ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Yamaha XSR 125

Yamaha XSR 125

Όταν η Yamaha αποφάσισε να ασχοληθεί με μοτοσικλέτες αφιερωμένες στην μεγάλη κληρονομιά της, κανείς δεν πίστευε ότι θα δημιουργήσει μια ολόκληρη τάση στο μοτοσικλετιστικό κόσμο. Η γέννηση της σειράς XSR έβαλε τον πρώτο λίθο στα μοντέλα Heritage, δημιουργώντας παράλληλα μια νέα γενιά Faster Sons τιμώντας την παράδοση και την ιστορία της μάρκας.

Συνδετικός κρίκος μεταξύ κλασικού και σύγχρονου

Η XSR 125 είναι το μικρότερο μέλος της Heritage σειράς της Yamaha και ουσιαστικά δίνει την ευκαιρία σε όλους να γευτούν της κληρονομιά του κινήματος Faster Sons. Παράλληλα, η μοτοσικλέτα εκπλήσσει με την ποιότητα και τις προδιαγραφές της προσφέροντας στον αναβάτη ένα μοναδικό όχημα αστικής μετακίνησης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου, με τις ανάλογες προϋποθέσεις του νόμου ισοδυναμίας αδειών οδήγησης.

Κλασική συνταγή με κορυφαία υλικά

Πολιτισμένος και οικονομικός κινητήρας

Ο κινητήρας της XSR 125 είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος 125 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 14,75 ίππους στις 10.000 σ.α.λ. και 11,5 Nm ροπής στις 8.000 σ.α.λ. Η Yamaha έχει φροντίσει για την ποιότητα της τροφοδοσίας προκειμένου η μοτοσικλέτα να έχει ομαλή και πολιτισμένη απόδοση, διατηρώντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικά χαμηλά επίπεδα.

Πλαίσιο Deltabox

Ίσως το πιο εντυπωσιακό τεχνικό στοιχείο της XSR 125 είναι το πλαίσιο που έχει επιλέξει η Yamaha. Πρόκειται για ένα Deltabox περιμετρικό αλουμινίου το οποίο συναντάμε συνήθως σε μεγαλύτερου κυβισμού μοτοσικλέτες. Το πλαίσιο προσφέρει εκπληκτική οδηγική συμπεριφορά, κορυφαία ευελιξία και στιβαρότητα που θυμίζει στον αναβάτη τι σημαίνει Yamaha.

Vintage στυλ

Το απαράμιλλο στυλ της XSR 125 παραπέμπει στις σπορ μοτοσικλέτες της Yamaha της δεκαετίας του ’70 με τον αυθεντικό και διαχρονικό σχεδιασμό. Η ρετρό επίπεδη σέλα με τις ραφές, ο στρογγυλός προβολέας LED και το επίσης στρογγυλό ψηφιακό όργανο τονίζουν την vintage προσέγγιση της Yamaha, ενώ παράλληλα η εργονομία και η άνεση έχουν παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Αξιόπιστες λύσεις σε αναρτήσεις και φρένα

Θέλοντας η Yamaha να δώσει έναν πιο διασκεδαστικό χαρακτήρα στην XSR 125 αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ποιοτικές αναρτήσεις. Το εμπρός ανεστραμμένο πιρούνι 37 χιλ. και το μονό αμορτισέρ πίσω φροντίζουν για την ασφαλή και ευχάριστη συμπεριφορά στο δρόμο χωρίς να κάνουν συμβιβασμούς στην άνεση του αναβάτη. Παράλληλα, τα φρένα είναι ισχυρά και αποτελεσματικά έχοντας σύμμαχο και το ABS, ενώ οι τροχοί είναι 17 ιντσών με ελαστικά διπλής χρήσης.

Η διαχρονική Yamaha XSR 125 είναι διαθέσιμη σε τρεις εξαιρετικούς χρωματισμούς, λευκό (Heritage White), μπλε (Yamaha Blue) και κίτρινο (Impact Yellow). Η εταιρεία έχει δημιουργήσει επίσης μια ειδική έκδοση Legacy με ακτινωτούς τροχούς και vintage επιλογή χρωμάτων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου, με τις ανάλογες προϋποθέσεις του νόμου ισοδυναμίας αδειών οδήγησης.

LCD οθόνη με κλασικό σχεδιασμό

Τα όργανα της XSR 125 ακολουθούν την αισθητική προσέγγιση όλης της μοτοσικλέτας. Το στρογγυλό όργανο περιλαμβάνει μια LCD οθόνη με λευκές ενδείξεις σε μαύρο φόντο μπλέκοντας με τον ιδανικό τρόπο την ιστορική κληρονομιά με τη σύγχρονη τεχνολογία. Επιπλέον, το εξωτερικό φινίρισμα είναι κορυφαίο με σατινέ μαύρο χρώμα και ένα χρωμιωμένο περίγραμμα που τονίζει τη γοητεία της μοτοσικλέτας.

Πρωτοποριακό σύστημα VVA

Μπορεί η Yamaha XSR 125 να είναι μια μοτοσικλέτα με ρετρό αισθητική, ωστόσο η τεχνολογία που χρησιμοποιεί είναι προηγμένη. Ένα από τα πιο σημαντικά τεχνολογικά στοιχεία βρίσκεται στον κινητήρα και δεν είναι άλλο από το σύστημα VVA (Variable Valve Actuation το οποίο αλλάζοντας τον τρόπο που λειτουργούν οι βαλβίδες στις υψηλές στροφές προσφέρει καλύτερη απόδοση, διατηρώντας παράλληλα την ροπάτη και οικονομική λειτουργία στις χαμηλότερες στροφές.

Yamaha XSR 125

Ισχύς (PS)

14,75

Ροπή (Nm)

11,5

Βάρος (Kg)

140

Ρεζερβουάρ (Lt)

10

Κατανάλωση (Lt/100Km)

2,1

Τιμή (€)

4.650

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video