Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη Sony (+video)

Ελλάδα 3:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη Sony (+video)

Mobility

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τη Sony (+video)

Mobility

Μια από τις μεγάλες εκπλήξεις της έκθεσης τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας ήρθε από την Sony η οποία παρουσίασε το δικό της πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την ονομασία Vision-S.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της Sony είναι η επίδειξη των δυνατοτήτων της στο χώρο της αυτοκίνησης. Το πρωτότυπο Vision-S είναι εφοδιασμένο με 33 αισθητήρες για την αναγνώριση και την αντίληψη του περιβάλλοντος γύρω από το αυτοκίνητο δίνοντας του τη δυνατότητα αναγνώρισης των ανθρώπων, των ζώων αλλά και των αντικειμένων που κινούνται στον περιβάλλοντα χώρο. Σύμφωνα με τη Sony το αυτοκίνητο υποστηρίζει αυτονομία οδήγησης επιπέδου 2.

Ιδιαίτερα φουτουριστικό είναι φυσικά και το εσωτερικό στο οποίο εξέχουσα θέση έχουν οι μεγάλες και εντυπωσιακές οθόνες του συστήματος πολυμέσων. Μια πανοραμική οθόνη αφής εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό ενώ οθόνες υπάρχουν και στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων. Το Vision-S αναμένεται να ενθουσιάσει και τους λάτρεις του ποιοτικού ήχου καθώς το πρωτότυπο σύστημα 360 Reality Audio υπόσχεται την παροχή ήχου υπερυψηλής πιστότητας 360 μοιρών για όλους τους επιβάτες χρησιμοποιώντας ηχεία που είναι ενσωματωμένα ακόμα και στα καθίσματα.

Advertisement
Advertisement

Το μηχανολογικό κομμάτι του Vision-S έχει αναλάβει η εταιρία Magna με το Vision-S να χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες 272 ίππων οι οποίοι του χαρίζουν επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,8’’ και τελική ταχύτητα 239 χλμ./ώρα. Εκτός από τη Magna στη δημιουργία του Vision-S έχουν συμβάλει οι Bosch, Continental, NVIDIA και Qualcomm. Απομένει πάντως να δούμε εάν τελικά αυτή η κίνηση από τη Sony κρύβει κάποια πρόθεση πιο χειροπιαστής εμπλοκής της στην αυτοκινητοβιομηχανία και εάν το Vision-S θα μετενσαρκωθεί σε μοντέλο παραγωγής.