ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Mercedes EQA

Mercedes EQA

Η EQA είναι το νέο, βασικό μοντέλο για την είσοδο στον εξολοκλήρου ηλεκτρικό κόσμο της Mercedes-EQ. Η «ηλεκτρική» αισθητική της σχεδίασής της αποπνέει την χαρακτηριστική σύγχρονη πολυτέλεια της μάρκας Mercedes-EQ.

Για τους λάτρεις του design

Η ηλεκτρική “υπογραφή” της EQA ακολουθεί και αυτή την σχεδιαστική γλώσσα των ηλεκτρικών μοντέλων EQ της Mercedes-Benz, με την χαρακτηριστική μάσκα η οποία χαρακτηρίζεται από ένα γυαλιστερό “black panel”, πάνω στο οποίο βρίσκεται κεντρικά τοποθετημένο το αστέρι της εταιρίας. Τα high-tech εμπρός φωτιστικά σώματα ενώνονται με μία πολύ εντυπωσιακή φωτιζόμενη LED μπάρα, η οποία κάνει άμεσα αναγνωρίσιμο το αυτοκίνητο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

“Progressive Luxury”, μία... “Εξελιγμένη Πολυτέλεια”

Απόδοση και αυτονομία

Η EQA 250 (ηλεκτρική κατανάλωση σε μικτό κύκλο: 15,7 kWh/100 km) με 140 kW και αυτονομία κατά 426 χιλιόμετρα (WLTP). Η «διπλή» μπαταρία ιόντων λιθίου, προσαρμοσμένη ως δομικό στοιχείο στο υποδάπεδο του αυτοκινήτου, είναι χωρητικότητας 66,5 kWh.

Αεροδυναμική σχεδίαση

Στην EQA δόθηκε τεράστια σημασία και στην αεροδυναμική σχεδίαση, τομέας ιδιαίτερα σημαντικός για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την μεγιστοποίηση της αυτονομίας τους. Η EQA είναι το πρώτο μοντέλο της Mercedes-EQ, η αεροδυναμική του οποίου εξελίχθηκε εξ ολοκλήρου ψηφιακά. Οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αεροδυναμική σήραγγα κατέδειξαν μία τιμή Cd 0,28, επιβεβαιώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα των ψηφιακών προσομοιώσεων. Η μετωπική επιφάνεια A ανέρχεται σε 2,47 m2.

EQA Edition 1

Για τον πρώτο χρόνο της EQA στην αγορά θα διατίθεται και στην έκδοση Edition 1, η οποία συνδυάζει στοιχεία του πακέτου εξοπλισμού Night με στοιχεία από τη γραμμή AMG, ενώ η ξεχωριστή σπορ εμφάνισή της ολοκληρώνεται με ζάντες 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν το διακοσμητικό ταμπλό με φωτισμό στο φόντο και οι μπλε διακοσμητικές ραφές στα καθίσματα και στις πόρτες. Tα δερμάτινα καθίσματα είναι σε χρώμα “neva grey”, με διακριτικές ραφές στο χαρακτηριστικό χρώμα της Mercedes-EQ, Pure Blue.

Το εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης

Το Navigation με Electric Intelligence λαμβάνει υπόψη στοιχεία από την ηλεκτρική αυτονομία, την τρέχουσα κατανάλωση τη δεδομένη στιγμή του ταξιδιού, την τοπογραφία της υπολογισμένης διαδρομής (για λόγους κατανάλωσης ενέργειας) και την θερμοκρασία καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής, καθώς οι μεταβολές της θερμοκρασίας επιδρούν και στην απόδοση της μπαταρίας.

Κερδίστε επιδότηση 6.000€

Αυτή είναι η εποχή για να επιλέξετε τη νέα Mercedes EQA. Κερδίστε επιδότηση αξίας 6.000€, για την αγορά της δικής σας EQA 250, με το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά. Μπορείτε ακόμη να επιδοτηθείτε με 1.000 ευρώ για την εγκατάσταση έξυπνου οικιακού φορτιστή (Wallbox), στην κύρια κατοικία σας μέσω του προγράμματος Drive Green Welcome.

Με δυναμικά χαρακτηριστικά επιδόσεων σε συνδυασμό με έναν ιδιαίτερα premium αέρα.

Δωρεάν φόρτιση με Mercedes me Charge

Η Mercedes-Benz σας παρέχει δωρεάν φόρτιση αξίας 150€, στο δίκτυο δημόσιων φορτιστών μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας Mercedes me Charge. Με το Mercedes me Charge, οι πελάτες έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης του κόσμου σήμερα, το οποίο περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή περισσότερους από 450.000 σταθμούς φόρτισης AC και DC σε 31 χώρες. Το Mercedes me Charge επιτρέπει στους πελάτες Mercedes-EQ να χρησιμοποιούν με ευκολία τους σταθμούς φόρτισης διαφόρων παρόχων για να φορτίζουν τα οχήματά τους, ενώ παράλληλα επωφελούνται από μία ενιαία & προνομιακή τιμολόγηση με απλές διαδικασίες χρέωσης.

Φόρτιση

Στην περίπτωση της φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα και με τη συνδρομή του βασικού φορτιστή του οχήματος των 11kW, ο χρόνος πλήρους φόρτισης σε ένα wallbox ή σταθμό φόρτισης είναι λίγο μικρότερος από 6 ώρες (από το 10 έως το 100% της χωρητικότητας της μπαταρίας). Με το βασικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος και σε σταθμό ταχείας φόρτισης, η μπαταρία φορτίζεται από το 10 έως το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 30 λεπτά.

Mercedes EQA 250

Ισχύς (PS)

190

Ροπή (Nm)

375

Επιτάχυνση (sec)

8,9

Τελική ταχύτητα (km/h)

160

Μπαταρία (kWh)

66,5

Ηλεκτρική αυτονομία (km)

426

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video