ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Jaguar I-Pace

Jaguar I-PACE

H Jaguar I-PACE έχει σημειώσει πολλές σημαντικές διακρίσεις από το πρώτο λανσάρισμά της, ενώ -συνεχίζει- να ξεχωρίζει στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων. H ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου φέρει καινούριο σύστημα πολυμέσων και ταχύτερο σύστημα φόρτισης.

Αναβαθμισμένη στα σημεία

Η Jaguar I-PACE – το πρώτο premium ηλεκτρικό SUV στον κόσμο – προσφέρει τώρα ένα νέο γρήγορο, διαισθητικό σύστημα ψυχαγωγίας και ταχύτερη δυνατότητα φόρτισης. Επιπλέον ενισχύει την διακριτική της εμφάνιση  με το Atlas Grey φινίρισμα στο πλέγμα της “μάσκας”, νέα και βελτιωμένη παλέτα χρωμάτων και τροχούς 19 ιντσών.

Η I‑Pace είναι μια Jaguar που ξεπερνάει κάθε άλλη

SUV με σπορ χαρακτήρα

Με δύο ηλεκτροκινητήρες σχεδιασμένους από τη Jaguar (έναν σε κάθε άξονα) και παραγωγή εξαιρετικών συνδυασμένων επιδόσεων 400PS και 696Nm, αλουμινένια δομή και ένα χαμηλό κέντρο βάρους, η I-PACE πετυχαίνει μία απαράμιλλη ισορροπία τετρακίνησης αθόρυβης λειτουργίας, πολυτέλειας και ευελιξίας – μαζί με εξαιρετική αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες και καθημερινή χρηστικότητα.

Ταχύτατο σύστημα πολυμέσων σαν... smartphone

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pivi Pro, το οποίο είναι εξίσου ταχύ και αποκρίσιμο με ένα smartphone, ενώ εξοπλίζεται με την υπηρεσία “ηλεκτρικής πλοήγησης” (EV navigation), η οποία παρέχει ενημέρωση για τους κοντινούς σταθμούς φόρτισης. Στο πάνω μέρος του ταμπλό δεσπόζει μια οθόνη αφής των 10 ιντσών, ενώ λίγο πιο κάτω υπάρχει μια δεύτερη διαμέτρου 5 ιντσών. Όσον αφορά τον ψηφιακό πίνακα οργάνων αυτός έχει διάμετρο 12,3”.

Η ηλεκτροκίνηση γίνεται εύκολη

Με αυτονομία έως και 470 χλμ  (WLTP) από την μπαταρία των 90kWh, οι πελάτες με σταθερό ημερήσιο δρομολόγιο θα χρειαστεί να φορτίζουν την I-PACE τους μία φορά την εβδομάδα.

Η I-PACE αλλάζει τον αέρα σας

Βελτιωμένη ευεξία για τους επιβάτες: Ο ιονιστής αέρα καμπίνας (με φίλτρο PM2.5) συγκρατεί πολύ λεπτά σωματίδια και αλλεργιογόνα. Η I-PACE μπορεί να φιλτράρει τον αέρα της καμπίνας ενώ φορτίζεται πριν από ένα ταξίδι.

Ψηφιακός καθρέφτης ClearSight

Ο ψηφιακός καθρέπτης ClearSight χαρίζει στον οδηγό απρόσκοπτη ορατότητα της περιοχής πίσω από το αυτοκίνητο ακόμα και με επιβάτες στο πίσω τμήμα ή ένα πλήρως φορτωμένο χώρο αποσκευών. Χρησιμοποιεί μία ευρυγώνια κάμερα πίσω θέασης συνδεδεμένη σε μία οθόνη στον καθρέπτη: μέσω ενός διακόπτη, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ της εικόνας από τον καθρέπτη ή από την κάμερα.

Η Jaguar I-PACE έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι κάθε μέτρο της διαδρομής των πελατών της προσφέρει ηρεμία και κάνει την κατοχή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

Ταχύτατη φόρτιση

Πλέον η ανανεωμένη Jaguar I-PACE έχει τη δυνατότητα φόρτισης έως 11kWκαι συνδέεται σε τριφασικές παροχές ρεύματος, μειώνοντας τον χρόνο φόρτισης. Ειδικότερα, μέσω φόρτισης σε Wallbox 11kW, μέσα σε μια ώρα το όχημα θα έχει εξοπλιστεί με 53 χλμ. αυτονομίας, ενώ για την πλήρη φόρτιση απαιτούνται 8,6 ώρες. Σημειώνεται πως μέσω φορτιστή ισχύος 50kW, η Jaguar I-Pace… εφοδιάζεται με 63 χλμ, σε μόλις 15 λεπτά, ενώ σε ταχυφορτιστή ισχύος 100kW, ο ίδιος χρόνος χαρίζει 127 χλμ.

Δυναμική οδική συμπεριφορά

Η οδική συμπεριφορά είναι ένα από τα  δυνατά χαρτιά της I-PACE. Χάρη στην αρχιτεκτονική του νέου αλουμινένιου πλαισίου που έχει σχεδιαστεί για χρήση σε ηλεκτρικό μοντέλο, το βρετανικό SUV είναι τόσο στιβαρό όσο τα sport αυτοκίνητα της εταιρίας. Oι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί ανάμεσα στους δύο άξονες, στο χαμηλότερο δυνατό σημείο και η κατανομή του βάρους βρίσκεται στο ιδανικό 50:50. Τέλος η προαιρετική ενεργή ανάρτηση της I‑PACE χαμηλώνει το αυτοκίνητο σε ταχύτητες άνω των 105km/h για να ενισχυθεί η sport αίσθηση, να αυξηθεί η ασφάλεια και να μεγαλώσει η αυτονομία.

Jaguar I-Pace

Ισχύς (PS)

400

Τελική Ταχύτητα (km/h)

200

Επιτάχυνση (sec)

4,8

Αυτονομία (km)

470

Ροπή (Νm)

696

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

0

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video