ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Audi e-tron

Audi e-tron

Με το e-tron, η Audi μεταφράζει το βασικό στιλιστικό ιδίωμα της μάρκας στην ηλεκτρική εποχή. Νέες, κομψές λεπτομέρειες, όπως ο χαρακτηριστικός φωτισμός κατά τη διάρκεια της ημέρας, το ηλεκτρικό καπάκι φόρτισης, η έλλειψη εξατμίσεων και οι ραφές των καθισμάτων που θυμίζουν πλακέτα ηλεκτρικού κυκλώματος, μεταδίδουν ένα σαφές σήμα ότι το Audi e-tron είναι πλήρως ηλεκτρικό.

Σαφής δήλωση

Τυπική για ένα από τα SUV μοντέλα της μάρκας, το Audi e-tron φέρει την μάσκα Singleframe σε οκτάγωνη σχεδίαση με κάθετες γρίλιες. Το μεγαλύτερο μέρος της, ωστόσο, είναι κλειστό και σε γκρι platinum χρωματισμό καθιστώντας το Audi e-tron αναγνωρίσιμο ως ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο. Στο κάτω άκρο των προβολέων Matrix LED, τέσσερις οριζόντιες ράβδοι δίνουν την χαρακτηριστική όψη e-tron στα φώτα ημέρας.

Αναμφισβήτητα ένα SUV

Κομψό και επιβλητικό

Στην πλάγια όψη, η περιβάλλουσα γραμμή χρησιμεύει ως ένα σημαντικό στοιχείο σχεδιασμού. Εκτείνεται μέχρι τα πίσω φώτα, δίνοντας στο Audi e-tron ένα χαμηλό οπτικό κέντρο βάρους. Η οροφή εκτείνεται χαμηλά κατά μήκος του μυώδους σώματος, το οποίο εμφανίζει ξεκάθαρα SUV χαρακτηριστικά. Οι χαρακτηριστικοί quattro θόλοι τροχών υπαινίσσονται την ηλεκτρική τετρακίνηση. Η περιοχή των μαρσπιέ τονίζεται έντονα και απεικονίζει με τα μαύρα ένθετα στην πόρτα τη θέση της μπαταρίας και επομένως το ενεργειακό κέντρο του Audi e-tron.

Διαστημικό πιλοτήριο

Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από άνεση και υψηλή ποιότητα και προσφέρει την απόλαυση ενός ταξιδιού για εσάς και 4 επιπλέον επιβάτες με ευρυχωρία στο κεφάλι και στα πόδια. Η συνολική χωρητικότητα αποσκευών των 660 λίτρων, κάνει το Audi e-tron το ιδανικό όχημα για τα ταξίδια σας.

Προηγμένη τεχνολογία

Η μπαταρία αποτελείται από 36 modules σε μέγεθος κουτιού παπουτσιών, τα οποία δένει ένας αλουμινένιος σκελετός, για μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης. Το μήκος της είναι 2,28 μέτρα, το πλάτος 1,63, το πάχος 34 εκατοστά και συνεισφέρει με 700 ολόκληρα κιλά στο συνολικό βάρος. Η μπαταρία και το πάτωμα, προστατεύονται από αλουμινένια ποδιά. Πιάνει πάνω στο αμάξωμα με 35 συνδέσμους και σύμφωνα με το εργοστάσιο αυτό αυξάνει κατά 27% την ακαμψία.

Η αυτονομία μεγάλων αποστάσεων (400km +) οφείλεται κυρίως στο καινοτόμο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, το οποίο είναι υπεύθυνο για έως και το 30% της αυτονομίας. Το τεχνολογικά προηγμένο e-tron έχει τις κατάλληλες απαντήσεις σε όλα τα φλέγοντα ερωτήματα.

Κινείσαι έξυπνα...

Σε ποσοστό πάνω από το 90% των επιβραδύνσεων, το e-tron ανακτά ενέργεια αποκλειστικά μέσω των ηλεκτροκινητήρων του, ενώ προσθέστε επίσης πως φτάνει το μέγιστο βαθμό ανάκτησης ενέργειας σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα πέδησης.

Φορτίζετε άμεσα και εύκολα

Η Audi προσφέρει διάφορες λύσεις για φόρτιση στο σπίτι. Το standard σύστημα φόρτισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε με οικιακή πρίζα 230 volt είτε με τριφασική 400 volt. Το προαιρετικό σύστημα φόρτισης “connect” διπλασιάζει την ισχύ φόρτισης έως και 22 kW. Σε συνδυασμό με ένα οικιακό σύστημα διαχείρισης ενέργειας, προσφέρει έξυπνες λειτουργίες όπως φόρτιση όταν η ηλεκτρική ενέργεια είναι λιγότερο δαπανηρή. Μπορείτε να ελέγχετε όλες τις διαδικασίες φόρτισης καθώς και την προθέρμανση/έναρξη λειτουργίας κλιματισμού μέσω του smartphone σας με την εφαρμογή myAudi.

Audi e-tron

Ισχύς (PS)

313

Τελική Ταχύτητα (km/h)

190

Επιτάχυνση (sec)

6,8

Εκπομπές CO2 (gr/km)

0

Ροπή (Νm)

540

Χώρος αποσκευών (lt)

660

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video