Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Ignis επιστρέφει με τετρακίνηση και 1.2 βενζίνης

Ελλάδα 4:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ignis επιστρέφει με τετρακίνηση και 1.2 βενζίνης

ΝΕΑ

Το Ignis επιστρέφει με τετρακίνηση και 1.2 βενζίνης

ΝΕΑ

Μετά τα SX4 S-Cross και Vitara ένα ακόμη «δυνατό» όνομα έρχεται να ενισχύσει τη γκάμα crossover/SUV της Suzuki. Το νέο Ignis κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι και επιτέλους οι Ιάπωνες έδωσαν στη δημοσιότητα τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του μικρού off road μοντέλου. Θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2017, τόσο σε προσθιοκίνητη όσο και σε τετρακίνητη έκδοση, με το σύστημα AllGrip Auto. Και στις δύο περιπτώσεις η απόσταση από το έδαφος είναι 18 cm.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το 5θυρο αυτοκίνητο έχει μήκος 3,7 m, μεταξόνιο 2,43 m. και χαμηλό βάρος (810-920 kg, ανάλογα με το κιβώτιο και τον εξοπλισμό). Η Suzuki υπόσχεται αξιόλογους χώρους για τα δεδομένα βέβαια του μεγέθους του Ignis, ενώ ικανοποιητικός είναι και ο όγκος του πορτμπγκάζ (267 lt. για το προσθιοκίνητο μοντέλο και 227 lt. για το 4×4).

Διαθέσιμος κινητήρας είναι ο 1.2 βενζίνης DualJet, με 89 ίππους όμως χαμηλή ροπή (12,2 kgm). Μπορεί να συνδυαστεί και με την ήπια υβριδική τεχνολογία SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). Το συγκεκριμένο Ignis εφοδιάζεται με σύστημα μίζας/γεννήτριας (ISG), το οποίο συνδράμει τον κινητήρα κατά την εκκίνηση και φορτίζει την μπαταρία, περιορίζοντας την κατανάλωση και τους ρύπους.

Advertisement
Advertisement

suzuki-ignis-paris-2016-2

Στάνταρ κιβώτιο είναι ένα 5τάχυτο μηχανικό, όμως προαιρετικά υπάρχει και η επιλογή ρομποτιζέ με ίδιο αριθμό σχέσεων. Όσο για τις επιδόσεις, η διαδικασία 0-100 διαρκεί 11,5-12,2 sec και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 165-170 km/h (ανάλογα με την έκδοση).

Οι σχεδιαστές του Ignis δανείστηκαν λεπτομέρειες από παλαιότερα αυτοκίνητα της Suzuki, όπως οι πίσω κολώνες από το Fronte coupe, τα ενσωματωμένα στη μάσκα φώτα από το Cervo, το καπό από το πρώτη γενιάς Vitara. Το τυπικό εσωτερικό ενός σύγχρονου Suzuki συναντάμε και στο Ignis, όμως στοιχεία όπως το μεγάλο ταχύμετρο, η οθόνη αφής στο ταμπλό που υποστηρίζει σύνδεση με smartphone και τα έντονα χρώματα ορισμένων λεπτομερειών του δίνουν ένα νεανικό τόνο.

Advertisement

suzuki-ignis-paris-2016-3