ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Jeep Compass 2022

Jeep Compass

To Jeep Compass διαθέτει μια δυναμική εξωτερική σχεδίαση, χωρίς να χάσει καθόλου την εμβληματική ταυτότητα της μάρκας. Το επιβλητικό μοντέλο προσφέρει μια πλήρη σειρά εκδόσεων που χαρακτηρίζονται από βελτιωμένη τεχνολογία, νέους υβριδικούς (και plug-in) κινητήρες και αναβαθμισμένα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού.

Θρυλική μάσκα

Η επανάσταση ξεκινά με τη θρυλική μάσκα με τις 7 κάθετες γρίλιες, που ανανεώνεται για να αναδείξει το διακριτικό στιλ αυτού του C-SUV. Επιπλέον, πιο ευκρινείς και μοντέρνες γραμμές τονίζουν τη σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα και του περιγράμματος των προβολέων, προσφέροντας στο νέο Compass μια εντονότερη και πιο στιβαρή εμφάνιση.

Τεχνολογική υπεροχή

Μοντέρνο εσωτερικό

Ο οδηγός έχει στη διάθεση του έναν πλήρως ψηφιακό και διαμορφώσιμο πίνακα οργάνων με οθόνη TFT 10,25, ενώ το προηγμένο σύστημα πολυμέσων UConnect 5, το οποίο βρίσκεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων, προσφέρει ασύρματη λειτουργία mirroring, φωνητικές εντολές, αλλά και συμβατότητα με δίκτυα 5G. Το υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Jeep Compass, επεκτείνεται και στο επίπεδο των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), τα οποία καθιστούν ικανό το νέο μοντέλο να προσφέρει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Εξηλεκτρισμένη γκάμα

Σε επίπεδο κινητήρων διαθέσιμος είναι ο turbo βενζινοκινητήρας 1.5 e-Hybrid, με απόδοση 130 ίππους και αυτόματο κιβώτιο DDCT. Οι Plug-in Hybrid 4xe εκδόσεις προσφέρουν δυνατότητα ηλεκτροκίνησης για 50 χιλιόμετρα. Διατίθενται είτε με 190 είτε με 240 ίππους, ενώ και στις δύο εκδόσεις η ροπή κατανέμεται στους τέσσερις τροχούς.

Το Compass 4xe, σε βάζει στην πρίζα

Η «κινητήρια σύμπραξη» του plug-in υβριδικού συστήματος συνίσταται στη συνεργασία ενός κινητήρα βενζίνης 130 ή 180 PS, ειδικά για την κίνηση του μπροστινού άξονα, με μια ηλεκτρική μονάδα η οποία παρέχει επιπλέον ισχύ 44 kW (60 PS) αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Η συνολική απόδοση του νέου Jeep Compass Plug-in Hybrid 4xe κυμαίνεται από 190 έως 240 PS. Παράλληλα, η μπαταρία των 11,4 kWh, μπορεί να φορτιστεί επιτρέποντας στο δυνατό SUV να ταξιδέψει έως και 50 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά. Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα λειτουργίας (Hybrid, Electric και E-save), μέσω του επιλογέα που βρίσκεται στην κονσόλα.

Πλούσιο από τη βασική έκδοση

Από τη βασική έκδοση Longitude, το Compass προσφέρει πλούσιο εξοπλισμό όπως τις νέες ζάντες ελαφρού κράματος 17”, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, κάμερα Parkview κ.α. Αξιοσημείωτο είναι πως όλες οι εκδόσεις Compass διαθέτουν στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη TFT 10,25”.

Με το Jeep Compass κανένα τερέν δεν μπορεί να σας… πιάσει απροετοίμαστους. Είναι απολαυστικό τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Όλα τα προφίλ οδήγησης

AUTO
Η προεπιλεγμένη ρύθμιση, που είναι ιδανική για την καθημερινή οδήγηση και χρησιμοποιεί τον πίσω ηλεκτροκινητήρα όποτε απαιτείται για τη σύμπλεξη του ηλεκτρικού συστήματος 4×4.

 

SPORT
Για σπορ αίσθηση, με πιο σφιχτό τιμόνι, ακόμα πιο άμεση απόκριση γκαζιού και ρυθμίσεις των κινητήρων για πλήρη απόδοση ισχύος και εκμετάλλευση της ροπής.

 

SNOW
Η ρύθμιση Snow σας βοηθά να διατηρείτε τον έλεγχο. Ενεργοποιεί την τετρακίνηση διατηρώντας την πρόσφυση και την ευστάθεια που χρειάζεστε.

 

SAND/MUD
Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Sand/Mud για να μεγιστοποιήσετε τον έλεγχο της πρόσφυσης σε χαμηλές ταχύτητες όταν διασχίζετε ανώμαλα και ολισθηρά εδάφη.

 

ROCK
Αυτή η λειτουργία, που διατίθεται μόνο στην έκδοση Trailhawk, παρέχει εξαιρετική ικανότητα τετρακίνησης σε χαμηλές ταχύτητες, χάρη στην απείρως μεταβλητή προσαρμογή της απόδοσης ηλεκτρικής ροπής, επιτρέποντας στο νέο Jeep Compass να κυριαρχήσει ακόμα και στα πιο δύσκολα εδάφη.

Αναζητάτε την περιπέτεια;

Το σήμα Trail Rated υποδηλώνει ότι το όχημα έχει περάσει με επιτυχία μια σειρά άκρως απαιτητικών δοκιμών σε 5 βασικές κατηγορίες (πρόσφυση, ικανότητα ελιγμών, ελευθερία άρθρωσης, διέλευση από νερό και απόσταση από το έδαφος). Έτσι, είτε κινείστε μέσα στην πόλη είτε κάνετε εξόρμηση στην ύπαιθρο, κάθε εμπόδιο μετατρέπεται σε συναρπαστική διασκέδαση.

Jeep Compass 4xe 240 PS

Ισχύς (PS)

240

Ροπή (Nm)

270

Μέση κατανάλωση (lt/100 km)

1,9

Εκπομπές CO2 (gr/km)

45

Μπαταρία (kWh)

11,4

Ηλεκτρική αυτονομία (km)

έως 50

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video