ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Peugeot Tweet 125

Peugeot Tweet 125

Η Peugeot Motocycles βρίσκεται σε κατάσταση ολικής επαναφοράς στον κόσμο της μοτοσικλέτας κάνοντας μια εντυπωσιακή είσοδο τόσο στα scooter όσο και στις μοτοσικλέτες το 2023. Η  τεράστια παράδοση της θρυλικής γαλλικής μάρκας στην κατηγορία των 125 κ.εκ. ήταν δεδομένο ότι θα συνεχιστεί και σε αυτήν την εποχή αναγέννησης φέρνοντας στο προσκήνιο το εκλεπτυσμένο Tweet 125.

Διασταύρωση παράδοσης και τεχνολογίας

Το καινούριο Peugeot Tweet 125 έχει μοναδικό στόχο να επαναφέρει τους Γάλλους στην κορυφή της κατηγορίας στην οποία γνώρισε τη μεγαλύτερη αναγνώριση στην ιστορική πορεία της. Με σύμμαχο την εκλεπτυσμένη εμφάνιση, την αξιοπιστία και τις σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις το νέο Tweet έχει ότι ακριβώς χρειάζεται για να γίνει ο νέος βασιλιάς της δημοφιλέστατης κατηγορίας.

Γαλλική φινέτσα στις καθημερινές μετακινήσεις

Αξιόπιστος και οικονομικός κινητήρας

Ο κινητήρας του Tweet 125 είναι μονοκύλινδρος, αερόψυκτος 125 κ.εκ. ο οποίος χρησιμοποιεί την τεχνολογία Peugeot PowerMotion. Αποδίδει 11,4 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 10,3 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. και χάρη στον πολύ καλά μελετημένο ψεκασμό η απόκριση στο γκάζι είναι βελούδινη και αποτελεσματική. Η μετάδοση από την άλλη, γίνεται μέσω CVT αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και η τελική ταχύτητα είναι 99 χλμ./ώρα.

Ασφαλές και ευέλικτο στην πόλη

Η Peugeot Motocycles έχει φροντίσει στην περίπτωση του Tweet 125 να δημιουργήσει ένα ασφαλές και ευέλικτο scooter πόλης. Η επιλογή ποιοτικών αναρτήσεων όπως το τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός, τα δύο αμορτισέρ πίσω και τα δυνατά φρένα με σύστημα CBS εγγυώνται ευχάριστες στιγμές οδήγησης. Παράλληλα, οι μεγάλοι τροχοί των 16 ιντσών προσφέρουν άνεση και ασφάλεια ακόμα και όταν το οδόστρωμα δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Ψηφιακή εποχή, ψηφιακή οθόνη

Το νέο Tweet 125 είναι εξοπλισμένο με μια σύγχρονη ψηφιακή οθόνη LCD πολλαπλών ενδείξεων. Οι πληροφορίες που δίνει στον αναβάτη περιλαμβάνουν οδόμετρο, μετρητή κατανάλωσης καυσίμου, εξωτερική θερμοκρασία και μετρητή αυτονομίας, ενώ όλα είναι ευανάγνωστα χάρη στην υψηλή ευκρίνεια. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι η μελετημένη τοποθέτησή της σε τέτοιο σημείο που θα βολέψει αναβάτες κάθε σωματότυπου.

Ευρύχωρο και χρηστικό για όλους

Χάρη στο πολύ χαμηλό του βάρος των 106 κιλών και την άνετη θέση οδήγησης με ύψος 790 χιλ. το νέο Peugeot Tweet 125 είναι ιδανικό για μεγάλο εύρος αναβατών, ανδρών και γυναικών. Επιπλέον, το επίπεδο πάτωμα δημιουργεί ευρυχωρία και ευκολία στη μεταφορά αντικειμένων και τσαντών.

Το γαλλικό scooter θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την Active και την GT. Στην περίπτωση της έκδοσης GT μπορεί να συναντήσει κανείς αναβαθμισμένη αισθητική με mini φιμέ ζελατίνα πάνω από το ψηφιακό όργανο, ειδικό χρωματισμό Graphite Grey και πορτοκαλί λεπτομέρειες που τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του scooter. Στην έκδοση Active οι χρωματισμοί είναι τρεις, λευκό, μπλε και μαύρο.

Ακολουθώντας την κουλτούρα της Peugeot

Οι αισθητικές και πρακτικές επιλογές της Peugeot στο νέο Tweet 125 είναι εκείνες που ουσιαστικά του δίνουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Σχεδιαστικά κερδίζει τη μάχη χάρη στην χαρακτηριστική DRL φωτεινή υπογραφή με τις «τρεις νυχιές» τόσο στην ποδιά μπροστά όσο και στο πίσω φως. Από την άλλη, στον εξοπλισμό συναντάμε αναδιπλούμενα μαρσπιέ, USB θύρα φόρτισης και αποθηκευτικό χώρο για ένα jet κράνος που προσθέτουν χρηστικότητα στο Tweet.

Ολοκληρωμένη επαγγελματική λύση Tweet Pro

Η Peugeot Motocycles προσφέρει μια ουσιαστική λύση στους επαγγελματίες διανομείς δημιουργώντας την έκδοση PRO του Tweet 125. Το επαγγελματικό scooter είναι βασισμένο στην αξιόπιστη πλατφόρμα του Tweet έχοντας μια μεγάλη εργοστασιακή σχάρα μεταφορών στο πίσω μέρος για να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες ασφαλών μεταφορών. Τα πλεονεκτήματα του Tweet Pro 125 είναι η πρακτικότητα, η οικονομία και φυσικά η μεγάλη αξιοπιστία.

Peugeot Tweet 125

Ισχύς (PS)

11,4

Ροπή (Nm)

10,3

Βάρος (Kg)

106

Ρεζερβουάρ (Lt)

5,5

Κατανάλωση (Lt/100Km)

2,4

Τιμή (€)

Αναμένεται

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video