Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Hyundai και KIA επενδύουν σε start-up ηλεκτρικών οχημάτων

Ελλάδα 0:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai και KIA επενδύουν σε start-up ηλεκτρικών οχημάτων

Mobility

Hyundai και KIA επενδύουν σε start-up ηλεκτρικών οχημάτων

Mobility

Ο κορεάτικος όμιλος Hyundai-KIA ανακοίνωσε την συμφωνία επένδυσης 100 εκατομμυρίων ευρώ στην βρετανική start-up εταιρία Arrival για την εξέλιξη επαγγελματικών ηλεκτρικών οχημάτων

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία του κορεάτικου ομίλου με την βρετανική start-up εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου Plan S που ανακοινώθηκε πρόσφατα και στο οποίο προβλέπεται μεταξύ άλλων η εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων ειδικής χρήσης.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στις Hyundai και KIA να έχουν πρόσβαση στην ευέλικτη ηλεκτρική πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί από την Arrival με στόχο τη χρήση της σε μεγάλα επαγγελματικά οχήματα.

Οι δύο πλευρές δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους ώστε να αποκαλύψουν λεπτομέρειες των σχεδίων τους όμως από όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα προσανατολίζονται στην δημιουργία οικονομικά προσιτών μεσαίων και μεγάλων van όπως και κατάλληλα διαμορφωμένων παραλλαγών που θα έχουν χρήση σε εταιρίες μεταφορών και Logistics.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για την πρεμιέρα των εν λόγο οχημάτων όμως οι δύο κορεάτικες εταιρίες θα προσφέρουν την τεχνογνωσία τους για την δημιουργία μιας γραμμής μαζικής παραγωγής. Τα προϊόντα της συνεργασίας θα εστιάζουν κατά κύριο λόγο στις αγορές της Ευρώπης όπου αυξάνεται κατακόρυφα η ζήτηση για φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα ακόμα και στον επαγγελματικό τομέα. Άλλωστε η συγκεκριμένη συνεργασία δεν είναι η πρώτη με αυτό το σκοπό καθώς πρόσφατα η Amazon είχε ανακοινώσει την αντίστοιχη επένδυσή της στην Rivian στην οποία έκανε μια παραγγελία 100.000 van. Αξίζει να σημειώσουμε δε πως η Arrival συνεργάζεται με την εταιρία μεταφορών UPS από το 2016.

Advertisement