ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Piaggio Liberty 125

Piaggio Liberty 125

Το όνομα Liberty είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Piaggio καθώς αποτελεί την απόλυτη έκφραση ανεξαρτησίας και ελευθερίας της ιταλικής μάρκας. Από το 1997 μέχρι και σήμερα το Liberty έχει δημιουργήσει τον δικό του μύθο αποτελώντας πλέον σημείο αναφοράς στον σύγχρονο τρόπο αστικής μετακίνησης συνδυάζοντας απαράμιλλα την πρακτικότητα με το ιταλικό στυλ.

Φινετσάτος δρομέας πόλεων

Ένα χαρακτηριστικό που ανέκαθεν έκανε το Liberty να ξεχωρίζει είναι η αίσθηση πολυτέλειας που εκπέμπει. Το ιταλικό scooter έχει διατηρήσει την χαρακτηριστική του δομή με την Piaggio να το εκμοντερνίζει με την πάροδο των χρόνων. Φτάνοντας στο 2023 το Liberty 125 είναι το πιο μοντέρνο, στιλάτο και σύγχρονο Liberty που έχει φτιαχτεί ποτέ, πάντα τιμώντας το βαρύ όνομα αξιοπιστίας που κουβαλάει.

Σύμβολο κομψότητας και λειτουργικότητας

Δοκιμασμένος 3βάλβιδος i-get κινητήρας

Το νέο Liberty 125 είναι εξοπλισμένο με τον δοκιμασμένο και τεχνολογικά προηγμένο μονοκύλινδρο, αερόψυκτο κινητήρα i-get των 124 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 11,0 ίππους στις 8.250 σ.α.λ. και 10,75 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. Το σύνολο ακολουθεί τις προδιαγραφές Euro5 χάρη στην τριβάλβιδη διάταξη και τον ηλεκτρονικό ψεκασμό που εγγυώνται ομαλή λειτουργία και οικονομία στο καύσιμο. Η μετάδοση γίνεται μέσω αυτόματου CVT κιβωτίου ταχυτήτων.

Ευέλικτο και φιλικό στην οδήγηση

Το Piaggio Liberty 125 χάρη στο μελετημένο ατσάλινο πλαίσιο έχει ανεβάσει το επίπεδο ευελιξίας, χωρίς να κάνει συμβιβασμούς στη σταθερότητα στο δρόμο. Οι αναρτήσεις με το τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και τα δύο αμορτισέρ πίσω σε συνδυασμό με τους τροχούς των 16 ιντσών μπροστά και 14 ιντσών πίσω προσφέρουν άνεση και ανάλαφρη αίσθηση οδήγησης, χαρίζοντας στον αναβάτη ένα φιλικό στη χρήση scooter.

Η τεχνολογία συναντάει την πρακτικότητα

Σαν ένα scooter που θέλει να προσφέρει τη μέγιστη πρακτικότητα στον αναβάτη, το Liberty είναι εξοπλισμένο με ντουλαπάκι στο εσωτερικό της ποδιάς χωρητικότητας 4 λίτρων, χώρο αποθήκευσης 17 λίτρων κάτω από τη σέλα (ένα jet κράνος), επίπεδο πάτωμα για εύκολη μεταφορά αντικειμένων και εσωτερικό γάντζο για μεταφορά τσαντών. Παράλληλα, τα όργανα είναι ένα μείγμα αναλογικού ταχύμετρου και μιας LCD οθόνης πληροφοριών με εύκολο χειρισμό από μπουτόν στο τιμόνι.

Κερδίζεις σε κάθε χιλιόμετρο

Μπορεί το ρεζερβουάρ καυσίμου του Liberty να είναι μόλις 6 λίτρα, ωστόσο δεν θα χρειαστείς κάτι περισσότερο στην πόλη αφού η χαμηλή κατανάλωση εγγυάται αυτονομία σχεδόν 240 χιλιομέτρων με ένα γέμισμα. Επιπλέον, η άνετη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει δύο αναβάτες για ευχάριστες βόλτες σε κάθε γωνιά της πόλης.

Το ιταλικό scooter είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την στάνταρ Liberty 125 και την Liberty 125 S. Στην περίπτωση της έκδοσης S οι χρωματισμοί είναι πιο εκλεπτυσμένοι σε μαύρο, λευκό, γκρι και καφέ έχοντας παράλληλα και αρκετά στοιχεία με μαύρο φινίρισμα που του προσδίδουν ακόμα περισσότερη πολυτέλεια. Από την άλλη, η απλή έκδοση περιλαμβάνει επίσης τέσσερις χρωματισμούς που είναι το λευκό, το κόκκινο, το μαύρο και το γκρι.

Σύστημα ABS στα φρένα

Σίγουρα η Piaggio έχει φροντίσει να κάνει το Liberty εξαιρετικά ασφαλές, κάτι που σημαίνει ότι από τα φρένα του δημοφιλούς scooter δεν θα μπορούσε να λείπει το σύστημα ABS. Στο σύστημα πέδησης λοιπόν που αποτελείται από έναν δίσκο 240 χιλ. εμπρός και ένα ταμπούρο 140 χιλ. πίσω συναντάμε σύστημα ABS (επεμβαίνει μόνο στον εμπρός τροχό) που αυξάνει κατακόρυφα την ασφάλεια όταν οι συνθήκες γίνουν πιο απαιτητικές.

Πλούσια λίστα αξεσουάρ

Η Piaggio έχει φροντίσει να δημιουργήσει μια πλήρη γκάμα αξεσουάρ για το νέο Liberty που περιλαμβάνουν κράνη, ζελατίνες, κουκούλες, προστατευτικά και βαλίτσες. Ίσως όμως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο των αξεσουάρ της Piaggio είναι μια ειδική σειρά υψηλής τεχνολογίας. Στη λίστα συναντάμε ένα ηλεκτρονικό αντικλεπτικό σύστημα, ένα σύστημα εύρεσης του scooter, την πλατφόρμα Piaggio Multimedia που συνδέει το Liberty με το smartphone και θύρα φόρτισης USB.

Piaggio Liberty 125

Ισχύς (PS)

11

Ροπή (Nm)

10,75

Βάρος (Kg)

114

Ρεζερβουάρ (Lt)

6

Κατανάλωση (Lt/100Km)

2,4

Τιμή (€)

2.490

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video