ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Nissan Leaf

Nissan Leaf

Χάρη στο Leaf, η Nissan έρχεται να δείξει στην πράξη την εξέλιξη στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, προσφέροντας ένα αυτοκίνητο οικογενειακών δυνατοτήτων, το οποίο παρέχει αυτονομία κίνησης, αλλά και διευρυμένα στοιχεία τεχνολογίας, άνεσης και ασφάλειας.

Τεχνολογικά καινοτόμο

Ο οδηγός του νέου Nissan Leaf έχει στη διάθεσή του το εξελιγμένο σύστημα ProPILOT, που προσαρμόζει την ταχύτητα με βάση την προπορευόμενη κυκλοφορία και διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας, αλλά και την λειτουργία αυτόματης στάθμευσης ProPILOT Park.

Νέο Nissan Leaf: Ετοιμάστε τις αισθήσεις σας για μια εντελώς νέα εμπειρία

Με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα

Η πλατφόρμα του νέου Leaf σε συνδυασμό με την τοποθετημένη στο πάτωμα συστοιχία των μπαταριών και το χαμηλό κέντρο βάρους συμβάλλουν σημαντικά στην ισορροπία του πλαισίου. Επιπλέον, η νέα ρύθμιση των αμορτισέρ διασφαλίζουν μία πιο δυναμική συμπεριφορά.

Νέα δεδομένα στην ανάκτηση ενέργειας

Το e-Pedal (λειτουργία ενός πεντάλ)είναι το πιο ισχυρό όπλο στη ανάκτηση ενέργειας κατά την κίνηση του Leaf. Με την ενεργοποίησή του e-Pedal, το αυτοκίνητο φρενάρει έντονα όταν ο οδηγός αφήσει το γκάζι, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να κινείται χωρίς να πατάει ούτε για μια στιγμή το πεντάλ του φρένου.

Φιλόξενο εσωτερικό

Η σχεδίαση του εσωτερικού του Leaf δίνει έμφαση στην εργονομία. O οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, την οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, όπως και ένα προηγμένο σύστημα κλιματισμού, με τη λειτουργία του να προγραμματίζεται μέσω χρονοδιακόπτη για να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία πριν ο οδηγός μπει στο αυτοκίνητο.

Πρωτοποριακή σχεδίαση

Σχεδιαστικά, το αμάξωμα του Leaf τονίζει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου και ξεχωρίζει με το αιχμηρό εμπρόσθιο τμήμα του, το οποίο ενσωματώνει τη χαρακτηριστική ημιδιαφανή μπλε μάσκα V-motion. Στο πίσω τμήμα εντύπωση προκαλούν τα τύπου «μπούμερανγκ» φώτα, αλλά και η διχρωμία άσπρου-μαύρου στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Νιώστε τη συγκίνηση της στιγμιαίας επιτάχυνσης και οδηγήστε παντού, χωρίς να σταματήσετε για καύσιμα.

Πλούσιος εξοπλισμός ασφάλειας

Το νέο Nissan Leaf διαθέτει προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού που χρησιμοποιούν τεχνολογίες όπως κάμερα και ραντάρ, προσφέροντας οφέλη όπως η αναγνώριση πεζών και κινούμενων αντικειμένων.

Με γνώμονα την οικονομία

Το νέο Leaf χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα που προσφέρει ισχύ 150 ίππων και ροπή 32,6 kgm, αντλώντας ρεύμα από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου 40kWh. Για την πλήρη φόρτισή της, μέσω οικιακού δικτύου απαιτούνται 21 ώρες ή 7 ώρες και 30 λεπτά μέσω του ειδικού Wallbox.

Nissan Leaf

Ισχύς (PS)

150

Τελική Ταχύτητα (km/h)

144

Επιτάχυνση (sec)

7,9

Εκπομπές CO2 (gr/km)

0

Ροπή (Νm)

320

Χώρος αποσκευών (lt)

435

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video