Ενδιαφέρει και την Aston Martin η Formula E | NewsAuto.gr
FORMULA E ΑΓΩΝΕΣ

Ενδιαφέρει και την Aston Martin η Formula E

Ένα ακόμα όνομα μεγάλο κατασκευαστή προστίθεται στη λίστα υποψηφίων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula E. Ο λόγος για την Aston Martin που πέραν του ενδεχόμενου εμπλοκής της στη Formula 1, εξετάζει τη συμμετοχή και στο ταχέως αναπτυσσόμενο ηλεκτρικό πρωτάθλημα!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πρόκειται για ένα θεσμό ελκυστικό για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που θέλουν να επιδείξουν την τεχνολογία που έχουν στο πεδίο των ηλεκτρικών οχημάτων, που πέραν κάθε αμφιβολίας, αποτελούν το μέλλον.

Η Jaguar έχει πλέον εργοστασιακή ομάδα, η Audi το ίδιο, η BMW, η Mercedes-Benz, ακόμα και η Porsche έχουν ανακοινώσει την εμπλοκή τους μέσα στην επόμενη διετία. Γιατί όχι και η Aston Martin; ‘Επειδή δεν έχει ηλεκτρικά μοντέλα’ μπορεί να απαντήσει κάποιος.

Όμως την απάντηση δίνει μιλώντας στο Automotive News Europe, ο CEO της εμβληματικής μάρκας, Andy Palmer: «Μπορεί ακόμα να μην έχουμε ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη γκάμα μας, όμως θα έχουμε το 2019. Άρα αντιλαμβάνεστε τη σύνδεση».

Ποιο θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Aston Martin; Μία περιορισμένης παραγωγής Rapide, η RapideE που θα παραχθεί σε μόλις 155 μονάδες και θα αποτελέσει κριτήριο για τα επόμενα πλάνα της βρετανικής μάρκας.

Πάντως προς το παρόν, υπάρχει ένα ακόμα στοιχείο που δεν αρέσει στον Palmer κι αυτό είναι η περιορισμένη εμβέλεια των μονοθεσίων, καθώς οι οδηγοί καλούνται να αλλάξουν όχημα στα Pit Stop για να φτάσουν μέχρι το τέλος. Πράγμα που θα αλλάξει από τη σεζόν 2018-2019.

O Andy Palmer εξετάζει την εμπλοκή της Aston Martin τόσο στη Formula 1 όσο και στη Formula E

O Andy Palmer εξετάζει την εμπλοκή της Aston Martin τόσο στη Formula 1 όσο και στη Formula E

«Μου αρέσει η Formula E αλλά η χρήση δύο μονοθεσίων από κάθε οδηγό, αυξάνει τα γενικότερα άγχη σχετικά με τα επίπεδα αυτονομίας. Όμως αυτό θα αλλάξει και έτσι η Formula E θα γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα», είπε ο ισχυρός άνδρας της Aston Martin.

Log In or Create an account