Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποστολή στη Στουτγάρδη: Στα “έγκατα” της Mercedes-Benz

Ελλάδα 5:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποστολή στη Στουτγάρδη: Στα “έγκατα” της Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Αποστολή στη Στουτγάρδη: Στα “έγκατα” της Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Το newsauto.gr “βουτά” στα άδυτα του σχεδιαστικού κέντρου της Mercedes-Benz, που αλλού στο Σιντελφίνγκεν, με αφορμή το Mercedes-Benz Design Essentials. Επί της ουσίας τώρα, κατασκοπεύουμε την επόμενη μέρα της γερμανικής φίρμας, ανακρίνοντας αποκλειστικά τον chief designer. Ευπειθώς αναφέρουμε μείνετε συντονισμένοι… 

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (gt@newsauto.gr)

Άκρα μυστικότητα. Με το που περάσαμε την πύλη αυτού του υπέροχου κτιρίου (έμπνευσης του πανούργου Renzo Piano) στην καρδιά της γερμανικής πόλης, υποχρεωθήκαμε να εγκαταλείψουμε κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να καταγράψει τον εσωτερικό κόσμο μιας δημιουργικής ομάδας με σήμα το αστέρι. Από την άλλη, μας υποδέχτηκε ο Gordon Wagoner, ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά που δύσκολα μπορείς να βγάλεις από τη μνήμη σου. Άριστα καταρτισμένος με εκείνη την πυγμή και την περίσσια αυτοπεποίθηση που πρέπει να διαθέτει ο εκάστοτε επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος σε ένα κολοσσό, όπως είναι ο όμιλος της Daimler.

Mercedes_DesignEssentialsII-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Για όση ώρα τον είχαμε δίπλα μας δεν ξεχνούσε να μας υπενθυμίζει τη μετάλλαξη την οποία επιχειρεί το τελευταίο χρονικό διάστημα η Mercedes-Benz με όποιες συνεπακόλουθες συνέπειες θα έχει αυτό στο κλασικό πλέον μετά από τόσα χρόνια κοινό της. Η είδηση που βγήκε είναι πως γερμανική φίρμα μετατρέπεται σταδιακά με τις ευλογίες της προηγμένης τεχνολογίας από μια παραδοσιακή εταιρία πολυτελών αυτοκινήτων σε μια αντίστοιχη σύγχρονη πολυτελή μάρκα, με ότι φυσικά συνεπάγεται αυτό. Το moto που θα την ακολουθεί τα επόμενα χρόνια και θα περιγράφει με τον κατάλληλο τρόπο τη φυσιογνωμία της είναι το “modern luxury” (μοντέρνα πολυτέλεια).

Mercedes_DesignEssentialsII-tsiro-640

Τα μάτια του Wagoner άστραψαν όταν περιέγραψε το σαφή διαχωρισμό των μαρκών της Daimler. “Υπάρχει κοινό για όλες”, πρόσθεσε με στόμφο, προτού επεξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια πως διαφοροποιούνται αυτές οι τέσσερις ουσιαστικά υπό-μάρκες. Έχουμε και λέμε λοιπόν, εν αρχή είναι η Mercedes-AMG η οποία εκφράζει έκδηλα την πολυτέλεια των ακραίων επιδόσεων (Performance Luxury), ακολουθεί η Mercedes-Maybach, η απτή επιτομή της απόλυτης πολυτέλειας (Ultimate Luxury), παρεμβάλλεται η Mercedes-Benz με ένα πιο mainstream αντίκτυπο που περιγράψαμε παραπάνω και η παλέτα των επιλογών κλείνει με τη Mercedes EQ (progressive luxury), που αφορά στην ηλεκτροκίνηση, τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, όπως επίσης και τις τεχνολογικές εφαρμογές του αύριο, πάντα υπό το μανδύα της πολυτέλειας.

Advertisement

Mercedes_DesignEssentialsII-tsiro-640-1

Οι εντυπωσιακές αναλογίες αλλά και ο έντονος συναισθηματισμός διέπει και τις τέσσερις υπό-μάρκες της Daimler, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της, σε μια προσπάθεια φυσικά να αξιοποιήσουν το παρελθόν αλλά και να το παντρέψουν αρμονικά με το μέλλον, όλες με κοινό παρονομαστή την executive πολυτέλεια. Σας κούρασε ο όρος το γνωρίζουμε, αλλά εμείς πιστέψτε μας τον ακούσαμε εκεί πολύ περισσότερες φορές. Ο κόσμος αλλάζει, η φιλοσοφία της αυτοκίνησης μεταβάλλεται, η Mercedes-Benz και η πληθωρική παρέα της οφείλουν να ακολουθήσουν. Έξοδος από το σχεδιαστικό κέντρο και επιστροφή στην πραγματικότητα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά. Η επιτυχία απαιτεί υποδομές…

Advertisement