Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αυτό το μοντέλο επέλεξε η ελβετική αστυνομία

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το μοντέλο επέλεξε η ελβετική αστυνομία

Mobility

Αυτό το μοντέλο επέλεξε η ελβετική αστυνομία

Mobility

Οι Ελβετοί αστυνομικοί στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση και επιλέγουν τα πρώτα περιπολικά που μπαίνουν στην πρίζα.

Advertisement
Advertisement

Με την ηλεκτρική έκδοση του Hyundai Kona θα περιπολούν από δω και στο εξής οι αστυνομικοί στο St.Gallen, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελβετίας. Όπως μπορούμε να δούμε και στις σχετικές φωτογραφίες τα κορεάτικα μοντέλα δέχτηκαν όλες τις απαραίτητες τροποποιήσεις προκειμένου να επιτελέσουν το έργο τους: ειδικά διακριτικά φώτα, ασύρματος επικοινωνίας και πολλά ακόμη στοιχεία.

Tο Kona Electric προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ιπποδύναμης & χωρητικότητας μπαταριών. Στην πρώτη εξ αυτών διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 135 ίππων και ροπής 395 Nm, ο οποίος συνδυάζεται με μπαταρία ιόντων-λιθίου πολυμερούς χωρητικότητας 39.2 kWh. Μια πλήρης φόρτιση της μπαταρίας απαιτεί 6 ώρες και 10 λεπτά από μια απλή πρίζα, ενώ υπάρχει και ταχυφορτιστής που μπορεί να φορτίσει το 80% της μπαταρίας σε μόλις 54 λεπτά. Σύμφωνα με την εταιρεία η έκδοση αυτή μπορεί να προσφέρει έως και 300 km αυτονομίας με μια πλήρη φόρτιση, βάση του νεότερου κύκλου μέτρησης κατανάλωσης WLTP.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη έκδοση του ηλεκτρικού Kona διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων ισχύος και ροπής 395 Nm. Συνδυάζεται με μεγαλύτερη μπαταρία 64 kWh, που μπορεί να φορτίσει από απλή πρίζα σε 9 ώρες και 40 λεπτά ή σε 54 λεπτά μέσω φορτιστή για το 80% της χωρητικότητάς της. Η αυτονομία με μια φόρτιση είναι αυξημένη και αγγίζει τα 470 km (κύκλος WLTP).  Η Hyundai υπόσχεται ότι για το 0-100 χλμ./ώρα το νέο Kona Electric απαιτεί 9,3 δλ. στην έκδοση των 135 ίππων και έχει τελική ταχύτητα 167 χλμ./ώρα. Στην ισχυρότερη έκδοσή του, το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 7,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα παραμένει στα 167 χλμ./ώρα.