ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Jaguar Land Rover Plug-In Hybrid

Jaguar Land Rover

Πόσο φροντίζουν το περιβάλλον οι αυτοκινητοβιομηχανίες; Με αφορμή την 5η Ιουνίου (Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος) βλέπουμε τι έχει κάνει για αυτό η Jaguar Land Rover

Το περιβάλλον σε πρώτο πλάνο

Νέο τρικύλινδρο μοτέρ Plug-In Hybrid για την Jaguar Land Rover

Ένα νέο τρικύλινδρο μοτέρ συνδυάζεται με ένα plug-in hybrid σύστημα για να προσφέρει στα μοντέλα της Jaguar Land Rover, ήσυχες διαδρομές με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων. Με αυτό το σύστημα τα αυτοκίνητα αποκτούν αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 66χλμ. αλλά και κίνηση με χαμηλές εκπομπές CO2 της τάξης των 32g/km (WLTP)

Η Jaguar I‑Pace σας εξελίσσει

Η I‑Pace έχει αυτονομία 470 χλμ στον κύκλο WLTP. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μπαταρίας ιόντων λιθίου υψηλής τεχνολογίας με χωρητικότητα 90 kWh. Η μπαταρία της φορτίζεται μέσω του σημείου, που βρίσκεται πίσω από τον μπροστινό θόλο των τροχών. Μόλις συνδεθεί, μπορείτε να την αφήσετε να φορτίσει και θα σταματήσει αυτόματα όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί.

Εξηλεκτρισμός του εργοστασίου Halewood

Η εισαγωγή της τεχνολογίας των υβριδικών και ηλεκτρικών μοντέλων (Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport) σηματοδοτεί τη δεύτερη φάση στον εξηλεκτρισμό του εργοστασίου Halewood  στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περισσότεροι από 1.500 εργαζόμενοι έχουν εκπαιδευτεί εκ νέου για να κατασκευάσουν τις τελευταίες ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των ολοένα και πιο δημοφιλών compact SUV.

Το ταξίδι της Jaguar Land Rover στο Destination Zero

Αναπτύσσοντας την γκάμα των ηλεκτροκίνητων προϊόντων της, η εταιρεία κατευθύνεται προς το Destination Zero. Φιλοδοξεί να κάνει τις κοινωνίες ασφαλέστερες και πιο υγιείς, και το περιβάλλον καθαρότερο. Μέσω της αδιάκοπτης καινοτομίας, η Jaguar Land Rover προσαρμόζει προϊόντα και υπηρεσίες για να καλύψει τις ανάγκες ενός ταχέως μεταβαλλόμενου κόσμου.

Πρόσθετη απόδοση χωρίς να περιορίζονται οι δυνατότητες σε κάθε έδαφος, με την εισαγωγή του υβριδικού συστήματος plug-in, στα Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport

Συνδυασμός δύναμης/οικονομίας

Ο νέος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας Ingenium 1,5 λίτρου 200PS της εταιρείας βρίσκεται στην καρδιά του τελευταίου συστήματος plug-in hybrid. Καταναλώνει 1,4 λίτρα / 100 χλμ.Οι εκπομπές CO2 είναι τόσο χαμηλές της τάξης των 32g/km στον συνδυασμένο κύκλο δοκιμών WLTP.

Λειτουργεί ανάλογα με τις ανάγκες σας

Το σύστημα plug-in hybrid της Jaguar Land Rover προσφέρει στους πελάτες μια επιλογή λειτουργιών που ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Η ηλεκτρική λειτουργία προσφέρει οδήγηση με μηδενικές εκπομπές καυσαερίου, (αυτονομία έως 66 χλμ). Η υβριδική λειτουργία συνδυάζει αυτόματα βενζίνη και ηλεκτρική οδήγηση για βέλτιστη απόδοση σε μεγαλύτερες διαδρομές.

Jaguar I-Pace

Ισχύς (PS)

400

Τελική Ταχύτητα (km/h)

200

0-100 km/h (sec)

4.8

Εκπομπές CO2 (gr/km)

0

Ροπή (Νm)

348

Χώρος αποσκευών (lt)

505

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video