Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το προσωπικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Πρωθυπουργού

Ελλάδα 16:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το προσωπικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Πρωθυπουργού

Mobility

Το προσωπικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Πρωθυπουργού

Mobility

Η ανανέωση του leasing των βουλευτικών αυτοκινήτων έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς Βουλευτές των Αθηνών να αλλάξουν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούν επιλέγοντας ένα ηλεκτρικό. Το ίδιο έπραξε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης…

Advertisement
Advertisement

Η φετινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος γράφεται στην ιστορία και ως μια ιδιαίτερα σημαντική για το αυτοκίνητο στη χώρα μας, αφού επιτέλους η Ελλάδα θέτει κίνητρα για τη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάτι που ήδη έχει γίνει εδώ και χρόνια, σχεδόν στο σύνολό των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο Γκάζι λοιπόν, ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρουσίασε το πρόγραμμα για την ηλεκτροκίνηση, ενώ μετά “ξεναγήθηκε” από στελέχη της αγοράς αυτοκινήτου στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που υπήρχαν στην Τεχνόπολις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεγάλο αφιέρωμα: Πόσο πέφτουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; – Ολες οι τιμές

Όταν έφτασε μπροστά από το ηλεκτρικό 208, κοντοστάθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά “αυτό το ξέρω καλά αφού το οδηγώ συχνά…” επιβεβαιώνοντας το newsauto.gr που είχε αποκαλύψει την επιλογή του Έλληνα Πρωθυπουργού στις αρχές Μαρτίου.

Advertisement
Advertisement

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, λίγο πριν την εκλογή του πριν από ένα χρόνο και κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του newsauto, μας είχε αποκαλύψει πως ήθελε να οδηγεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ζήτησε πληροφορίες για αυτά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε λοιπόν, το Peugeot e-208, την ηλεκτρική δηλαδή εκδοχή του μικρού γαλλικού μοντέλου, παραλαμβάνοντας μάλιστα το πρώτο που εισήχθη στη χώρα μας από την Ελληνική αντιπροσωπεία.

Δείτε το εδώ στο video του newsauto:

Advertisement

Πρόκειται για ένα μοδάτο και ποιοτικό αυτοκίνητο με ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μπαταρία 50 kWh. Η αυτονομία κίνησης με μια πλήρη φόρτιση μπορεί να φτάσει τα 340 km (κύκλος μέτρησης WLTP) και η μέση κατανάλωση είναι 16,9 kWh/100 km. Η τιμή του είναι στα 29.900 ευρώ και με τα κίνητρα που ανακοινώθηκαν αλλά και με απόσυρση παλιού πέφτει στα 23.338 ευρώ!

Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ newsautoGREEN

 

Advertisement