Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Θρίαμβος για την Peugeot στο Ράλι Ντακάρ

Ελλάδα 8:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θρίαμβος για την Peugeot στο Ράλι Ντακάρ

ΑΓΩΝΕΣ

Θρίαμβος για την Peugeot στο Ράλι Ντακάρ

ΑΓΩΝΕΣ

Στο Ντακάρ 2018 η Peugeot κατέκτησε την 3η της συνεχόμενη νίκη, με τους Carlos Sainz/Lucas Cruz πίσω από το τιμόνι του Peugeot 3008DKR Maxi να αναδεικνύονται οι μεγάλοι νικητές.

Advertisement
Advertisement

Οι διαδρομές του 40ου Ράλι Ντακάρ αποδείχτηκαν ιδιαίτερα απαιτητικές και σκληρές καταπονώντας τα μηχανικά μέρη των αγωνιστικών. Με συνολικό μήκος κοντά στα 9.000 χιλιόμετρα (8.793 χλμ.) στο Περού, την Βολιβία και την Αργεντινή, τα Peugeot 3008DKR Maxi επιβεβαίωσαν την αξιοπιστία τους κατακτώντας τις 7 από τις 13 συνολικά ειδικές διαδρομές που πραγματοποιήθηκαν.

Τα νέα ελαστικά BF Goodrich ήταν ιδιαίτερα ανθεκτικά στο σκληρό έδαφος της Νοτίου Αμερικής. Τα λιπαντικά Total συνέβαλαν στην μέγιστη απόδοση και στα μεγάλα υψόμετρα. Η Peugeot παραμένει πιστή στην φιλοσοφία μετάδοσης κίνησης μόνο στους δύο τροχούς συμμετέχοντας στον σκληρό αυτό αγώνα με τα αποκλειστικά δικίνητα Peugeot 3008DKR Maxi και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως για ένα καλό αποτέλεσμα στα πιο δύσκολα εδάφη του πλανήτη δεν είναι απαραίτητη η τετρακίνηση.

Οι Carlos Sainz και Lucas Cruz είχαν σταθεί άτυχοι στα τελευταία τρία Ντακάρ, αλλά στο φετινό πήραν την «εκδίκησή» τους. Οδήγησαν γρήγορα και προσεκτικά για να σημειώσουν τον καλύτερο χρόνο με το No303 Peugeot 3008DKR Maxi. Σε όλες τις ειδικές είχαν καλούς χρόνους κατακτώντας τις SS6 και SS7 και τελικά τον μαραθώνιο του Ντακάρ. Οι νικητές του 2010 επέστρεψαν ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου φτάνονταςστην Cordoba και στον τελικό τους προορισμό με διαφορά 43 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο.

Advertisement
Advertisement

Οι Stéphane Peterhansel και Jean-Paul Cottret, οι νικητές των Ντακάρ 2016 και 2017, είχαν δύο άτυχες στιγμές στις ειδικές 7 και 13 που τους στέρησαν την 3η θέση στο podium. Το πλήρωμα τελικά ολοκλήρωσε το φετινό Ντακάρ στην 4η θέση αποδεικνύοντας πως παρά τις ατυχίες ήταν το ταχύτερο της Team Peugeot Total κατακτώντας τρεις ειδικές διαδρομές.

Σε ό,τι αφορά στους Cyril Despres/David Castera, πρόκειται για το πλήρωμα της Peugeot που κέρδισε την 1η ειδική του αγώνα, όμως μετά από ένα χτύπημα σε έναν βράχο στην ειδική 4 του Ντακάρ, έχασαν πολύ χρόνο και στη συνέχεια ανέλαβαν έναν υποστηρικτικό ρόλο για τους teammates τους.

Το τέταρτο πλήρωμα της Peugeot, οι περσινοί 2οι Sébastien Loeb/Daniel Elena, είχαν μεν στόχο την κατάκτηση του φετινού Ντακάρ και μέχρι την 4η ειδική έδειχναν πως μπορούσαν να το καταφέρουν, όμως στην 5η ειδική του αγώνα το πλήρωμα εγκατέλειψε αφού έπεσε σε ένα άνοιγμα με μαλακή άμμο, όταν χρειάστηκε να αποφύγει ένα άλλο όχημα που είχε κολλήσει.

Advertisement

Peugeot Dakar 640