ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Suzuki Vitara 2022

Suzuki VITARA STRONG HYBRID

To VITARA αποτελεί ένα θρυλικό όνομα στην κατηγορία των SUV. Είναι το ιδανικό όχημα για την πόλη όσο και την ύπαιθρο. Η στιβαρή SUV αισθητική, οι εξελιγμένες τεχνολογίες και η οδηγική αρτιότητα επιτρέπουν στον οδηγό να κινείται με αυτοπεποίθηση και στυλ.

Δυναμικό Design

Το Suzuki VITARA διατηρεί τον αυθεντικό SUV χαρακτήρα του, με την γνωστή εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση του διαθέτει τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τα άμεσα ανταγωνιστικά μοντέλα. Είναι ένα SUV που σας προκαλεί για την επόμενη περιπέτεια όταν ταυτόχρονα μπορεί να είναι ο καθημερινός σας σύντροφος. Αναμφίβολα η εμφάνιση μαγνητίζει τα βλέμματα, χάρη στην επιβλητική εμπρός μάσκα και την έντονη διχρωμία της οροφής με το υπόλοιπο αμάξωμα.

SUV για περιπέτεια και για καθημερινή μετακίνηση

Suzuki Safety Support

Τα συστήματα Suzuki Safety Support κρατούν τους επιβάτες άνετους και ασφαλείς. Το σύστημα DSBS, χρησιμοποιεί μια κάμερα και έναν αισθητήρα laser για να αποφασίσει αν υπάρχει περίπτωση σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα ή με πεζό. Ακόμα, το σύστημα υποβοήθησης οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας βοηθά τον οδηγό να κάνει τους απαιτούμενους ελιγμούς στους χώρους στάθμευσης με περισσότερη ασφάλεια. Συγκεκριμένα, σε ταχύτητες έως και 8 χλμ./ώρα κινούμενο με την όπισθεν, το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τους δύο πίσω πλευρικούς αισθητήρες οι οποίοι βοηθούν τον οδηγό προειδοποιώντας ότι πλησιάζουν οχήματα σε κάθε πλευρά όταν εξέρχεται από χώρο στάθμευσης. Παράλληλα με το σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου, η αλλαγή λωρίδας με ταχύτητες άνω των 15 χλμ./ώρα γίνεται ασφαλέστερη με τους δύο πίσω πλευρικούς αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύσουν τα οχήματα που βρίσκονται ή πλησιάζουν τα τυφλά σημεία

Επιδόσεις με Τεχνολογία STRONG HYBRID

Το νέο κόμπακτ και ελαφρύ υβριδικό σύστημα προσφέρει υβριδική και περιστασιακά ηλεκτρική οδήγηση με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και δίχως να θυσιάζει τις επιδόσεις ή την οδηγική απόλαυση. Αποτελείται από τον 1.5 κινητήρα DUALJET, έναν ηλεκτροκινητήρα, ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων AGS και την μπαταρία ιόντων λιθίου 140V. Η τεχνολογία Strong Hybrid ξεχωρίζει για την αποδοτική της λειτουργία και παράλληλα τις δυναμικές επιδόσεις.

Αυθεντική Τετρακίνηση ALLGRIP

Το VITARA διαθέτει τετρακίνηση ALLGRIP με 4 επιλογές η οποία δεν εξαρτάται από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης. Γεγονός που σημαίνει ότι η τετρακίνηση στο VITARA είναι πάντα διαθέσιμη ακόμη αν και η υβριδική μπαταρία είναι εντελώς άδεια.

STRONG HYBRID

Το αυτοκίνητο λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά όταν εκκινεί από στάση, όταν κινείται με χαμηλή ταχύτητα, όταν κάνει όπισθεν και σε συνθήκες οδήγησης με σταθερή ταχύτητα. Συνδυάζει την υβριδική και αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία με στόχο τη βέλτιστη τιμή κατανάλωσης επιτυγχάνοντας την εξαιρετική τιμή των 5,8lt/100km. Το VITARA διαθέτει τετρακίνηση ALLGRIP με 4 επιλογές η οποία δεν εξαρτάται από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης. Γεγονός που σημαίνει ότι η τετρακίνηση στο VITARA είναι πάντα διαθέσιμη ακόμη αν και η υβριδική μπαταρία είναι εντελώς άδεια. Το VITARA STRONG HYBRID έχει τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με τα άμεσα ανταγωνιστικά μοντέλα, διατηρώντας ακόμη και στην έκδοση Strong Hybrid τον αυθεντικό Rugged SUV χαρακτήρα.

Πολυτελής καμπίνα

Ο εσωτερικός διάκοσμος του Suzuki VITARA συνδυάζει επιτυχημένα ένα minimal look με πινελιές πολυτέλειας (όπως είναι η επένδυση alcantara), καθώς και οι οθόνες του πίνακα οργάνων και του συστήματος πολυμέσων. Η έγχρωμη οθόνη LCD 4,2 ιντσών βρίσκεται στο κέντρο του πίνακα οργάνων και ενημερώνει τον οδηγό για όλες τις σημαντικές λειτουργίες του αυτοκινήτου. Η οθόνη αφής των 7 ιντσών, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό. Το νέο αφρώδες υλικό της κεντρικής κονσόλας που υπογραμμίζει τη ξεχωριστή κατασκευή της καμπίνας.

Το Suzuki VITARA είναι ένα μοντέλο ορόσημο, τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια αγορά. Ο δυναμικός σχεδιασμός, η αποδοτική τεχνολογία HYBRID και η αυθεντική τετρακίνηση ανεξάρτητα από τις συνθήκες οδήγησης προσφέρουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία οδήγησης. Η SUZUKI με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, την κορυφαία αξιοπιστία & τεχνογνωσία κατασκευάζει αυτοκίνητα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Ευρύχωρη καμπίνα και μεγάλος χώρος αποσκευών

H άνεση για πέντε ενήλικες στην ευρύχωρη καμπίνα είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Παράλληλα, η μεγάλη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών εντυπωσιάζει, μιας και αγγίζει τα 1.120 λίτρα, όταν τα πίσω καθίσματα είναι πλήρως αναδιπλωμένα.

Με προηγμένες τεχνολογίες

Tο Suzuki VITARA εξοπλίζεται με μία σειρά τεχνολογικών συστημάτων που προστατεύουν τους επιβάτες, όπως είναι αυτά του Αυτόματου Φρεναρίσματος Dual Sensor Brake Support (DSBS), Αναγνώρισης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Monitor), Υποβοήθησης Οπίσθιας Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας (Rear Cross Traffic Alert), Αναγνώρισης Πινακίδων Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), Προειδοποίησης & Αποφυγής Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας και Προειδοποίησης Εκτροπής Αυτοκινήτου.

1.5L STRONG HYBRID 2WD 6AGS

Ισχύς (PS)

116

Τελική Ταχύτητα (km/h)

180

0-100 χλμ./ώρα

12,7''

Μέση κατανάλωση (lt/100 km)

5,3-5,4

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

121

Χώρος αποσκευών (lt)

289 - 1.046

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video