Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

EQ: Όπως λέμε ηλεκτροκίνηση από τη Mercedes

Ελλάδα 17:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

EQ: Όπως λέμε ηλεκτροκίνηση από τη Mercedes

ΝΕΑ

EQ: Όπως λέμε ηλεκτροκίνηση από τη Mercedes

ΝΕΑ

Το νέο εμπορικό σήμα των προϊόντων της Mercedes-Benz για την ηλεκτρική κινητικότητα αποκαλείται EQ. Το όνομα EQ δηλώνει “Electric Intelligence”, δηλ. «Ηλεκτρική Νοημοσύνη» και προέρχεται από τις αξίες της μάρκας Mercedes-Benz  «Συναίσθημα και Ευφυία».

Advertisement
Advertisement

Του Γιάννη Τσιρογιάννη (giannistsirogiannis@hotmail.com)

Το νέο εμπορικό σήμα περιλαμβάνει όλες τις βασικές πτυχές για την ηλεκτρική κινητικότητα που έχει στο επίκεντρό της τον πελάτη και εκτείνεται πέρα από το ίδιο το όχημα.

Η EQ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό οικοσύστημα προϊόντων, υπηρεσιών, τεχνολογιών και καινοτομιών.  Το φάσμα εκτείνεται από τα ηλεκτρικά οχήματα έως τα wallboxes και τις υπηρεσίες φόρτισης έως τις οικιακές μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Advertisement
Advertisement

Ένα νέο πρωτότυπο όχημα που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή, το “Generation EQ” σηματοδοτεί το ύφος της νέας αυτής μάρκας, η οποία γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Παρίσι. Η πρώτη σειρά μοντέλων που θα κατασκευάσει η EQ θα είναι της κατηγορίας SUV και θα λανσαριστεί στην αγορά πριν το τέλος αυτής της δεκαετίας, ενώ σταδιακά η γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Mercedes-Benz θα εμπλουτιστεί με πλήθος ηλεκτρικών μοντέλων.

Η μάρκα EQ είναι, επομένως, το επόμενο λογικό βήμα στη στρατηγική πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας, που αποσκοπεί στο «Best Customer Experience». Ήδη, η Mercedes-Benz προσφέρει υποδομές όσον αφορά στη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου ενός οικιακού σταθμού ταχείας φόρτισης, το wallbox,  την δωρεάν εφαρμογή “Charge & Pay” για εύκολη επαναφόρτιση σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, καθώς και μονάδες αποθήκευσης ενέργειας – οικιακές και βιομηχανικές – για ενέργεια που προέρχεται από φωτοβολταϊκά ή ηλιακά συστήματα. Από εδώ και στο εξής, όλα τα παραπάνω (προϊόντα και υπηρεσίες) θα ανήκουν στην EQ.