Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σπορ ηλεκτρικό SUV το «αστέρι» της Mercedes

Ελλάδα 18:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σπορ ηλεκτρικό SUV το «αστέρι» της Mercedes

ΝΕΑ

Σπορ ηλεκτρικό SUV το «αστέρι» της Mercedes

ΝΕΑ

Τα σχέδια της για τη μελλοντική σειρά αυτοκινήτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων, παρουσίασε στο Παρίσι η Mercedes-Benz. Η εταιρεία από τη Στουτγάρδη εξελίσσει μία αρχιτεκτονική αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα, SUV, sedan, coupe και άλλα, τα οποία θα δημιουργήσουν μία ξεχωριστή μάρκα με όνομα EQ. Θα είναι αυτόνομα, συνδεδεμένα διαρκώς με το περιβάλλον και με δυνατότητα κοινής χρήσης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Πρώτο δείγμα γραφής το εντυπωσιακό EQ Concept, ένα μεγάλο SUV με coupe προφίλ και αυτονομία 500 km. Οι δίδυμοι ηλεκτροκινητήρες προσφέρουν συνδυαστική ισχύ 408 ίππων, τετρακίνηση και επιτάχυνση 0-100 σε λιγότερο από 5 sec! Οι μπαταρίες είναι τεχνολογίας ιόντων λιθίου, κατασκευάζονται από την Daimler και έχουν χωρητικότητα 70 kWh.

Mercedes-EQ-concept-5

Η μακρόστενη TFT οθόνη 24 ιντσών θα παρέχει όλες τις πληροφορίες, τόσο για τον οδηγό όσο και το συνοδηγό. Οθόνες στα προσκέφαλα θα αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία των πίσω επιβατών.

Η Mercedes εκτιμά ότι με το σύστημα φόρτισης που θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια θα εξασφαλίζεται επαρκής αυτονομία για τις μετακινήσεις μίας ημέρας μέσα σε μόλις 5 λεπτά! Το πρώτο ηλεκτρικό EQ της Mercedes αναμένεται να φθάσει στη γραμμή παραγωγής το 2018-2019.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-EQ-concept-2

Generation EQ

Η φόρτιση θα μπορεί να γίνει και ασύρματα, μέσω της ειδικής εγκατάστασης της Mercedes