς (τρεις άξονες) και μεγάλη ισχύ στον κινητήρα τους.

Αυτή τη φορά, τα στελέχη της επέλεξαν έναν διαφορετικό δρόμο. Αποφάσισαν να ασχοληθούν με ένα αμιγώς ηλεκτρικό και συγκεκριμένα με το Rivian R1T, το pickup μοντέλο της.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της αμερικανικής εταιρείας πήραν το αυτοκίνητο και το βελτίωσαν βάσει των στάνταρ που θέτουν για ένα δημιούργημά τους. Έτσι, το Nirvana, όπως το ονόμασαν, αποκτά την αισθητική που φαίνεται στις φωτογραφίες και αυξημένες δυνατότητες εκτός δρόμου κίνησης και ρυμούλκησης.

Σύμφωνα με την πρακτική της Apocalypse Manufacturing, ο ιδιοκτήτης του Rivian R1T πρέπει να παραδώσει το αυτοκίνητό του στην εταιρεία για να το μετατρέψει σε Nirvana.

Advertisement

Τα στελέχη της αναβαθμίζουν την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, η οποία μεταβάλλει το ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος. Επίσης, αυξάνουν την απόστασή του από το έδαφος κατά 17,8 εκατοστά και την ενισχύουν για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις της εκτός δρόμου κίνησης.

Advertisement

Επίσης, εφοδιάζουν το αυτοκίνητο με μεγαλύτερους τροχούς (38×15.5R20LT) και ελαστικά τα οποία παρέχουν καλή πρόσφυση σε επιφάνεια με χαμηλό συντελεστή τριβής (λάσπη ή χιόνι).

Για την προστασία του αμαξώματος, επικαλύπτουν το Nirvana με υλικό το οποίο αποτρέπει τις γρατσουνιές όταν το όχημα κινείται σε περιβάλλον με κλαριά ή από βανδαλισμό.

Οι αρχικοί προφυλακτήρες του Rivian R1T αντικαθίστανται στο Nirvana από άλλους οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί από την Apocalypse Manufacturing. Αυτοί αφενός ταιριάζουν στο αυτοκίνητο και στον καινούργιο χαρακτήρα του και αφετέρου προστατεύουν σε δύσβατα μέρη, ενώ καθαρίζονται εύκολα.

Advertisement

Στο κάτω μέρος, τοποθετούνται προστατευτικές ποδιές από κέβλαρ και σκαλοπάτια στα μαρσπιέ για να είναι πιο εύκολη η είσοδος και έξοδος προς και από το Nirvana.

Από την Apocalypse Manufacturing ανακοινώνεται ότι η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του φτάνει τους 862 ίππους και επιταχύνεται από τα 0-97 χλμ./ώρα (0-60 μίλια/ώρα) σε 3,0 δευτερόλεπτα.

Τέλος, το κόστος της μετατροπής ξεκινά από τα 150.000 δολάρια (περίπου 142.230 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Apocalypse Manufacturing δημιουργεί το πολεμικό Ram TRX 6×6
Αυτό είναι το Super Truck της Αποκάλυψης (+video)
Ακόμα δεν το είδαμε το Ford Bronco, άρχισαν οι «επεμβάσεις»