ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Peugeot 2008

Peugeot 2008

Το νέο Peugeot 2008 ξεχωρίζει από τον αυθεντικό χαρακτήρα ενός SUV και τις compact διαστάσεις του. Παράλληλα, η υψηλής αισθητικής σχεδίαση ενισχύει το ιδιαίτερα δυναμικό του στιλ.

Ελκυστική σχεδίαση

Δυναμικό και ξεχωριστό σε εμφάνιση. Bρίσκεται σε απόλυτη σχεδιαστική συνάφεια με τα σύγχρονα μοντέλα της μάρκας, επιδεικνύοντας παράλληλα και μία δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Οι απόλυτα ισορροπημένες γραμμές και οι ιδανικές αναλογίες συνθέτουν την εικόνα ενός SUV με έντονα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Κομψό και επιβλητικό

Με ξεχωριστή σχεδιαστική υπογραφή

Το νέο Peugeot 2008 εκπληρώνει τις φιλοδοξίες για τη δημιουργία μίας νέας και εντυπωσιακής σελίδας στην ιστορία των SUV της μάρκας, ενώ ακολουθεί κατά γράμμα τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας επιδεικνύοντας ταυτόχρονα και μία δική του ξεχωριστή προσωπικότητα.

i-Cockpit: Στιλ και εργονομία

Το εσωτερικό του 2008 διακρίνεται για τα ποιοτικά υλικά του, το υψηλού επιπέδου φινίρισμα αλλά και την ευρυχωρία που προσφέρει παρά τις compact διαστάσεις του γαλλικού SUV. Σε ένα ήσυχο και φωτεινό περιβάλλον οι επιβαίνοντες θα απολαύσουν ηρεμία στις καθημερινές εξορμήσεις τους, μια ηρεμία που θα τους συντροφεύσει και στο ταξίδι. Ο μοντέρνος γαλλικός σχεδιασμός μαγνητίζει το βλέμμα με την αρχιτεκτονική  i-Cockpit να προσφέρει στον οδηγό μια άνετη θέση οδήγησης με πλήρη εποπτεία του δρόμου και εργονομία υψηλού επιπέδου με την υπογραφή της Peugeot.

Πάντα συνδεδεμένοι

Το σύστημα ψυχαγωγίας/πληροφόρησης του 2008 σας επιτρέπει να συνδέσετε το έξυπνο κινητό σας και να αξιοποιήσετε τις εφαρμογές του μέσω των τεχνολογιών MirrorLink και Apple CarPlay για κινητά Android και iOS αντίστοιχα.

Μοναδική ευελιξία και ελεγχόμενη άνεση

Η ευρυχωρία στα πίσω καθίσματα, χαρίζει στο Peugeot 2008 τον χαρακτηρισμό του εξαιρετικά άνετου SUV. Το συνολικό μήκος των 4,30 μ. και το μεταξόνιο των 2,60 μ. εξασφαλίζουν επίσης και έναν άνετο χώρο αποσκευών, με συνολική χωρητικότητα που φτάνει τα 434 λίτρα ανεξαρτήτως κινητήρα, ακόμα και στην 100% ηλεκτροκίνητη έκδοση!

Τεχνολογία ασφαλείας

Το σύστημα Park Assist με κάμερα οπισθοπορείας αναλαμβάνει τον έλεγχο στο παρκάρισμα ή στην έξοδο αφήνοντας όμως πάντα τον τελικό λόγο στον οδηγό. Το 2008 προσέχει την άνεση αλλά και την ασφάλεια σας. Το γαλλικό SUV διατίθεται με έξι αερόσακους και στάνταρ απενεργοποιούμενο ESP (Electronic Stability Control), που περιλαμβάνει ASR (anti-skid), DSC (Dynamic Stability Control), EBA (Emergency Brake Assist), ABS (Anti-lock Braking System) και EBFD (Electronic Brake Force Distribution). Ανάλογα με τον κινητήρα, το ESP συνδυάζεται και με το Hill Assist, κρατά ακίνητο το 2008 για εκκίνηση σε ανηφόρες κάνοντας σημαντικά ευκολότερο τον χειρισμό του συμπλέκτη.

To νέο Peugeot 2008 προέρχεται από την καρδιά της κατηγορίας των compact SUV, συμβάλλοντας στο δόγμα που αποτελεί και τη σημερινή επιτυχία των μοντέλων της γαλλικής μάρκας: κυριαρχία μέσω του design και σαφής διαφοροποίηση μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Ολοκληρωμένη γκάμα

Βασισμένο στη πλατφόρμα τελευταίας γενιάς CMP (Common Modular Platform), το 2008 δίνει τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών σε ότι αφορά στην κίνησή του. Προσφέρει την ελευθερία επιλογής του τύπου του κινητήρα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη: 100% ηλεκτρικό, βενζίνης ή diesel, ενώ για οδήγηση «a la carte», ανάλογα με την έκδοση, διαθέτει και επιλογέα προγραμμάτων οδήγησης: “Eco”, “Normal” και “Sport”. Για τις αποδράσεις εκτός πόλης, υπάρχει και το Advanced Grip Control που συνδυάζεται με το σύστημα υποβοήθησης κίνησης σε κατηφόρα (Hill Assist descent control) και βοηθά τον οδηγό στον καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου σε συνθήκες κατάβασης απότομων κλίσεων.

Full εξοπλισμένο

Μοναδικό για την κατηγορία είναι το επίπεδο εξοπλισμού και ο αριθμός των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης που προέρχονται από μοντέλα ανώτερων κατηγοριών και ενσωματώνουν την προηγμένη τεχνογνωσία της Peugeot.

Peugeot 2008 1.2 PureTech 130 EAT8

Ισχύς (PS)

130

Ροπή (Nm)

230

Τελική ταχύτητα (km/h)

196

Επιτάχυνση 0-100 km/h (sec)

8,9

Κατανάλωση (lt/100km)

5

Εκπομπές CO2 (gr/km)

113

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video