ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Honda PCX125

Honda PCX125

Το PCX125 είναι ένα από τα μεγάλα best-seller της Honda με περισσότερες από 200.000 πωλήσεις παγκοσμίως! Με νέα σχεδίαση, αυξημένη άνεση αλλά και νέο κινητήρα, το PCX125 είναι έτοιμο να προσκαλέσει αλλά και να προκαλέσει ακόμα και τους οδηγούς αυτοκινήτων να μυηθούν στον κόσμο των δυο τροχών.

Νέα σχεδίαση

Με πρωτοποριακό design, άψογο φινίρισμα, άριστη συναρμογή πλαστικών και μεταλλικών μερών το PCX 125 συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή όσον αφορά την ποιότητα του.

Άνεση και εργονομία που συναρπάζουν

Λεπτομερής οθόνη

Τα όργανα αποτελούνται από τρεις οθόνες, μια κεντρική με ενδείξεις ταχύμετρου, στάθμη βενζίνης, κατανάλωσης καυσίμου, ρολογιού, χιλιομετρητών και δυο εκατέρωθεν αυτής με ενδείξεις του Smart key, Idling Stop, Traction Control, μπαταρίας, ψεκασμού, θερμοκρασίας, μεγάλης σκάλας φώτων, ABS, κλπ.

Μεγάλη χωρητικότητα

Κάτω από τη σέλα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος που φτάνει πλέον στα 30,4 λίτρα (+2,4 λίτρα) γεγονός που οφείλεται στη χρήση μικρότερου πίσω τροχού (13 ιντσών).

Πιρούνι και αμορτισέρ

Το πιρούνι παραμένει ίδιο, με καλάμια διαμέτρου 31 χλστ και διαδρομή 89 χλστ, αλλά τα πίσω αμορτισέρ έχουν μεγαλύτερη διαδρομή κατά 10 χλστ, στα 95 χλστ, και χρησιμοποιούν σκληρότερα ελατήρια για καλύτερη απόσβεση σε οδόστρωμα με ανωμαλίες.

Άνετη θέση οδήγησης

Το σκούτερ με την ιδιαίτερη εργονομία του παραμένει κατάλληλο για μικρά και μεγάλα αναστήματα, με τον αναβάτη να στέκεται με τον κορμό όρθιο και εκτεθειμένο κοντά στο τιμόνι.

Το PCX 125 έρχεται με σύστημα Idling Stop, το οποίο σβήνει αυτόματα τον κινητήρα μετά από τρία δευτερόλεπτα λειτουργίας στο ρελαντί όταν το σκούτερ είναι σταματημένο και τον επανεκκινεί άμεσα με το άνοιγμα του γκαζιού. Αυτό γίνεται αθόρυβα, χάρη στη μίζα ACG.

Κινητήρας eSP+

Ο νέος τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος κινητήρας με έναν επικεφαλής εκκεντροφόρο και τεχνολογία eSP+ είναι προδιαγραφών Euro5 αποδίδοντας 12,5 ίππους στις 8.750 σαλ., με μέγιστη ροπή 11,8Nm στις 6.500 σαλ.

Υψηλές αποδόσεις

Το τιμόνι κόβει απίστευτα πολύ, ενώ ο ψεκασμός είναι άριστος και η απόδοση γραμμική και σβέλτη, μετατρέποντας το PCX σε απόλυτο αστικό commuter όχημα που, ιδανικό για πυκνό μποτιλιάρισμα και κίνηση.

Honda PCX125

Ισχύς (PS)

12,5

Τελική Ταχύτητα (km/h)

90

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

2,4/2,5

Αποθηκευτικός χώρος (lt.)

30,4

Κινητήρας

eSP+

Εγγύηση (έτη)

2

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video