Credit newsauto.gr

Ένα SUV με αστικό χαρακτήρα, compact διαστάσεις και μεγάλες καινοτομίες. Με εκφραστική σχεδίαση, ευφυείς αποθηκευτικούς χώρους και έξυπνη τεχνολογία. Τώρα, διαθέσιμο και με Plug-in υβριδική τεχνολογία που προσφέρει μια πιο βιώσιμη μορφή μετακίνησης.

Με επιρροές από την σχεδίαση προϊόντων, το street fashion και την ποπ κουλτούρα, το XC40 είναι το compact SUV που αναδεικνύει τη σχεδίαση της Volvo στην πιο νεανική, ευφάνταστη και εξελιγμένη εκδοχή της.

Η σύγχρονη σουηδική καμπίνα σας
Ο τολμηρός, προοδευτικός σχεδιασμός αποτελεί το ορόσημο του Volvo XC40 και η καμπίνα ενσωματώνει ένα προχωρημένο σκανδιναβικό στυλ. Η αδιάσπαστη διάταξη του εσωτερικού σάς επιτρέπει να εστιάσετε στις όμορφες λεπτομέρειες, ενώ η υπερυψωμένη θέση οδήγησης σας επιτρέπει πάντοτε να αισθάνεστε ότι έχετε τον έλεγχο. Επιλεγμένα υλικά, προσεκτικά δουλεμένα, εξιτάρουν τις αισθήσεις, ενώ η διαισθητική τεχνολογία σάς προσφέρει πλήρη έλεγχο.
Τεχνολογία που σας υποστηρίζει
Κάθε ταξίδι με το XC40 είναι εύκολο χάρη σε μια σειρά από χρήσιμες καινοτομίες της Volvo. Η τεχνολογία Pilot Assist κάνει την οδήγηση στην πυκνή κυκλοφορία λιγότερο κουραστική. Σας βοηθά να διατηρήσετε μια επιλεγμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και, σε ταχύτητες έως 130 km/h, να διατηρήσετε το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας σας με ελαφρές διορθώσεις στο τιμόνι. Το σύστημα Adaptive Cruise Control κρατά το XC40 σε μια προεπιλεγμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Ο οδηγός επιλέγει την απόσταση ασφαλείας και το XC40 αναπροσαρμόζει την ταχύτητά του για να διατηρήσει αυτή την απόσταση.
Πάντα σε σύνδεση
Το XC40 διαθέτει υποστήριξη για Apple CarPlay και Android Auto. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιες από τις λειτουργίες του τηλεφώνου σας εν κινήσει, μέσω της οθόνης αφής του αυτοκινήτου, των χειριστηρίων στο τιμόνι ή μέσω φωνητικού ελέγχου, διαισθητικά και με ασφάλεια. Μπορείτε ακόμη να γράψετε μηνύματα κειμένου, να κάνετε μια τηλεφωνική κλήση, να ακούσετε μουσική και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή πλοήγησης, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη να σηκώσετε το τηλέφωνό σας ενώ οδηγείτε.
City Safety: Μοναδική προστασία
Με το City Safety, που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του XC40, είναι σαν να έχετε ένα συνοδηγό που προσέχει το δρόμο συνεχώς. Αναγνωρίζει άλλα οχήματα, πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα εμπρός, προειδοποιώντας σας αν μια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Εάν δεν αντιδράσετε εγκαίρως, θα φρενάρει αυτόματα για να βοηθήσει στην αποφυγή ή το μετριασμό των συνεπειών της σύγκρουσης.
Δυναμικοί κινητήρες diesel, βενζίνης και Plug-in Hybrid
Στην καρδιά κάθε XC40 βρίσκεται ένα δυναμικό σύστημα κίνησης υψηλής απόδοσης. Προηγμένοι και οικονομικοί κινητήρες που συνδυάζουν άμεση απόκριση και ισχύ με χαμηλές εκπομπές ρύπων. Τώρα, το T5 Twin Engine με Plug-in υβριδική τεχνολογία κάνει πιο διασκεδαστική την καθημερινή οδήγηση, χωρίς συμβιβασμούς στην οικονομία καυσίμου. Ο συνδυασμός ενός 3-κύλινδρου βενζινοκινητήρα 180 ίππων με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις όταν τις χρειάζεστε, αλλά και οδήγηση με μηδενικούς ρύπους μέσα στην πόλη. Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας στο φρενάρισμα διευρύνει την αυτονομία κίνησης, ενώ το αυτοκίνητο φορτίζεται εύκολα στο σπίτι ή σε σταθμό φόρτισης.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Βενζίνης: T3 1.5lt 163 hp / 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο Τ4 2.0lt 190 hp / 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Τ4 AWD 2.0lt 190 hp / 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο T5 AWD 2.0lt 247 hp / 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Plug-in Hybrid T5 Twin Engine Plug-in Hybrid 1.5lt 262 hp / 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Diesel: D3 2.0lt 150 hp / 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο D3 AWD 2.0lt 150 hp / 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο D4 AWD 2.0lt 190 PS / 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο
Παρουσίαση Βίντεο