ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Land Rover Defender PHEV

Land Rover Defender PHEV

Το νέο Defender αντιπροσωπεύει 70χρόνια καινοτομίας και βελτίωσης, τιμώντας την ιστορία του και τη σκληροτράχηλη φύση του. Μια από τις εκδόσεις που ξεχωρίζουν είναι η plug–in υβριδική, λόγω της εντυπωσιακά χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου και για τις μειωμένες εκπομπές CO2.

Απίστευτες δυνατότητες

Το Defender διακρίνεται για την ιδιαίτερα ανθεκτική του κατασκευή, η οποία έχει δοκιμαστεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες, σε κάθε τύπο εδάφους.

Σχεδιασμός, δυνατότητες, τεχνολογία

Σχήμα που αντέχει και στον χρόνο

Το Defender είναι σχεδιασμένο με λεπτομέρειες που ακολουθούν την παραδοσιακή αισθητική, που το έκανε αναγνωρίσιμο και διάσημο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι και απόλυτα σύγχρονο.

Κίνηση παντού

Η κίνηση για το Defender είναι εύκολη σε κάθε τερέν χάρη στη μόνιμη τετρακίνηση που προσαρμόζει τη μεταφορά της ροπής εμπρός-πίσω ανάλογα και με τις συνθήκες (π.χ. κίνηση σε πάγο, χιόνι κ.ο.κ.). Διαθέτει ενεργό ηλεκτρονικό διαφορικό, σύστημα Terrain Response με επιλογή για κλείδωμα του κεντρικού αλλά και του πίσω διαφορικού καθώς και ηλεκτρονική αερανάρτηση.

Τεχνολογία που ξεχωρίζει

Εξοπλισμένο για περιπέτειες στις πόλεις του 21ο αιώνα, αλλά και στα ανεξερεύνητα μέρη του κόσμου οι πιο διαισθητικές τεχνολογίες τις Land Rover εξασφαλίζουν άνεση, συνδεσιμότητα και ασφάλεια.

Υβριδικές επιδόσεις

Η plug-in υβριδική έκδοση του Defender συνδυάζει ένα 2λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, με απόδοση 404 ίππων. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 5,6″ ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 209 χλμ./ώρα.

Το plug-in υβριδικό Defender ονομάζεται P400e και συνδυάζεται αποκλειστικά με το μακρύ, 5θυρο αμάξωμα (110). Διατίθεται τόσο σε 5θέσια όσο και 6θέσια έκδοση.

Δυναμικό και οικονομικό

Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα η μέση κατανάλωση αποτυπώνεται στα 3,3 λτ./100 χλμ., ενώ απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας (στην Ελλάδα) χάρη στις μειωμένες εκπομπές CO2, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 74 γρ./χλμ. (WLTP)

Ηλεκτρική αυτονομία ως 43 χλμ

Το plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο του Defender, έχει μια μπαταρία ιόντων λιθίου των 19,2 kWh η οποία προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 43 χιλιομέτρων, ενώ η φόρτιση από το 0 στο 80% απαιτεί μόλις 2 ώρες -σε wallbox 7,0 kWh.

Land Rover Defender PHEV

Ισχύς (PS)

404

FWD

Τελική Ταχύτητα (km/h)

191

Επιτάχυνση (sec)

5,6

Εκπομπές CO2 (gr/km)

64

Ροπή (Νm)

640

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

64

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video