ΑΦΙΕΡΩΜΑ

DS 3 Crossback E-TENSE

DS 3 Crossback E-TENSE

Το DS 3 Crossback E-TENSE είναι πρωτοπόρος, καθώς είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της πολυτελούς κατηγορίας των compact SUV και συγκεντρώνει όλη την τεχνογνωσία των μοντέλων της φίρμας σε compact διαστάσεις.

Με εξωτικές πινελιές

Το DS 3 Crossback E-TENSE ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες προτάσεις της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας χάρη στις καινοτομίες της εμφάνισής του, αλλά και στο avant – garde στυλ, που προάγει τη διαφορετικότητα συνδυάζοντας την premium εικόνα και τα κορυφαία σε ποιότητα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του.

Η νέα εποχή στα ηλεκτρικά premium compact SUV

Αθόρυβες μετακινήσεις

Στην καμπίνα, η ολοκληρωτική έλλειψη θορύβου, σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την κορυφαία ηχομόνωση που σε όλες τις εκδόσεις του διαθέτει το DS 3 CROSSBACΚ, κάνει την κάθε διαδρομή μια ξεχωριστή εμπειρία. Με το γνωστό απαράμιλλο επίπεδο του φινιρίσματος και τα υψηλής ποιότητας υλικά που συναντώνται στις επενδύσεις του ταμπλό, των καθισμάτων και των θυρών, το DS 3 Crossback E-TENSE αποτελεί το απόσταγμα της τεχνολογικής υπεροχής που κάνει τη premium γαλλική μάρκα να ξεχωρίζει.

Χωρίς συμβιβασμούς στην ευρυχωρία

Το DS 3 Crossback είχε σχεδιαστεί από την αρχή για να είναι 100% ηλεκτρικό, γι’ αυτό τον λόγο η αρχιτεκτονική της νέας “multi-energy” πλατφόρμας CMP ενσωματώνει την μπαταρία ιόντων λιθίου (50KWh) κάτω από το πάτωμα, προσδίδοντας ασυμβίβαστη ευρυχωρία στο εσωτερικό και χαμηλό κέντρο βάρους. Εκτός από την πληρότητα του εξοπλισμού, σημαντικό στοιχείο για την ευχάριστη παραμονή στην καμπίνα του DS 3 Crossback E-TENSE είναι και η απαράμιλλη άνεση. Το κάθισμα των πίσω επιβατών, είναι διαιρούμενο και έχει τη δυνατότητα αναδίπλωσης προκειμένου να αυξηθεί κατά το δοκούν ο χώρος φόρτωσης, που κυμαίνεται από 350 έως 1.050 λίτρα.

Premium επιδόσεις

Με δεδομένη και την άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων (100 kW), η αίσθηση των κορυφαίων επιδόσεων που έρχονται… αθόρυβα, είναι κάτι πολύ διαφορετικό από όλα όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση διαρκεί μόλις 8,7 δευτερόλεπτα, ενώ για τα πολύ σημαντικά στις αστικές μετακινήσεις 50 χλμ./ώρα, από στάση, το DS 3 Crossback E-TENSE φτάνει σε 3,3 δευτερόλεπτα.

Αυτονομία και φόρτιση

Η αυτονομία που εξασφαλίζουν οι 50kWh χωρητικότητας των μπαταριών, φτάνει μέχρι τα 320 χιλιόμετρα με μια φόρτιση (με βάση τον τυποποιημένο κύκλο WLTP), ενώ σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι πως σε ένα σύγχρονο σταθμό ταχείας φόρτισης 100kW, μπορεί να επιτευχθεί το 80% της φόρτισης των μπαταριών μόλις σε 30 λεπτά της ώρας. Από εκεί και πέρα, η φόρτιση έως το 100% της χωρητικότητας των μπαταριών, μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις 5 ώρες με επιτοίχιο φορτιστή 11kW.

To πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό premium compact SUV της DS Automobiles

Προγράμματα οδήγησης

Τα προγράμματα οδήγησης εξυπηρετούν την ανάγκη της προσαρμογής του αυτοκινήτου στις εκάστοτε ανάγκες ή διαθέσεις του οδηγού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο οδηγός του DS 3 Crossback E-TENSE να μπορεί να βελτιώσει την αυτονομία του αυτοκινήτου με την επιλογή της καταλληλότερης από τις προσφερόμενες επιλογές.

Οι διαθέσιμες επιλογές προγραμμάτων οδήγησης είναι:

-Eco: ο κινητήρας και τα διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη αυτονομία.

-Normal: ο καλύτερος συμβιβασμός μεταξύ αυτονομίας και επιδόσεων.

-Sport: η μέγιστη ροπή των 260 Nm προσφέρεται από την εκκίνηση, επιτρέποντας την επιτάχυνση από 0 έως 100 km/h σε 8,7 δευτερόλεπτα.

 

Οι δύο λειτουργίες αναγεννητικής πέδησης είναι:

-Normal: για μια εμπειρία οδήγησης κοντά σε αυτήν που προσφέρει ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

-Brake: εντονότερη πέδηση με χρήση του κινητήρα (επιβράδυνση 1,2 m/s2).

E-TENSE Remote Control

Η DS Automobiles προσφέρει υπηρεσίες τηλεματικής, χωρίς καμία απολύτως χρέωση και εφ’ όρου ζωής, για να υποστηρίξει τους οδηγούς των ηλεκτρικών E-TENSE μοντέλων της. Από το smartphone τους, και μέσω της εφαρμογής MyDS μπορούν:

-Να ενεργοποιούν άμεσα τη φόρτιση του DS 3 Crossback E-TENSE ή να την προγραμματίζουν (ώστε να επωφεληθούν από τα χαμηλότερα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας π.χ. νυχτερινό)

-Nα παρακολουθούν την κατάσταση φόρτισης

-Nα ελέγχουν και να προγραμματίζουν τη λειτουργία του κλιματισμού, η οποία επιτρέπει τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του χώρου επιβατών εξ αποστάσεως. Η συγκεκριμένη δυνατότητα επεκτείνει την αυτονομία κατά 3% πριν από την εκκίνηση.

DS 3 Crossback E-TENSE

Ισχύς (PS)

136

Ροπή (Nm)

260

Επιτάχυνση 0-100 (sec)

8,7

Αυτονομία (km)

320

Μπαταρία (kWh)

50

Χώρος αποσκευών (lt)

350

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video