ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Toyota Yaris

Toyota Yaris

Η σχεδίαση του νέου Toyota Yaris ξεχωρίζει από τον πιο νεανικό και εξωστρεφή του χαρακτήρα, με έντονες σπορ γραμμές, κυρίως στο πίσω μέρος με τα φαρδιά φτερά και το χαμηλό αμάξωμα να δημιουργούν μια εντελώς νέα διάσταση στο παγκόσμιο best-seller και “φαινόμενο” της αυτοκίνησης.

Το ασφαλέστερο compact μοντέλο στον κόσμο

Το νέο Toyota Yaris είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, κάτι που οφείλεται στο σημαντικά άκαμπτο πλαίσιο που διαθέτει η νέα γενιά, αλλά και σε μία σειρά συστημάτων ασφάλειας και προειδοποίησης του οδηγού, κάτω από την “ομπρέλα” του στάνταρ Toyota Safety Sense 2.5. Ένα ακόμα πρωτοποριακό στοιχείο ασφάλειας για την κατηγορία του είναι και ο κεντρικός αερόσακος SRS ανάμεσα στους εμπρός επιβάτες, ο οποίος ενεργοποιείται σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης για να αποτρέψει τραυματισμούς από την πρόσκρουση του οδηγού πάνω στο συνοδηγό.

20 χρόνια καινοτομίας, εκλεπτυσμένης σχεδίασης και κορυφαίας τεχνολογίας

Πίσω από το τιμόνι

Η Toyota ακολουθεί μία μίνιμαλ φιλοσοφία στον διάκοσμο, έτσι ώστε ο οδηγός να οδηγεί απερίσπαστος και αφοσιωμένος.Το binocular digital cockpit τοποθετήθηκε και συναντάται για πρώτη φορά στη νέα γενιά Yaris. Επιπρόσθετα, οι Ιάπωνες παρέχουν τη δυνατότητα στον οδηγό να παρακολουθεί τη ροή πληροφοριών με ελάχιστη κίνηση των ματιών, προσφέροντας μεγάλο έγχρωμο head-up display (10 ιντσών), ενώ στο κέντρο της κονσόλας δεσπόζει η οθόνη υψηλής ανάλυσης 8 ιντσών.

Βραβευμένο αυτοκίνητο της χρονιάς 2021

H νέα γενιά Yaris αναδείχτηκε Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021 από τον θεσμό των Ευρωπαίων δημοσιογράφων ‘’Car of The Year” (COTY). Κέρδισε το πρώτο βραβείο, 21 χρόνια αφότου η πρωτοποριακή τότε, πρώτη γενιά του, είχε κατακτήσει ξανά και πάλι τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2000. Εκθειάστηκε η πλήρως υβριδική τεχνολογία (Hybrid Dynamic Force) του Yaris για την αθόρυβη και απρόσκοπτη λειτουργία του, τις δυναμικές επιδόσεις του, τις χαμηλές εκπομπές ρύπων, αλλά και την προσιτή τιμή του.

Η μοναδική 4η γενιά Full Hybrid Electric τεχνολογία

Η Toyota επέλεξε και στο νέο Yaris να δώσει έμφαση κυρίως στο υβριδικό της σύστημα, το οποίο όντας πλέον στην τέταρτη γενιά είναι άκρως εξελιγμένο και ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Βασίζεται σε έναν ολότελα νέο κινητήρα 1.500 κ.εκ. ο οποίος λειτουργεί στον κύκλο Atkinson και έχει μέγιστη ισχύ 116 ίππων και ροπή που φθάνει στα 270 Nm. Συνδυάζεται με ένα πολύ βελτιωμένο στην λειτουργία του και στην αμεσότητα των αντιδράσεών του αυτόματο κιβώτιο e-CVT. Παράλληλα, η ροπή προσφέρεται από μηδενικές στροφές, ενώ η κίνηση μπορεί να γίνει και αποκλειστικά ηλεκτρικά έως το 80% των καθημερινών διαδρομών, επιτυγχάνοντας πραγματική μικτή κατανάλωση 3.8 λτ./100 χλμ. και μόλις 86 γρ. ρύπων CO2.

Κορυφαία οδηγική συμπεριφορά

Το νέο Toyota Yaris είναι χτισμένο πάνω στη νέα πλατφόρμα TNGA με αποτέλεσμα το πλαίσιο να είναι πιο άκαμπτο και το κέντρο βάρους να είναι ακόμα πιο χαμηλό. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι εμφανή κατά την οδήγησή του, με το αυτοκίνητο να ξεδιπλώνει τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα και -αναμφίβολα- να χαίρεται κανείς να το οδηγεί σε κάθε είδους διαδρομή.

H νέα γενιά Yaris είναι απόλυτα ready-to-go, γεμάτη ενέργεια, συνδυάζοντας την πλήρως υβριδική ηλεκτρική τεχνολογία με τις compact διαστάσεις.

My Toyota App

Πρόσβαση σε χρήσιμες, συνδεδεμένες υπηρεσίες επιτυγχάνεται και μέσω της εφαρμογής My Toyota. Περιλαμβάνονται πρακτικές και χρήσιμες πληροφορίες για την Toyota, μία λειτουργία εντοπισμού οχήματος (“find my car”) και καθοδήγηση “last mile”, που παρέχει βήμα προς βήμα οδηγίες, εάν ο πελάτης δεν μπορεί να σταθμεύσει στον προορισμό του. Η λειτουργία “Send to car” επιτρέπει στον οδηγό να σχεδιάζει μία διαδρομή ενώ βρίσκεται εκτός αυτοκινήτου και να τη στέλνει στο σύστημα πλοήγησης.

Το απόλυτο best-seller

Το νέο Toyota Yaris έρχεται στην πιο εξελιγμένη του μορφή.  Διαθέτει έναν fun to drive χαρακτήρα, την πιο προηγμένη τεχνολογία στην κατηγορία και υψηλή αξιοπιστία, στοιχεία που το καθιστούν -αναμφίβολα- ως το διαχρονικότερο best seller στην ελληνική αγορά. Φυσικά το κερασάκι στην τούρτα είναι η μέγιστη σχέση αξίας-τιμής, κερδίζοντας ακόμα περισσότερο την εύνοια του κοινού και του απαιτητικού πελάτη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Yaris Hybrid 1.5

Ισχύς (PS)

116

Ροπή (Nm)

270

Επιτάχυνση (sec)

9,7

Μέση κατανάλωση (lt./100 km)

3,8

Εκπομπές ρύπων CO2 (g/km)

86

Τελική ταχύτητα (km/h)

175

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video