ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Yamaha Tenere 700

Yamaha Tenere 700 World Raid

Με ιστορία σχεδόν 40 ετών η Yamaha Tenere δεν είναι απλά ένα ικανό μοντέλο περιπέτειας, αλλά είναι το σημείο αναφοράς σε μια κατηγορία που ανέκαθεν είχε μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των αναβατών. Με έντονο Off-Road DNA που φέρει τη σφραγίδα της Yamaha, η Tenere συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί τον διακαή πόθο κάθε αναβάτη που αγαπάει τη φύση, την ελευθερία και την εξερεύνηση.

Ο ορισμός της λέξης περιπέτεια

Η Yamaha αφουγκράστηκε τις ανάγκες του κοινού και παρουσίασε μια ιδιαίτερη και άκρως εντυπωσιακή έκδοση World Raid της νέας Tenere 700. Το μοντέλο χάρη στα αποκλειστικά χαρακτηριστικά και την προσεκτικά δομημένη σχεδίαση αποτελεί πλέον το κορυφαίο adventure μοντέλο της μάρκας με ταξιδιωτικές ικανότητες που ανοίγουν έναν νέο ορίζοντα στον κόσμο των δύο τροχών.

Ο κόσμος γίνεται πιο μικρός με το World Raid

Crossplane κινητήρας CP2

Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος σε σειρά CP2 689 κ.εκ. και αποδίδει 72 ίππους και 68 Nm ροπής με δυνατό του χαρακτηριστικό την γεμάτη και γραμμική λειτουργία σε όλο το φάσμα των στροφών. Χάρη στο εξελιγμένο σύστημα ψεκασμού παρέχει ιδανική απόκριση στο γκάζι για τον αναβάτη για τον απόλυτο έλεγχο στις εκτός δρόμου διαδρομές.

Αναρτήσεις υψηλών προδιαγραφών

Για να γίνει πιο αποτελεσματική και ευκολοδήγητη η μοτοσικλέτα στις χωμάτινες διαδρομές είναι εξοπλισμένη με αναρτήσεις υψηλού επιπέδου της KYB. Το ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός έχει διαδρομή 230 χιλ., ενώ το πίσω μονό αμορτισέρ είναι τύπου piggybag από αλουμίνιο με διαδρομή 220 χιλ. Παράλληλα στο World Raid θα βρει κανείς και αμορτισέρ τιμονιού της Ohlins.

Ρυθμιζόμενο σύστημα ABS

Οι αυξημένες εκτός δρόμου απαιτήσεις συνοδεύονται από ένα εξελιγμένο σύστημα ABS στα φρένα το οποίο ρυθμίζεται σε τρία επίπεδα. Ο αναβάτης μπορεί με εύκολο τρόπο να μειώσει την εμπλοκή του συστήματος όταν εκείνος κινείται σε χωμάτινους δρόμους ή ακόμα και να το απενεργοποιήσει τελείως και στους δύο τροχούς.

Νέα εργονομία για άψογο χειρισμό

Η επίπεδη σέλα είναι επανασχεδιασμένη δύο τμημάτων εμπνευσμένη από τους αγώνες Ράλλυ και επιτρέπει στον αναβάτη να κινηθεί εμπρός και πίσω χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια προκειμένου να ελέγχει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μοτοσικλέτα. Επιπλέον, το πίσω τμήμα της σέλας αφαιρείται για να τοποθετηθεί έξτρα σχάρα και  αποσκευή.

Η Yamaha έχει φροντίσει να δημιουργήσει μια τεράστια γκάμα από γνήσια αξεσουάρ για την Tenere 700 World Raid τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν εξάτμιση της Akrapovic, αφαιρούμενη βάση πινακίδας, προστατευτική ποδιά κινητήρα, πλαϊνά κάγκελα, ψηλό εμπρός φτερό, βαλίτσες και πολλά ακόμα.

TFT οθόνη 5 ιντσών

Η Yamaha Tenere 700 World Raid είναι εξοπλισμένη με καινούρια οθόνη πληροφοριών TFT 5 ιντσών, όρθια τοποθετημένη. Έχει τη δυνατότητα εμφάνισης τριών διαφορετικών γραφικών, ενώ το σύστημα συνδεσιμότητας είναι πολύ εξελιγμένο και μέσω Bluetooth και της εφαρμογής MyRide ο αναβάτης μπορεί να ενημερωθεί για κλήσεις, μηνύματα, ενημερώσεις από την οθόνη της μοτοσικλέτας.

Διπλό ρεζερβουάρ 23 λίτρων

Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά στοιχεία του World Raid είναι το διπλό ρεζερβουάρ των 23 λίτρων. Τα δύο ρεζερβουάρ είναι πλευρικά τοποθετημένα με διαφορετική τάπα πλήρωσης και αυτονομία που αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα. Σημαντικό ρόλο παίζουν και στη συμπεριφορά της μοτοσικλέτας καθώς είναι χαμηλά τοποθετημένα και δεν επηρεάζουν την ισορροπία της Tenere, αυξάνοντας μάλιστα την ευελιξία.

Yamaha Tenere 700 World Raid

Ισχύς (PS)

72,4

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου (L)

23

Βάρος (Kg) έτοιμο για χρήση

220

Κατανάλωση Καυσίμου (L/Km)

4,3

Εγγύηση (χρόνια)

2

Τιμή (ευρώ)

13.900

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video