ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ducati DesertX

Ducati DesertX

Η Ducati DesertX είναι η πρώτη σύγχρονη μοτοσικλέτα της ιταλικής μάρκας στον κόσμο του off-road και είναι έτοιμη να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία εξερεύνησης, διασκέδασης και απόδοσης στον αναβάτη της.

Εμπνευσμένη από τo θρυλικό Rally Dakar

Από όποια πλευρά κι αν κοιτάξεις την DesertX διαπιστώνεις πως ο σχεδιασμός της έχει αντλήσει έμπνευση από το περίφημο Rally Dakar με έντονες πινελιές νοσταλγίας σε συνδυασμό με σύγχρονες αισθητικές λύσεις.

Σπορ DNA για κορυφαίες επιδόσεις σε όλα τα τερέν

Κινητήρα Testastretta 11° Desmodromic

Ο δικύλινδρος L2 κινητήρας των 937 κ.εκ. είναι κατά 17 κιλά ελαφρύτερος σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Η απόδοσή του είναι 110 ίπποι και 92 Nm ροπής και συνεργάζεται με ένα νέο 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διαφορετικής κλιμάκωσης προκειμένου να ανταπεξέρχεται στις off-road ανάγκες της μοτοσικλέτας.

Πλαίσιο και αναρτήσεις Off-Road

Το πλαίσιο της μοτοσικλέτας είναι ατσάλινο σωληνωτό χωροδικτύωμα και συνεργάζεται με κορυφαίες αναρτήσεις της KYB μεγάλων διαδρομών για ασφαλή περάσματα από χωμάτινες διαδρομές. Οι τροχοί είναι ακτινωτοί 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω, ενώ τα φρένα είναι της Brembo με ρυθμιζόμενο σε τρία επίπεδα ABS στροφής της Bosch.

Ισορροπημένη εργονομία

Η εργονομία της νέας DesertX είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων και απαιτητικών δοκιμών σε μικτές off-road συνθήκες και σε άσφαλτο. Ο συνδυασμός σέλας-μαρσπιέ-τιμονιού είναι ιδανικός για τον  αναβάτη όταν σηκώνεται όρθιος, ενώ προσφέρει ένα επίσης υψηλό επίπεδο άνεσης στην οδήγηση στην άσφαλτο. Η απόσταση της σέλας από το έδαφος είναι 875 χλστ. Το ύψος της σέλας μπορεί ακόμα να μειωθεί περαιτέρω, αφού διατίθεται χαμηλή σέλα ως αξεσουάρ και ένα κιτ χαμηλώματος ανάρτησης.

Προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα

Με έξι προγράμματα οδήγησης ο αναβάτης έχει πάντα ακριβώς που αναζητά σε κάθε περίσταση. Ανάμεσά τους θα συναντήσει την επιλογή Rally και την επιλογή Enduro που είναι αφιερωμένες στις εκτός δρόμου διαδρομές και προσαρμόζουν τα συστήματα της μοτοσικλέτας ανάλογα.

Κάθε Riding Mode, χάρη επίσης στην παρουσία της Bosch IMU (Inertial Measurement Unit), μπορεί να αλλάξει τον χαρακτήρα της μοτοσικλέτας σύμφωνα με τις επιλογές του αναβάτη, επεμβαίνοντας στα συστήματα Engine Brake Control (EBC), Ducati Traction Control (DTC), Ducati Wheelie Control (DWC), Ducati Quick Shift (DQS) Up & Down και Cornering ABS.

TFT οθόνη 5 ιντσών

Η DesertX είναι εξοπλισμένη με μια έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών που έχει τοποθετηθεί σε κάθετη θέση, ώστε να παρέχει την καλύτερη ορατότητα ακόμα και κατά την όρθια οδήγηση.

Σύγχρονο σύστημα συνδεσιμότητας

Μέσω της προαιρετικής εφαρμογής Ducati Multimedia System, η DesertX μπορεί να συνδεθεί με smartphone μέσω Bluetooth και ο αναβάτης να απολαύσει πλούσιες υπηρεσίες όπως σύστημα πλοήγησης στροφή-στροφή.

Ducati DesertX

Ισχύς (PS)

110

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου (L)

21+8

Βάρος (Kg) έτοιμο για χρήση

223

Κατανάλωση Καυσίμου (L/Km)

5,6

Εγγύηση (χρόνια)

4

Τιμή (ευρώ)

18.600

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video