ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Honda PCX 125

Honda PCX 125

Η περίπτωση του Honda PCX 125 την τελευταία δεκαετία ίσως είναι το μεγαλύτερο success story στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Το ποιοτικό scooter της ιαπωνικής μάρκας καθόλου τυχαία έχει δημιουργήσει τον δικό του αστικό μύθο προβάλοντας εμφατικά την άνεση, την πρακτικότητα και την αξιοπιστία στην πρώτη γραμμή των πλούσιων προσόντων του.

Η επιτομή της αστικής μετακίνησης

Μπορεί το Honda PCX 125 να αποτελεί τον ορισμό του απόλυτου commuter, ωστόσο κοιτάζοντάς του αντιλαμβάνεσαι άμεσα τη διαφορετικότητά του. Η σχεδιαστική προσέγγιση είναι διαφέρει σε σχέση με ότι συναντάμε συνήθως στους δρόμους των πόλεων, καθώς η Honda προσφέρει ένα φουτουριστικό scooter με έντονη προσωπικότητα και παράλληλα κορυφαία πρακτικότητα.

Personal Comfort X

Κινητήρας eSP+

Ο κινητήρας του PCX 125 χρησιμοποιεί την τεχνολογία eSP+ (enhanced Smart Power Plus). Το μονοκύλινδρο σύνολο αποδίδει 12,51 ίππους στις 8.750 σ.α.λ. και 11,8 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. παρέχοντας βελούδινη λειτουργία, εξαιρετικές επιδόσεις και κυρίως οικονομία στο καύσιμο. Η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία του κινητήρα δεν είναι τυχαία καθώς το σύστημα λίπανσης ακολουθεί το μοτίβο της αγωνιστικής CRF450R.

Φιλικό και ευέλικτο στο δρόμο

H Honda έχει σχεδιάσει ειδικά για το PCX ένα ανθεκτικό ατσάλινο πλαίσιο το οποίο δίνει έμφαση στην ευελιξία και την άνεση του αναβάτη. Οι ποιοτικές αναρτήσεις (καινούρια πίσω αμορτισέρ) σε συνδυασμό με τους τροχούς των 14 ιντσών μπροστά και των 13 ιντσών πίσω εξασφαλίζουν φιλικότητα στην οδήγηση και ασφάλεια υψηλού επιπέδου.

Widescreen LCD οθόνη πληροφοριών

Ένας από τους πιο χρήσιμους συντρόφους στην καθημερινότητα του αναβάτη του PCX 125 είναι η LCD οθόνη πολλαπλών ενδείξεων. Το ψηφιακό πάνελ προσφέρει ευανάγνωστες πληροφορίες στον αναβάτη όπως οδόμετρο, μετρητή καυσίμου και ένδειξη μέσης κατανάλωσης, ενώ δεξιά και αριστερά της οθόνης υπάρχουν χρηστικές λυχνίες ειδοποίησης για λειτουργίες όπως τα φλας, το σύστημα Idle Stop και το Traction Control.

Αναβαθμισμένο Idle Stop

Η τεχνολογική ανωτερότητα του Honda PCX 125 ξεδιπλώνεται μέσω και του συστήματος Idle Stop. Το σύστημα αδρανοποιεί αυτόματα τον κινητήρα όταν το scooter είναι σταματημένο και επίσης αυτόματα τον επαναφέρει σε λειτουργία όταν ανοίξει ο αναβάτης το γκάζι. Το Idle Stop ελέγχεται ηλεκτρονικά μέσω της αναβαθμισμένης γεννήτριας ACG.

Για το 2023 η Honda προσφέρει το PCX 125 σε τέσσερις εντυπωσιακούς χρωματισμούς γκρι (Pearl Jupiter Gray), μπλε (Matt Suit Blue Metallic), λευκό (Pearl Jasmine White) και μαύρο (Matt Galaxy Black Metallic). Παράλληλα έχει δημιουργήσει και ένα πλούσιο πακέτο αξεσουάρ που περιλαμβάνει βαλίτσα Smart Top Box, μεγαλύτερη ζελατίνα και θερμαινόμενα grip.

Σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης HTCS

Προκειμένου να αυξήσει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια του αναβάτη και να του προσφέρει επιπλέον αυτοπεποίθηση, η Honda έχει τοποθετήσει στο νέο PCX 125 σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης. Το HTCS (Honda Selectable Torque Control) αποτρέπει τον πίσω τροχό από το να χάσει την πρόσφυσή του σε γλιστερές συνθήκες. Το σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Premium εξοπλισμός

Τα πράγματα όσον αφορά τον εξοπλισμό του PCX μπορούν να χαρακτηριστούν… premium. Το scooter της Honda διαθέτει σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί (Smart Key), LED φώτα, USB θύρα φόρτισης και 30,4 λίτρα αποθηκευτικού χώρου κάτω από τη σέλα (ένα full face κράνος).

Honda PCX 125

Ισχύς (PS)

12,51

Ροπή (Nm)

11,8

Βάρος (Kg)

130

Ρεζερβουάρ (Lt)

8,1

Κατανάλωση (Lt/100Km)

2,1

Τιμή (€)

3.490

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video