ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Aprilia SR GT 125

Aprilia SR GT 125

Αν υπάρχει ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει την Aprilia είναι η τολμηρή της προσέγγιση στις τεχνολογικές καινοτομίες και τα νέα προϊόντα. Πάνω σε αυτήν την θαρραλέα προσέγγιση λοιπόν στηρίχτηκε η δημιουργία του νέου SR GT 125 το οποίο δεν περίμενε τις εξελίξεις, αλλά τις δημιούργησε και μαζί τους μια νέα κατηγορία scooter.

scooter αστικής περιπέτειας

Το Aprilia SR GT 125 ανήκει στην κατηγορία των scooter περιπέτειας ή πιο γνωστά ως crossover scooters. Έχει σχεδιαστεί να προσφέρει πρακτικότητα και άνεση στις καθημερινές μετακινήσεις και ταυτόχρονα χάρη στο DNA της Aprilia να χαρίζει στον αναβάτες στιγμές οδηγικής απόλαυσης και απόδρασης στο περιαστικό περιβάλλον.

Ιταλικό σπορ DNA

Τεχνολογικά προηγμένος κινητήρας i-get

Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί το SR GT 125 είναι το δοκιμασμένο σύνολο i-get της Piaggio. Είναι μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο 125 κ.εκ. με κορυφαία στην κατηγορία απόδοση 14,75 ίππων στις 8.750 σ.α.λ. και 12,0 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. Τα δυνατά του στοιχεία είναι η άμεση απόκριση, η ελαστικότητα και η εξαιρετική οικονομία σε καύσιμο. Η μετάδοση μεταφέρεται στον πίσω τροχό μέσω CVT αυτόματου κιβωτίου.

Αισθητική επηρεασμένη από τα superbike

Η Aprilia έχει δώσει μια ξεκάθαρη σπορ αισθητική στο scooter της θέλοντας να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο την αγωνιστική της κληρονομιά. Η μάσκα στο εμπρός μέρος του scooter με τα LED φώτα θυμίζει έντονα τα σπορ μοντέλα της σειράς RSV, ενώ η συνολική δομή του SR GT θυμίζει περισσότερo μοτοσικλέτα παρά scooter.

Πάντα online με το Aprilia MIA

Τα όργανα πληροφοριών του SR GT είναι πλήρως ψηφιακά με μια LCD οθόνη η διαχείριση της οποίας γίνεται από το τιμόνι. Η Aprilia στον προαιρετικό εξοπλισμό, προσφέρει σύστημα συνδεσιμότητας το οποίο μέσω της εφαρμογής Aprilia MIA ο αναβάτης συνδέει το smartphone του και μπορεί να διαχειριστεί μεταξύ άλλων κλίσεις, μουσική και μηνύματα.

Σπορ εμπειρία οδήγησης καθημερινά

Το σπορ DNA της Aprilia έχει μεταφερθεί και στο SR GT 125 το οποίο χαρίζει στον αναβάτη μια δυναμική εμπειρία οδήγησης. Το ατσάλινο πλαίσιο συνεργάζεται με αναρτήσεις της Showa με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 31 χιλ. εμπρός και δύο αμορτισέρ που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση με διαδρομή 102 χιλ. Επιπλέον, τα φρένα είναι ισχυρά, με δίσκους τόσο στον εμπρός τροχό των 14 ιντσών όσο και στον πίσω των 13 ιντσών.

Το Aprilia SR GT 125 είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, την απλή, εκείνη με την προσθήκη ABS στα φρένα και την έκδοση Sport. Στην περίπτωση του SR GT 125 Sport συναντάμε ειδικούς χρωματισμούς Street Gold, Iridium Grey and Red Raceway με διχρωμία στις ραφές της σέλας, διαφορετικά γραφικά και κόκκινες ζάντες που δίνουν σπορ χροιά στο scooter.

Προηγμένο σύστημα Start/Stop

Για να ενισχύσει την τεχνολογία και τον εξοπλισμό του SR GT η Aprilia έχει τοποθετήσει ένα υπερσύγχρονο σύστημα Start/Stop. Το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία RISS στη γεννήτρια η οποία αναλαμβάνει να σταματήσει τη λειτουργία του κινητήρα όταν ακινητοποιηθεί και να τον φέρει ξανά σε λειτουργία όταν ανοίξει το γκάζι ο αναβάτης. Το αποτέλεσμα είναι μειωμένοι ρύποι και ταυτόχρονα μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Ασταμάτητο και έτοιμο για όλα

Το Aprilia SR GT μπορεί εύκολα να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο στην πόλη χάρη στο μεγάλο του ύψος από το έδαφος που φτάνει τα 175 χιλ. Αυτό σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος των 144 κιλών, τα ελαστικά διπλής χρήσης της Michelin, το χώρο αποσκευών 25 λίτρων και το ενισχυμένο πλαίσιο το κάνουν ικανό ακόμα και από πέρασμα σε ήπιο χωματόδρομο αυξάνοντας τις επιλογές κίνησης του αναβάτη.

Aprilia SR GT 125

Ισχύς (PS)

14,75

Ροπή (Nm)

12

Βάρος (Kg)

144

Ρεζερβουάρ (Lt)

9

Κατανάλωση (Lt/100Km)

2,5

Τιμή (€)

3.699

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video