Credit newsauto.gr

To Focus είναι σχεδιασμένο από λευκό χαρτί, πάνω στη νέα πλατφόρμα C2, και συνεχίζει την ιστορία των 20 ετών συνεχούς παρουσίας στην αγορά.

Με νέα σχεδιαστική γλώσσα
Το νέο Ford Focus σηματοδότησε μία εξέλιξη στη σχεδιαστική γλώσσα της Ford. Η «ανθρωποκεντρική» σχεδιαστική φιλοσοφία «παντρεύει» εκφραστικές σχεδιαστικές φόρμες με πρακτικά στοιχεία αλλά και την κορυφαία αεροδυναμική. Η νέα, ξεχωριστή εμφάνιση με ισορροπημένες αναλογίες αναδεικνύουν δυναμισμό, κομψότητα και τον premium σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
Προτεραιότητα στην ποιότητα
Το εσωτερικό του νέου Focus διαθέτει μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία και υλικά που αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε έκδοσης, όπως ποιοτικό φινίρισμα από ξύλο και premium δέρμα για το Vignale, σπορ φινίρισμα με εμφάνιση ανθρακονημάτων και κόκκινες ραφές για το ST-Line, και πιο σκληροτράχηλα, ανθεκτικά υλικά και επιφάνειες για το Active.
Γεμάτο τεχνολογίες
Με το νέο Focus, η Ford εισέρχεται στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης εφοδιάζοντας το μικρομεσαίο μοντέλο με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, Level 2 (adaptive cruise control με lane centering, Stop & Go και Collision Mitigation). O πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός του μοντέλου, σε συνδυασμό με τις ανταγωνιστικές τιμές όλων των εκδόσεων του, αλλά ο fun to drive χαρακτήρας του, το κάνουν μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για όσους επιθυμούν ένα απόλυτα σύγχρονο και ασφαλές αυτοκίνητο. Σημειώστε, επίσης, πως η απόκτησή του είναι ακόμη πιο ελκυστική με τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ford.
Νέα γκάμα αποδοτικών κινητήρων
Οι πελάτες του νέου Focus μπορούν να επιλέξουν από μία προηγμένη γκάμα κινητήρων βενζίνης Ford EcoBoost και Ford EcoBlue diesel με βελτιστοποιημένη ισχύ και πολιτισμένη λειτουργία. Όλοι πληρούν τις τελευταίες, αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6 που υπολογίστηκαν σύμφωνα με τα πρωτόκολλο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Οι κινητήρες υποστηρίζονται από στάνταρ λειτουργία Auto Start-Stop για μειωμένο λειτουργικό κόστος και ομαλή λειτουργία, εξατάχυτα μηχανικά κιβώτιο και ένα νέο οκτατάχυτο αυτόματο για άνεση στο ταξίδι. Ο πολυβραβευμένος, χιλιάρης κινητήρας EcoBoost της Ford διατίθεται σε εκδόσεις 85, 100 και 125 ίππων, και ο νέος 1.5L EcoBoost αντίστοιχα σε 150 και 182 ίππων.
Πλήρης υποστήριξη του οδηγού
Για πρώτη φορά στο Focus υπάρχουν τότε πολλές τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού οι οποίες προσδίδουν μια άνετη και ασφαλή οδηγική εμπειρία. Όλες οι εκδόσεις ξεχωρίζουν για τον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό (ακόμη κα στη βασική), που περιλαμβάνει πρωτοποριακά συστήματα ασφάλειας όπως: υποβοήθηση αποφυγής συγκρούσεων με αυτόματο φρενάρισμα και ανίχνευση πεζών και δικυκλιστών, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, προειδοποίηση εκτροπής από τη λωρίδα, έξυπνη υποβοήθηση περιορισμού ταχύτητας, 6 αερόσακοι, αισθητήρες ανίχνευση πίεσης ελαστικών, ηλεκτρικό χειρόφρενο με υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα και πολλά άλλα.
Με οδηγοκεντρικό χαρακτήρα
Το νέο Focus παραμένει πιστό σε μία παράδοση 20 χρόνων στην πιο δυναμική συμπεριφορά στην κατηγορία του, που αναβαθμίζεται με τη χρήση – για πρώτη φορά σε Focus – της τεχνολογίας Continuously Controlled Damping (CCD) για τα ανεξάρτητα συστήματα εμπρός και πίσω ανάρτησης, νέα, επιλέξιμα προφίλ οδήγησης (Drive Modes), ένα απομονωμένο πίσω υποπλαίσιο για βελτιωμένη ποιότητα κύλισης και τεχνολογία ελατηρίων – πατέντα της Ford.
Συστήματα ασφάλειας
Μεταξύ των συστημάτων ασφαλείας του νέου Ford Focus διακρίνονται το Εvasive Steering Assist, το οποίο χρησιμοποιεί ραντάρ και μία κάμερα για την ανίχνευση αργά κινούμενων ή σταματημένων οχημάτων στην εμπρόσθια πορεία και υποστηρίζει τους ελιγμούς διεύθυνσης ώστε να μπορούν οι οδηγοί να αποφύγουν ένα όχημα σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης. Το Blind Spot Information System με Cross Traffic Alert, προειδοποιεί τους οδηγούς που εξέρχονται με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για τη διέλευση οχημάτων πίσω τους, ενώ μπορεί για πρώτη φορά να χρησιμοποιήσει και πίεση πέδησης για την αποφυγή ή τη μείωση των επιπτώσεων μιας σύγκρουσης, εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις προειδοποιήσεις.
Πέντε αστέρια στα crash-tests
Με την ανώτατη διάκριση των 5 αστεριών επιβραβεύθηκε το νέο Ford Focus από τον ανεξάρτητο οργανισμό EuroNCAP. Ειδικότερα η νέα γενιά του Ford Focus, έλαβε 85% στην προστασία των ενηλίκων επιβατών, 87% στην προστασία των παιδιών, 72% στην προστασία των πεζών και 75% στην αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας του.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
1.0L EcoBoost 125 PS / 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο / 0-100 km/h: 10,0 sec / Τελ. ταχύτητα: 200 km/h / Μέση κατανάλωση: 4,8 lt./100 km, 1.5L EcoBoost 150 PS / 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο / 0-100 km/h: 8,8 sec / Τελ. ταχύτητα: 210 km/h / Μέση κατανάλωση: 5,3 lt./100 km, 1.5L EcoBlue diesel 95 PS / 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο / 0-100 km/h: 11,4 sec / Τελ. ταχύτητα: 183 km/h / Μέση κατανάλωση: 3,5 lt./100 km, 1.5L EcoBlue diesel 120 PS / 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο / 0-100 km/h: 10,0 sec / Τελ. ταχύτητα: 196 km/h / Μέση κατανάλωση: 3,6 lt./100 km
Παρουσίαση Βίντεο