ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Jaguar E-Pace, I-Pace και Range Rover Evoque PHEV

Jaguar Land Rover E-Pace, I-Pace, Evoque PHEV

Οι τρεις επιλογές από την Jaguar Land Rover δεν θα μπορούσαν να είναι άλλες από την αμιγώς ηλεκτρική Jaguar I-Pace την Plug in Hybrid E-Pace και Range Rover Evoque PHEV. Τα τρία SUV έχουν το στυλ, την πολυτέλεια αλλά και τις ικανότητες να κινηθούν σε εκτός δρόμου διαδρομές ή δύσκολες συνθήκες. Παράλληλα κρατούν τους ρύπους χαμηλά (ή δεν εκπέμπουν καθόλου) ενώ η οικονομία καυσίμου είναι σε υψηλά επίπεδα.

 

Τριπλή επιλογή

H Jaguar I-Pace, το διεθνώς βραβευμένο, πρώτο ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων της Jaguar μας μεταφέρει σε ένα μέλλον με δυνατές συγκινήσεις. Από την άλλη πλευρά η Jaguar E-Pace P300e PHEV, προσφέρει χαμηλή κατανάλωση και φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα με όλο τον δυναμισμό και την πολυτέλεια της Jaguar από την plug-in υβριδική E-Pace. Τέλος το Range Rover Evoque P300e PHEV συνδυάζει το γοητευτικό στυλ, την τετρακίνηση με τη σφραγίδα της Land Rover αλλά και τα πλεονεκτήματα της Plug-In υβριδικής τεχνολογίας.

Οι εξηλεκτρισμένες προτάσεις της Jaguar Land Rover

Το πρώτο SUV υψηλών επιδόσεων της Jaguar

Ο δυναμισμός και οι επιδόσεις της Jaguar μπαίνουν σε μια νέα εποχή με μηδενικούς ρύπους. Έχοντας κερδίσει τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς, η I-Pace ενσωματώνει όλα τα στοιχεία που ταιριάζουν σε ένα SUV με πρωτοποριακό τεχνολογικό προφίλ.

Εσωτερική ηρεμία

Παρά τις κόμπακτ διαστάσεις, της I-Pace, η χωροταξική διάταξη του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης δημιουργεί ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό που συνδυάζει την πολυτέλεια με την τεχνολογία αιχμής.

Πρακτικότητα και ασφάλεια

Η E-Pace εξηλεκτρίζεται συνδυάζοντας τη δυναμική οδήγηση με τη χαμηλή κατανάλωση και τις μειωμένες εκπομπές CO2. H υβριδική μονάδα, συνδυάζει έναν κινητήρα 1.5 απόδοσης 200 PS, που κινεί τους εμπρός τροχούς με έναν ηλεκτροκινητήρα (109 PS), ο οποίος κινεί τους πίσω.

Πληροφορίες με μία ματιά

Το πακέτο Interactive Driver’s Display, στην E-Pace περιλαμβάνει πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’, ενώ διαθέσιμο είναι και Head-up Display το οποίο προβάλλει βασικές πληροφορίες σχετικά με την κίνηση του αυτοκινήτου επάνω στο παρμπρίζ.

Το Evoque στην ηλεκτρική εποχή

Η νέα γενιά του best seller της Land Rover κλέβει την παράσταση με τη σιλουέτα τύπου κουπέ του αμαξώματος. Παράλληλα το Evoque κάνει ένα βήμα προς την ηλεκτροκίνηση με την plug-in υβριδική έκδοση P300e, που συνδυάζει τον κινητήρα 1.5 των 200 PS με ηλεκτροκινητήρα 109 PS.

Η Jaguar I-PACE κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες σύγχρονου μαγνήτη συνολικής απόδοσης 400 PS και 696 Nm που τροφοδοτούνται από μπαταρία ιόντων λιθίου 90 kWh.

Η υβριδική τεχνολογία δημιουργεί μία νέα μορφή τετρακίνησης, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης της Land Rover. Ο βενζινοκινητήρας κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω νέου κιβωτίου οχτώ σχέσεων, ενώ την ίδια στιγμή ο ηλεκτροκινητήρας της μονάδας ERAD (Electric Rear Axle Drive) αναλαμβάνει την κίνηση των πίσω τροχών.

Η αεροδυναμική σε πρώτο ρόλο

Ο κομψός σχεδιασμός συνδυάζεται με εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση η οποία συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση των ενεργειακών απωλειών και τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας.

Jaguar I-PACE

Ισχύς (PS)

400

AWD

Ροπή (Nm)

696

Επιτάχυνση (sec)

4,8

Αυτονομία (km)

470

Χώρος αποσκευών (lt.)

1453

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

0

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video