ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Opel Grandland

Opel Grandland

Το νέο Opel Grandland επανακαθορίζει τον όρο SUV, χάρη στο τολμηρό του design, το εμβληματικό Vizor, το πολυτελές και πλήρως ψηφιακό εσωτερικό με το Pure Panel και τον κορυφαίο κινητήρα των 300 ίππων.

Τολμηρή σχεδίαση

Η τολμηρή και λιτή φιλοσοφία σχεδίασης της Opel έχει μετατρέψει το νέο Opel Grandland σε ένα SUV που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Η εντυπωσιακή σπορ αισθητική συνδυάζεται με τη γερμανική ακρίβεια και το αποτέλεσμα είναι ένα επιβλητικό SUV, που ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Εντυπωσιακή σχεδίαση με το εμβληματικό Vizor

Intelligrip, ένα μαγικό σύστημα

Το IntelliGrip δίνει τη δύναμη που προσφέρουν οι δυναμικοί κινητήρες του Opel Grandland ακριβώς εκεί που πρέπει να είναι για αυξημένη πρόσφυση σε δύσκολες συνθήκες και μηδενική περιστροφή των τροχών. Αυτό το έξυπνο σύστημα επιτρέπει τη βέλτιστη πρόσφυση και σταθερότητα σε διαφορετικά είδη επιφάνειας, προσαρμόζοντας αυτόματα τις ρυθμίσεις ροπής στους τροχούς και αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του ESP. Μπορείτε να προκαθορίσετε το IntelliGrip για λάσπη, χιόνι ή άμμο, χρησιμοποιώντας έναν απλό περιστροφικό επιλογέα στην κεντρική κονσόλα, ή να το αφήσετε σε λειτουργία Normal, επιτρέποντας στο IntelliGrip να παρακολουθεί την κατάσταση, ενώ εσείς απολαμβάνετε ασφαλέστερη, πιο χαλαρωτική οδήγηση στην πόλη και στον αυτοκινητόδρομο.

Πλούσια γκάμα κινητήρων

Το Grandland προσφέρεται με κινητήρες τελευταίας γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού 1.2 Direct και του ισχυρού 1.5 turbo diesel, και οι δύο απόδοσης 130 ίππων. Παράλληλα, διατίθεται και σε plug-in υβριδικές εκδόσεις με κορυφαία αυτή των 300 ίππων.

Ελκυστικό από κάθε πλευρά

Στο εσωτερικό, περιλαμβάνεται από τη βασική έκδοση το Pure Panel που συνδυάζει ένα κέντρο πληροφοριών οδηγού (Driver Information Center) 7 ιντσών με μία έγχρωμη οθόνη αφής ίδιων διαστάσεων για τη λειτουργία των Apple CarPlay και Android Auto μέσω του συστήματος infotainment Multimedia (προαιρετικά διατίθεται το «Κέντρο Πληροφοριών Οδηγού» 12 ιντσών και έγχρωμη οθόνη αφής 10”).

"Βλέπει" τη νύχτα

Μια ακόμα τεχνολογία που αυξάνει περαιτέρω την ασφάλεια όλων των χρηστών του δρόμου κατά τη διάρκεια της νυχτερινής οδήγησης είναι το Night Vision, το οποίο κάνει το ντεμπούτο του στο νέο Grandland. Η κάμερα υπερύθρων του συστήματος ανιχνεύει ανθρώπους και ζώα σε απόσταση έως 100 μέτρων μπροστά από το αυτοκίνητο, με βάση τη διαφορά θερμοκρασίας από το περιβάλλον.

Εντυπωσιακές καινοτομίες από την Opel για το Grandland, όπως το Night Vision και τα IntelliLux LED Pixel Lights.

Opel Grandland Plug-in Hybrid

Με κινητήρα βενζίνης 1.6 Direct Injection με ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία 13,2 kWh… συναρπαστικό και ταυτόχρονα αποδοτικό, είναι αυτό που περιμένετε από το νέο Grandland Electric Plug-In Hybrid. Ανάλογα με την επιλογή του συστήματος μετάδοσης κίνησης, μπορείτε να απολαύσετε 221 kW (300hp) με ροπή 520nm για τις τετρακίνητες εκδόσεις και 165 kW (225hp) με ροπή 360nm για εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Τόσο οι εκδόσεις FWD όσο και AWD του Grandland Electric Plug-In Hybrid είναι εξοπλισμένες με ένα αυτόματο σύστημα μετάδοσης 8 ταχυτήτων και διαθέτουν ηλεκτρικό επιλογέα.

Καθίσματα για χαλάρωση

Τα εργονομικά ενεργά καθίσματα – προαιρετικά με επένδυση Alcantara – έχουν πιστοποιηθεί από το “Aktion Gesunder Rücken e.V.” (καμπάνια για υγιή πλάτη) και παρέχουν την κατάλληλη στήριξη του σώματος πίσω από το τιμόνι. Τα βραβευμένα καθίσματα είναι μοναδικά στην κατηγορία του Grandland και προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων, από ηλεκτρική ανάκλιση μέχρι ηλεκτροπνευματική οσφυϊκή στήριξη.

Opel Grandland Electric Plug-In Hybrid

Ισχύς (PS)

300

Ροπή (Nm)

520

Επιτάχυνση (sec)

6,1

Εκπομπές CO2 (gr/km)

29

Χώρος αποσκευών (lt.)

390

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video