ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Jeep Compass 4xe

Jeep Compass 4xe

Τα νέα Compass 4xe αποτελούν τα πρώτα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Jeep για την Ευρώπη. Η τεχνολογία Plug-in Hybrid 4xe ξεκίνησε την «πράσινη» εξέλιξη της Jeep.

Nέα εμπειρία οδήγησης

Το Compass 4xe έχει τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης, με αυτονομία 50 χιλιομέτρων χωρίς τη χρήση του κινητήρα βενζίνης. Χάρη στο προηγμένο σύστημα τετρακίνησης που εξασφαλίζει την κίνηση και στα πιο δύσκολα εδάφη είναι ένα 100% αυθεντικό Jeep. ‘Ολες οι εκδόσεις του Compass 4xe, δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο Δακτύλιο και έχουν μηδενικό φόρο για τους χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων.

Τεχνολογική εξέλιξη

100% Υβριδικό 100% Jeep

Το νέο Jeep Compass 4xe προσφέρει υψηλή απόδοση (έως 240 ίππους), οδηγική ευχαρίστηση, οικονομία καυσίμου (περίπου 2 λίτρα/100 χλμ.) και φιλικότητα προς το περιβάλλον (λιγότερο από 50 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο).

Πως δουλεύει το 4xe

Ο turbo κινητήρας των 1,3 λίτρων συνδυάζεται με έναν τοποθετημένο στον πίσω άξονα ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 11,4 kWh. Ο συνδυασμός των δύο συνόλων εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις και υψηλό επίπεδο οδηγικής απόλαυσης.

Επιδόσεις

Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε  μόλις 7,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα, ενώ στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 130 χλμ./ώρα.

Οι εκτός δρόμου δυνατότητες

Οι θρυλικές εκτός δρόμου ικανότητες των Jeep, εξασφαλίζονται από το σύστημα Jeep Active Drive Low που εφοδιάζει τα Compass 4xe. Ο συνδυασμός των δύο κινητήρων προσφέρει ακόμα περισσότερη ροπή.

Η προηγμένη τεχνολογία στο Jeep Compass 4xe δεν εκφράζεται μόνο από το υβριδικό σύστημα κίνησης, αλλά και από τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Εφοδιάζεται με ένα σύγχρονο σύστημα πολυμέσων, αλλά και μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης (ADAS) που του δίνουν τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Μέσω της εντυπωσιακής οθόνης αφής 10,1’’ του συστήματος Uconnect5, ο χρήστης έχει άμεσα όλες τις πληροφορίες που επιθυμεί, αλλά και τον έλεγχο του κινητού του τηλεφώνου μέσω της δυνατότητας ασύρματου mirroring για συσκευές συμβατές με Android Auto ή Apple CarPlay.

Οι τρεις επιλογές κίνησης

Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα λειτουργίας (Hybrid, Electric και E-save), μέσω του  επιλογέα που βρίσκεται στην κονσόλα.

4xe σημαίνει σεβασμός προς το περιβάλλον

Χάρη στην plug-in υβριδική τεχνολογία, τα Jeep Compass 4xe έχουν εκπομπές CO2 κάτω από 50 γρ./χλμ., ενώ στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης για την προστασία του πλανήτη, η Jeep διασφάλισε ότι και η παραγωγή των μοντέλων θα έχει το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα.

Jeep Compass 4xe

Ισχύς (PS)

240

FWD

Ροπή (Nm)

270

Επιτάχυνση (sec)

7,5

Μέση κατανάλωση (lt/100 km)

2

Χώρος αποσκευών (lt)

420

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

46-47

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video