ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Porsche Cayenne E-Hybrid

Porsche Cayenne E-Hybrid

Η Porsche Cayenne E-Hybrid είναι ένα από τα ισχυρά SUV. Προσφέρει επιδόσεις ανάλογες ενός supercar και μπορεί να φιλοξενήσει μια ολόκληρη οικογένεια και τις αποσκευές της και μάλιστα χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον.

Υβριδική τεχνολογία και επιδόσεις

Η Porsche εφαρμόζει την υβριδική τεχνολογία με γνώμονα τις επιδόσεις και στην Cayenne E-Hybrid.

Με φιλοσοφία sport αυτοκινήτου

Στα ίχνη της 918 Spyder

Με βελτιώσεις στη δυναμική της οδήγησης, την απόδοση, τη χωρητικότητα της μπαταρίας και με πολύ τεχνολογία από τους αγώνες η υβριδική Cayenne αντιπροσωπεύει ότι πιο προηγμένο υπάρχει στα SUV.

Η δύναμη σε πρώτο πλάνο

Η μονάδα εσωτερικής καύσης και ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδουν συνδυαστικά 462 ίππους. Η χωρητικότητα της μπαταρίας αυξήθηκε στα 14,1 kWh χωρίς αύξηση του μεγέθους της. Το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης έχει 0-100 σε 4,7″ και τελική ταχύτητα 253 χλμ./ώρα.

Οικονομία και χαμηλοί ρύποι

Η νέα Porsche Cayenne E-Hybrid έχει μέση κατανάλωση (σύμφωνα με την εταιρεία) μόλις 3,1 λτ./100 χλμ.

Τέσσερα προγράμματα οδήγησης

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από τέσσερα modes : E-Power, Hybrid Auto, Sport και Sport Plus. Επιπλέον υπάρχουν οι επιλογές E-Hold και E-Charge. Αυτές είναι διαθέσιμες μέσω της κεντρικής οθόνης στο μενού «Hybrid» της Porsche (PCM).

Στα πρότυπα των δοκιμών WLTP, η Porsche Cayenne E-Hybrid μπορεί να καλύψει έως και 44 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά, ενώ η μέση κατανάλωση (εφόσον έχει φορτιστεί) είναι στα 3,1 λ./100 χλμ.

Χαμηλότερες εκπομπές ρύπων

Παρά την αυξημένη ιπποδύναμη και τις επιδόσεις sport αυτοκινήτου, ο αριθμός των εκπεμπόμενων ρύπων CO2, είναι μόλις στα 56 γρμ/χλμ.

Φόρτιση σε 2 ώρες

Η Cayenne E-Hybrid διαθέτει ενσωματωμένο φορτιστή 3,6 kW και για να φορτίσει εκ νέου η μπαταρία της απαιτούνται 7 ώρες και 48 λεπτά σε σύνδεση 230 V και 10 Αmper. Με τον προαιρετικό φορτιστή των 7,2 kW και μια πηγή τροφοδοσίας 230 Volt, 32 Amper, ο χρόνος μειώνεται σε μόλις 2 ώρες και 18 λεπτά.

Porsche Cayenne E-Hybrid

Ισχύς (PS)

Συνδυαστική 462 ps

FWD

Τελική Ταχύτητα (km/h)

253

Επιτάχυνση (sec)

5

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

3,7

Ροπή (Νm)

400

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

71

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video