ΑΦΙΕΡΩΜΑ

SEAT MO 125

SEAT MO 125

Ο τρόπος που μετακινούμαστε στις αστικές περιοχές αλλάζει δραματικά τα τελευταία χρόνια και οι εταιρείες προσπαθούν να προσφέρουν λύσεις κινητικότητας που θα συμβαδίζουν με το μοντέρνο lifestyle των πολιτών. Η SEAT αφουγκράστηκε τη σύγχρονη τάση και παρουσίασε το ηλεκτρικό scooter MO 125 το οποίο ουσιαστικά έγινε σημείο αναφοράς στην ανερχόμενη αυτή κατηγορία.

Σε ρόλο πρωταγωνιστή

Το SEAT MO 125 είναι το πρώτο ηλεκτρικό scooter της ισπανικής μάρκας και ήρθε για να προσφέρει μια διαφορετική λύση αστικής μετακίνησης. Απλό, πρακτικό, τεχνολογικά προηγμένο και οικολογικό, το MO 125 δείχνει το δρόμο της σύγχρονης ηλεκτροκίνησης χωρίς συμβιβασμούς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον δεσμό του SEAT MO 125 με την Ελλάδα καθώς αποτελεί το επίσημο ηλεκτρικό scooter στο πρόγραμμα βιωσιμότητας της Αστυπάλαιας.

Ηλεκτροκίνηση χωρίς συμβιβασμούς

Πανίσχυρος ηλεκτροκινητήρας HUB

Η SEAT δεν έκανε συμβιβασμούς στις επιδόσεις εξοπλίζοντας το MO 125 με έναν ηλεκτροκινητήρα 9 kW (12,1 ίππους) με ροπή που αγγίζει τα 240 Nm. Το ισχυρό σύνολο χαρίζει τελική ταχύτητα 95 χλμ./ώρα και εκρηκτικές επιταχύνσεις που αποτυπώνονται σε ένα 0-50 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα.

Πολλαπλές επιλογές οδήγησης

Το ηλεκτρικό scooter της SEAT διαθέτει τρια προγράμματα οδήγησης Sport, City και ECO καλύπτοντας κάθε ανάγκη. Το ECO αυξάνει την αυτονομία, το City ισορροπεί μεταξύ επιδόσεων και αυτονομίας, ενώ η Sport προσφέρει δυνατές επιταχύνσεις και μεγάλη τελική ταχύτητα. Το MO 125 έχει επίσης επιλογή όπισθεν.

Σπορ συμπεριφορά, μέγιστη ασφάλεια

Το MO eScooter 125 δεν σχεδιάστηκε απλά για να διεκπεραιώνει τις αστικές μετακινήσεις. Σχεδιάστηκε για να προσφέρει ευχάριστη και ασφαλή οδηγική συμπεριφορά στην καθημερινότητα του αναβάτη, κάτι που πετυχαίνει με τις ποιοτικές αναρτήσεις, τα πανίσχυρα φρένα με CBS και τους τροχούς 15 ιντσών εμπρός και 14 ιντσών πίσω.

Το πλεονέκτημα του χώρου αποσκευών

Ένα από τα προβλήματα που συνήθως αντιμετωπίζουν τα ηλεκτρικά scooter της κατηγορίας των 125 κ.εκ. είναι ο ανύπαρκτος χώρος αποσκευών. Στο SEAT MO 125 αυτό το πρόβλημα έχει ξεπεραστεί καθώς χάρη στη διάταξη της μπαταρίας υπάρχει χώρος για δύο jet κράνη κάτω από τη σέλα. Στην πρακτικότητα επίσης βοηθάει το επίπεδο πάτωμα και ο ειδικός γάντζος στο εσωτερικό της ποδιάς.

Το ηλεκτρικό scooter της SEAT είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς, κόκκινο (Daring Red), σκούρο γκρι (Dark Aluminum Matt), λευκό (Oxygen White Matt). Ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου – με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις του νόμου ισοδυναμίας αδειών οδήγησης – καθώς ανήκει στην κατηγορία των 125 κ.εκ.

My SEAT MO App

Το SEAT MO 125 ανήκει στον online ψηφιακό κόσμο κάνοντας τη ζωή του αναβάτη εύκολη και πρακτική. Η εφαρμογή My SEAT MO App λοιπόν προσφέρει στον αναβάτη πρακτικές λύσεις όπως έλεγχο στάθμης μπαταρίας, εντοπισμό τοποθεσίας, συναγερμό κλοπής, προειδοποίηση θερμοκρασίας μπαταρίας και πολλά ακόμα. Ίσως όμως το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το smartphone μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το συμβατικό κλειδί του scooter.

Καινοτόμο σύστημα μπαταρίας

Το SEAT MO 125 είναι εξοπλισμένο με ένα πρωτοποριακό σύστημα μπαταρίας με πολύ μεγάλα οφέλη. Η αποσπώμενη μπαταρία των 5,6 kWh προσφέρει αυτονομία της τάξης των 137 χιλιομέτρων και μπορεί να φορτιστεί σε οικιακή πρίζα σε περίπου 6 ώρες. Το βάρος της είναι 40 κιλά και μπορεί να μεταφερθεί εύκολα χάρη στο έξυπνο σύστημα τύπου βαλίτσας με ροδάκια. Ακόμα ένα πλεονέκτημα της διάταξης είναι ότι αφήνει μεγάλο χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα.

SEAT MO 125

Ισχύς (PS)

12,1

Ροπή (Nm)

240

Βάρος (Kg)

152

Μπαταρία (kWh)

5,6

Χρόνος φόρτισης (Hr)

6

Τιμή (€ με επιδότηση)

4.676

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video