Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Kia: Στόχος η πώληση 75.000 ηλεκτρικών μοντέλων το 2019!

Ελλάδα 16:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia: Στόχος η πώληση 75.000 ηλεκτρικών μοντέλων το 2019!

Mobility

Kia: Στόχος η πώληση 75.000 ηλεκτρικών μοντέλων το 2019!

Mobility

Η μη επίτευξη στόχων δεν αποτελεί επιλογή για την κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Η Kia θα αξιοποιήσει πλήρως τα ηλεκτροκίνητα οχήματα ώστε να επιτύχει τους ευρωπαϊκούς στόχους μείωσης των εκπομπών CO2 για το 2020 και το 2021, ωστόσο η αυτοκινητοβιομηχανία έχει αναπτύξει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που οι πωλήσεις της είναι ανεπαρκείς.

«Η μη επίτευξη των στόχων δεν αποτελεί επιλογή. Τα κεντρικά γραφεία της Κορέας δεν θα το δεχτούν», δήλωσε ο επικεφαλής της Kia Europe, Emilio Herrera.

Advertisement
Advertisement

Μεταξύ των σχεδίων έκτακτης ανάγκης που αποκάλυψε ο Herrera:

-Η Kia θα μπορούσε να κάνει ηλεκτρικά όλα τα αυτοκίνητα που έχει στην Ισπανία και διατίθενται για υπηρεσίες car-sharing.

-Θα μπορούσε να τοποθετεί ειδικά ελαστικά που μειώνουν τις εκπομπές CO2.

Advertisement

-Τα εταιρικά της αυτοκίνητα θα είναι όλα ηλεκτρικά.

-Επίσης όλα τα αυτοκίνητα demo των αντιπροσώπων θα είναι ηλεκτρικά, όπως και όλα τα υπηρεσιακά της εταιρείας.

Advertisement

Η Kia αναμένεται να χάσει τον στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μειώσει τις εκπομπές των νέων αυτοκινήτων στα 91,7 γρ. /100 χλμ. κατά 3,2 γρ., σύμφωνα με μελέτη της PA Consulting. Αυτό σημαίνει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα αντιμετωπίσει πρόστιμα από την ΕΕ.

Ο συνολικός εξηλεκτρισμός της γκάμας της θα είναι καθοριστικός καθώς χωρίς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα θα είναι αδύνατον η Kia να εκπληρώσει τους στόχους ξεκαθάρισε ο Herrera.

Advertisement

Η Kia Europe θα πρέπει να πουλήσει όσο το δυνατό περισσότερα ηλεκτρικά για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μια εναλλακτική λύση θα ήταν η μείωση των πωλήσεων συμβατικών μοντέλων, όπως κάνουν κάποιες άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Όμως η Kia δεν θέλει να το κάνει αυτό, είπε ο Herrera επισημαίνοντας ότι η καταβολή των προστίμων θα θεωρηθεί σημαντική αποτυχία στον πολιτισμό της Κορέας!

Η Kia πρέπει να πουλήσει 40.000 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην Ευρώπη το 2020 για να επιτύχει το στόχο για το CO2. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 15% των παγκόσμιων πωλήσεων της Kia το 2019 – περίπου 75.000 οχήματα από τα 500.000 συνολικά.

Ο Herrera εκτιμά ότι η Kia φέτος θα πουλήσει 16.000 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, από τα οποία 12.000 θα είναι το e-Niro και 4.000 το e-Soul.

. «Στις περισσότερες χώρες, έχουμε ήδη πωλήσει τις ποσότητες που έχουν διατεθεί για το 2019, επομένως οι χώρες αυτές πωλούν ήδη την παραγωγή του 2020», είπε ο Herrera.

Ωστόσο από το Νοέμβριο το εργοστάσιο της Kia στη Σλοβακία θα ξεκινήσει να κατασκευάζει τις plug-in υβριδικές εκδόσεις του Ceed και του XCeed τα οποία θα διατεθούν στην αγορά τον Ιανουάριο του 2020.

Επίσης το 2020 το νέο Sorento θα διατίθεται σε υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις και έως το 2022 η Kia σχεδιάζει να έχει 19 ηλεκτροκίνητα μοντέλα.