ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E

Η Ford διευρύνει την γκάμα της εμβληματικής Mustang με την προσθήκη της νέας Mustang Mach-E, που είναι αμιγώς ηλεκτρική και συνδυάζει τις επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Νέα εμφάνιση και αίσθηση Mustang

H Mustang Mach-E είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως Mustang, διαθέτοντας πολλά από τα γνωστά στοιχεία ταυτότητας της οικογένειας Mustang, όπως το μακρύ και δυναμικό καπό, η σχεδίαση των ώμων του αμαξώματος, οι επιθετικοί προβολείς και, το σήμα κατατεθέν, τα πίσω φώτα με τα τρία ανεξάρτητα στοιχεία.

Ηλεκτρική και αδάμαστη

Δύο επιλογές μπαταριών

Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι κεντρικά τοποθετημένη ανάμεσα στους άξονες και κάτω από το δάπεδο, πετυχαίνοντας ένα χαμηλό κέντρο βάρους που υποστηρίζει το σπορ χαρακτήρα και τη δυναμική συμπεριφορά που γνωρίσαμε στη Mustang τόσο στην έκδοση με τη βασική μπαταρία των 68 ωφέλιμων (75) kWh με τις 288 κυψέλες (standard-range), όσο και στη μεγαλύτερη με τις 376 κυψέλες και την ωφέλιμη αποθηκευτική ικανότητα των 88 (98) kWh (extended-range).

2WD και AWD

Η νέα Mustang Mach-E προσφέρεται τόσο με κίνηση στους δύο τροχούς όσο και στους τέσσερις τροχούς. Στην τελευταία περίπτωση, το σύστημα τετρακίνησης κατανέμει τη ροπή ανεξάρτητα στους εμπρός και πίσω τροχούς για βελτιωμένη επιτάχυνση και συμπεριφορά, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό την απόλυτη αίσθηση μιας αληθινής Mustang. Η τιμή εκκίνησης στην Ελλάδα για τη δικίνητη έκδοση είναι 57.587 ευρώ, χωρίς την κρατική επιδότηση.

Εσωτερικό στο πνεύμα της... Mustang

Η Mustang Mach-E χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες που προσφέρουν μία πρωτοφανή εμπειρία στο τιμόνι ενός μοντέλου Ford, με κύρια χαρακτηριστικά την άνεση και την αυτοπεποίθηση. Η οθόνη αφής full HD 15,5” ελέγχεται μέσω χειρονομιών αφής (pinch, ζουμάρισμα, περιστροφή) και υιοθετεί μία απλοποιημένη διεπαφή που προβάλλει πληροφορίες με οργανωμένο και εύπεπτο τρόπο. Παράλληλα, τα Apple CarPlay και Android Auto είναι προ-εγκατεστημένα χωρίς έξτρα χρέωση διαθέτοντας ασύρματη συνδεσιμότητα.

Επιδόσεις που... ηλεκτρίζουν

Η πισωκίνητη Mustang Mach-E διατίθεται είτε με 269 ίππους είτε με 294 ίππους, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,1 sec. Παράλληλα, η τετρακίνητη έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου προσφέρεται με 269 PS και 351 PS, με τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 5,1 sec. Τέλος, η κορυφαία Mustang Mach-E GT φέρει τετρακίνηση και αποδίδει 487 ίππους και 860 Nm ροπής. Η Mach-E GT μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3,7 sec.

Περί... αυτονομίας

Τα αποδοτικά συστήματα κίνησης προσφέρουν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 610 km (πρωτόκολλο WLTP) για την Mustang Mach-E με πίσω κίνηση, και μέχρι 540 km για την τετρακίνητη Mustang Mach-E. Με το Intelligent Range, το άγχος της αυτονομίας αποτελεί παρελθόν, καθώς το σύστημα υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία με βάση το στυλ οδήγησης και την πρόγνωση του καιρού – το σύστημα είναι σε θέση να αξιοποιήσει ακόμα και τη συνδεσιμότητα μέσω cloud για να προβλέψει την κατανάλωση ενέργειας στη συνέχεια του ταξιδιού. Δεδομένα τα οποία συλλέγονται από άλλα συνδεδεμένα ηλεκτρικά οχήματα Ford (crowdsourced data) και πελάτες πρόθυμους να μοιραστούν πληροφορίες μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τους υπολογισμούς στον τομέα της αυτονομίας.

Το πιο προηγμένο τεχνολογικό πακέτο στην ιστορία της Ford περιλαμβάνει την επόμενη γενιά του συστήματος SYNC

Η αστραπιαία επαναφόρτιση της μπαταρίας

Η Ford προσφέρει στους αγοραστές της νέας Mustang Mach-E έναν προαιρετικό επιτοίχιο φορτιστή Ford Connected Wallbox για ταχύτερη, πιο έξυπνη και πιο άνετη οικιακή φόρτιση. Διαθέσιμος σε εκδόσεις ισχύος 7,4 kW και 11 kW, ο φορτιστής μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία της Mustang Mach-E από το 10 μέχρι το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 6 ώρες. Η συμβατότητα για ταχεία φόρτιση συνεχούς ρεύματος (DC) προσφέρεται στάνταρ. Όταν φορτίζεται με ισχύ έως 150 kW σε έναν φορτιστή της κοινοπραξίας IONITY, η πισωκίνητη Mustang Mach-E με extended-range μπαταρία ανακτά κατά μέσο όρο αυτονομία 119 km με περίπου 10 λεπτά φόρτισης

Οδηγείστε με... ένα πεντάλ

Η Mustang Mach-E προσφέρει επίσης τη δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ (1 Pedal Drive) που βοηθά στην ανάκτηση περισσότερης κινητικής ενέργειας προς την μπαταρία, για μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Σε αυτή την περίπτωση, η επιτάχυνση και η επιβράδυνση ελέγχονται πιέζοντας ή αφήνοντας  το πεντάλ του γκαζιού αντίστοιχα, διαδικασία που εξασφαλίζει μία αυθεντική εμπειρία ηλεκτροκίνησης. Φυσικά, το πεντάλ του φρένου παραμένει ενεργό για περιπτώσεις όπου απαιτείται μεγαλύτερη ισχύς πέδησης.

Ford Mustang Mach-E GT

Ισχύς (PS)

487

Ροπή (Nm)

860

Επιτάχυνση 0-100 (sec)

3,7

Αυτονομία (km)

610

Χώρος αποσκευών (lt.)

402

Τελική ταχύτητα (km/h)

200

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video