ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross

Το νέο Citroen C5 Aircross έχει γίνει πιο δυναμικό, ακόμα πιο SUV χάρη στην απόσταση των 23 εκατοστών από το έδαφος, ακόμα πιο πρακτικό με τα τρία ανεξάρτητα, συρόμενα και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματά του και ακόμα πιο άνετο λόγω των εξελιγμένων Progressive Hydraulic Cushions.

Κομψό και επιβλητικό

Το νέο C5 Aircross εισάγει μια νέα σχεδιαστική ταυτότητα στο εμπρός τμήμα, με τις καμπύλες να δίνουν τη θέση τους σε πιο “αιχμηρές” και “καθαρές” γραμμές που αποπνέουν μεγαλύτερο δυναμισμό.

Ένα SUV με μοναδικό χαρακτήρα και πολλές δυνατότητες

High-Tech εσωτερικό

Στο εσωτερικό συναντάμε τον πλήρως προσαρμόσιμο ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο ύψος του βλέμματος του οδηγού: αναφορά χάρτη πλοήγησης, πληροφορίες για ενεργά συστήματα υποβοήθησης οδηγού, πληροφορίες για την κατάσταση λειτουργίας του υβριδικού κινητήρα κ.λπ. –διασφαλίζοντας ότι τα μάτια του οδηγού παραμένουν στο δρόμο για απόλυτα ασφαλή οδήγηση.

Επιτομή της άνεσης

Το νέο C5 Aircross εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για την άνεση που προσφέρει στους επιβάτες του, υπογραμμίζοντας τη διαφορά του, καθώς προσφέρει ανάρτηση και καθίσματα, αμφότερα εναρμονισμένα στις αρχές του προγράμματος Citroën Advanced Comfort, απαράμιλλη ευρυχωρία και ευελιξία, καθώς και τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού.

Plug-in Hybrid επιλογή

Για καθημερινές διαδρομές έως 55 χλμ. μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα και της απεριόριστης αυτονομίας για μεγάλες διαδρομές με τον βενζινοκινητήρα, οι plug-in υβριδικές εκδόσεις του νέου C5 Aircross “απογειώνουν” την πρακτικότητα, την ευκολία, αλλά και την άνεση. Ο plug-in-υβριδικός κινητήρας επιτρέπει την αθόρυβη οδήγηση με πλήρη απουσία κραδασμών στην ηλεκτρική λειτουργία έως και τα 135 χλμ./ ώρα και προσφέρει άμεσα διαθέσιμη ροπή, της τάξης των 320 Nm. Με μηδενικές εκπομπές CO2 δίνει την ελευθερία πρόσβασης σε αστικές περιοχές όπου απαγορεύονται τα οχήματα με κινητήρα βενζίνης και πετρελαίου.

20 συστήματα υποβοήθησης

Οι οδηγοί του νέου C5 Aircross επωφελούνται από 20 συστήματα υποβοήθησης οδηγού που αποτελούν σημείο αναφοράς στην κατηγορία των SUV. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το Highway Driver Assist, ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, που συνδυάζει το Adaptive Cruise Control με τη λειτουργία Stop & Go και το σύστημα Active Lane Departure Warning, ενώ παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ασφάλειας χάρη στη μόνιμη υποστήριξη του οδηγού.

Υπεράνετο και πλήρως διαμορφώσιμο SUV.

Ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων

Το νέο Citroen C5 Aircross προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων plug-in Hybrid, βενζίνης ή diesel, η οποία μπορεί να ανταποκριθεί στον τρόπο ζωής και δραστηριοτήτων σας, καλύπτοντας κάθε σας ανάγκη.Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 και μπορούν να εφοδιαστούν με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, πιο συγκεκριμένα: Βενζίνη: 1.2 PureTech 130 με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων (BVM6 ή EAT8), Πετρέλαιο: 1.5 BlueHDi 130 με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο σχέσεων (BVM6 ή EAT8), Plug-In Hybrid 225 με αυτόματο κιβώτιο σχέσεων e-EAT8.

Εσωτερικό σαν ένα... μικρό γήπεδο

Σε ένα ταξιδιάρικο SUV χρειάζεται κανείς και άπλετο χώρο, κάτι που το νέο C5 Aircross παρέχει γενναιόδωρα. Πιο συγκεκριμένα, με μεταξόνιο 2,73 μέτρα, η καμπίνα είναι άνετη για 5 ενήλικες, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι από 580 έως 720 λίτρα (για τις εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και diesel). Με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος φτάνει τα 1.630 λίτρα.

Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid 225

Ισχύς (PS)

225

Ροπή (Nm)

360

Επιτάχυνση 0-100 (sec)

8,9

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

1,4

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

32

Ηλεκτρική αυτονομία (km)

54

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video