Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Red Bull Air Race: Η νίκη στον Hall, o τίτλος στον Bonhomme

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Red Bull Air Race: Η νίκη στον Hall, o τίτλος στον Bonhomme

ΝΕΑ

Red Bull Air Race: Η νίκη στον Hall, o τίτλος στον Bonhomme

ΝΕΑ

Ο Paul Bonhomme στέφθηκε πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Air Race, χάρη στη δεύτερη θέση που κατέλαβε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, που διεξήχθη στην πίστα αγώνων του Λας Βέγκας.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ο Βρετανός άντεξε στην πίεση του νικητή Matt Hall, στερώντας του την ευκαιρία για τη μεγάλη ανατροπή. Ο Γερμανός Matthias Dolderer βρέθηκε για δεύτερη φορά φέτος στο βάθρο, με περίπου 20.000 θεατές να παρακολουθούν την τελευταία αερομαχία της χρονιάς.

Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος τίτλος για τον Bonhomme, στη δέκατη σεζόν συμμετοχής του στο σπορ. Ο Βρετανός που είχε στεφθεί πρωταθλητής το 2009 και το 2010, χρειάστηκε να ξεπεράσει κάποια τεχνικά προβλήματα με το αεροπλάνο του και με τη δεύτερη θέση, έφτασε στους 76 βαθμούς – συγκομιδή που αποτελεί ρεκόρ. Ο Hall έκλεισε τη σεζόν στους 71 και τον Αυστριακό Hannes Arch στους 34.

Advertisement
Advertisement

«Είναι απίστευτο, απλά απίστευτο», είπε ο εξαντλημένος μετά τη μεγάλη μάχη Bonhomme, που στους οκτώ αγώνες της φετινής σεζόν είχε τέσσερις νίκες και επτά παρουσίες στο βάθρο! «Αυτό που συνέβη σήμερα, απείχε χιλιάδες μίλια απ’ ότι περίμενα. Συνέβησαν πολλά απρόοπτα αλλά σαν ομάδα βρήκαμε λύσεις και τα καταφέραμε. Ήταν το πιο δύσκολο πρωτάθλημα για μένα. Δούλεψα σκληρά».

RBAR-LasVegas15-podium-a640

Ο Bonhomme που είναι ο πιο επιτυχημένος πιλότος στην ιστορία του σπορ, με 19 νίκες σε 66 αγώνες, χρειαζόταν απλά μία έκτη θέση για να κατακτήσει τον τίτλο. Όμως λίγο πριν το «Γύρο των 8» όπου αντιμετώπιζε τον ανταγωνιστικό Arch, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο λόγω τεχνικών προβλημάτων που θα μπορούσαν να τον είχαν βγάλει νοκ-άουτ!

Advertisement

Νωρίτερα ο Bonhomme είχε πέσει θύμα μίας ξαφνικής καταιγίδας, με την ισχυρή νεροποντή να προκαλεί ζημιά στο φτερό του. Αυτή τη φορά, ήταν ο δείκτης ταχύτητας του ανέμου που δυσλειτουργούσε. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε, ο Βρετανός επέστρεψε στον αέρα, επικράτησε του Arch και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Hall.

RBAR-LasVegas15-weather-a640tall

Advertisement

«Οι συνθήκες ήταν σοκαριστικές», είπε ο Hall κοιτάζοντας τα μαύρα σύννεφα πάνω από την έρημο. «Υπήρχε πολλή πίεση για τον Paul αλλά έκανε ότι έπρεπε να κάνει, άρα συγχαρητήρια. Ήταν μία συναρπαστική χρονιά».

Ο Peter Besenyei, ένας από τους πιο επιτυχημένος πιλότους στην ιστορία του Red Bull Air Race, με οκτώ νίκες στο ενεργητικό του, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Ο 59χρονος πλέον Ούγγρος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη «γέννηση» αυτού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, κατέκτησε τον τίτλο στην παρθενική σεζόν διεξαγωγής του, το 2003.

Η τελική κατάταξη στο Λας Βέγκας:
1. Matt Hall (Αυστραλία)
2. Paul Bonhomme (Μ. Βρετανία)
3. Matthias Dolderer (Γερμανία)
4. Yoshihide Muroya (Ιαπωνία)
5. Hannes Arch (Αυστρία)
6. Michael Goulian (ΗΠΑ)
7. Nicolas Ivanoff (Γαλλία)
8. Martin Sonka (Τσεχία)
9. Juan Velarde (Ισπανία)
10. Nigel Lamb (Μ. Βρετανία)
11. Pete McLeod (Καναδάς)
12. Kirby Chambliss (ΗΠΑ)
13. Peter Besenyei (Ουγγαρία)
14. François Le Vot (Γαλλία)

Αυτό ήταν το κύκνειο άσμα για τον "νονό" του σπορ, τον Ούγγρο Peter Besenyei

Αυτό ήταν το κύκνειο άσμα για τον “νονό” του σπορ, τον Ούγγρο Peter Besenyei

Advertisement