Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Climbkhana: Το νέο τρελό εγχείρημα του Ken Block (video)

Ελλάδα 23:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Climbkhana: Το νέο τρελό εγχείρημα του Ken Block (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Climbkhana: Το νέο τρελό εγχείρημα του Ken Block (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Με τα επικά Gymkhana να φλερτάρουν πλέον με διψήφιο νούμερο, αυτή τη φορά ο δαιμόνιος Ken Block αποφάσισε να μας παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό εγχείρημα: το Climbkhana!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Κοινώς, κάνει όσα μας έχει μάθει αλλά αυτή τη φορά σε ανάβαση. Βέβαια όχι σε οποιαδήποτε διαδρομή: το θρυλικό Pikes Peak! Και όχι με οποιοδήποτε όχημα: με το 1400 ίππων Hoonicorn! Πρόκειται για το Ford Mustang Hoonicorn RTR του 1965 που χρησιμοποιήθηκε στη Gymkhana 7 στους δρόμους του Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών. Και με το οποίο είχαμε την τύχη να μας κάνει βόλτα ο ίδιος ο Block στο πλαίσιο του Gymkhana GRiD του 2015!

Μόνο που πλέον το έχει κάνει ακόμα πιο δυνατό, με Twin-Turbo κινητήρα που «πίνει» μεθανόλη και ακούει πια στο όνομα Hoonicorn V2!

Advertisement
Advertisement

«Αυτό το αυτοκίνητο είναι παρανοϊκό», λέει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός. «Ένιωθα πως αλήθεια ήθελε να με σκοτώσει. Προτού προσθέσουμε τα twin-turbo, ήταν το πιο διασκεδαστικό αυτοκίνητο που είχα οδηγήσει ποτέ μου. Τώρα παραμένει απολαυστικό στην οδήγηση αλλά λιώνει τα ελαστικά γελοιωδώς γρήγορα! Όταν σκεφτήκαμε να πάρουμε ένα τέτοιο τέρας σε αυτό το πολύ επικίνδυνο βουνό, σκέφτηκα πως ίσως να είχα αναλάβει επιτέλους ένα project που δεν θα μπορούσα να διαχειριστώ. Είναι το πιο ισχυρό τετρακίνητο όχημα στον κόσμο και οδηγώντας το με αυτόν τον τρόπο… ας πούμε απλά πως χαίρομαι που δεν σκοτώθηκα δημιούργωντας αυτό το βίντεο»!

Το Climbkhana γυρίστηκε στη διαδρομή που φιλοξενεί το Pikes Peak International Hill Climb, που είναι ο δεύτερος μακροβιότερος ετήσιος αγωνιστικός θεσμός στις ΗΠΑ μετά το Indy 500! Και όπως μπορείτε να δείτε, η αγωνιστική διαδρομή στο Κολοράντο κόβει την ανάσα – αν και οι petrol heads την ξέρετε ήδη καλά.

Υπήρξαν διάφορα προβλήματα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, με τον καιρό να μην είναι σύμμαχος. Χρειάστηκε λοιπόν αυτή η θρυλική διαδρομή να κλείσει τρεις φορές μέσα σε 12 μήνες, έως ότου προκύψει το τελικό αποτέλεσμα. Είμαστε όμως σίγουροι πως θα το απολαύσετε!

Advertisement

Περισσότερα πατώντας play!

Advertisement

Δείτε αποκλειστική συνέντευξη του Ken Block, που μιλάει για τα Gymkhana, την F1, το WRC και τον Colin McRae, πατώντας εδώ.