ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Peugeot e-208

Peugeot e-208

Το νέο 208 υιοθετεί τη δυναμική σχεδιαστική γλώσσα των Γάλλων με την πλήρως ηλεκτρική έκδοση να προσφέρει μια ευχάριστη και άκρως διασκεδαστική οδήγηση. Πλέον το e-208 είναι το νέο μέσο πρόσβασης σε μια καινούργια μορφή μετακίνησης.

Εντυπωσιακά... αθόρυβες επιδόσεις

Το νέο Peugeot e-208 προσφέρει περιβαλλοντικά φιλική αστική μετακίνηση χωρίς όμως να ξεχνά την fun πλευρά της οδήγησης. Γι αυτό φροντίζει ο ισχυρός ηλεκτρικός κινητήρας των 136 ίππων και 260 Nm ροπής, ενώ η πρόσφατη αναβάθμιση της αυτονομίας χαρίζει επιπλέον 8% αύξηση στα συνολικά χιλιόμετρα που μπορούν να επιτευχθούν σε μόλις μία φόρτιση.

Η 100% ηλεκτρική οδήγηση προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις

Premium εσωτερικό

Η επιτομή της σχεδίασης και της τεχνολογίας βρίσκεται στο εσωτερικό του e-208, συνδυάζοντας premium υλικά κατασκευής, εξαιρετικά προσεγμένο φινίρισμα και κομψές γραμμές, αλλά και την τελευταία έκφραση της σχεδιαστικής φιλοσοφίας “Peugeot i-Cockpit” των Γάλλων.

Άνετο, ευρύχωρο και ήσυχο

Το μικρό ηλεκτρικό λιοντάρι της Peugeot έχει μήκος -τα απόλυτα πρακτικά- 4.055 χλστ., ενώ το μεταξόνιο είναι 2.540 χλστ. Η νέα πλατφόρμα CMP των Γάλλων προσφέρει στο ηλεκτρικό 208 χώρους για τέσσερις επιβάτες και χώρο αποσκευών που ανέρχεται στα 311 λίτρα.

Επιδόσεις και υψηλή αυτονομία

Με το βλέμμα στο μέλλον το e-208 προσφέρει κίνηση με μηδενικούς ρύπους . Γι αυτό φροντίζει ο ισχυρός ηλεκτρικός κινητήρας των 136 ίππων και 260 Nm ροπής. Προσφέρει εντυπωσιακή επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 8,1 δευτερόλεπτα και τελική 150 χλμ./ώρα. Όλα αυτά είναι εφικτά χάρη στη μεγάλης  χωρητικότητας μπαταρία των 50 kWh, η οποία αφενός προσφέρει αυτονομία πάνω από 362 χλμ., αφετέρου καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 8 ετών.

Συνδεσιμότητες της σύγχρονης εποχής

Τα smartphones αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Το e-208 προσφέρει τη νέα λειτουργία Mirror Screen που είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα σύνδεσης MirrorLink, Apple CarPlay και Android Auto. Ένα σημείο επαγωγικής φόρτισης υπάρχει στην κεντρική κονσόλα και διαθέτει έως και τέσσερις θύρες USB μεταξύ των οποίων και τον τύπο C των τελευταίας γενιάς κινητών.

3 επιλογές φόρτισης

Υπάρχουν τρείς επιλογές φόρτισης, ευέλικτες και προσαρμοσμένες στην καθημερινή χρήση: Μέσω μίας συμβατικής οικιακής πρίζας (για μία πλήρη φόρτιση σε 16 ώρες, χρησιμοποιώντας το καλώδιο φόρτισης Mode 2 που παρέχεται στον βασικό εξοπλισμό του e-208) και μέσω Wall Box, για πλήρη φόρτιση σε 5 ώρες και 15 λεπτά από τριφασική παροχή (με τον προαιρετικό on-board φορτιστή των 11 kW). Τέλος υπάρχει η δυνατότητα μέσω κοινόχρηστου σταθμού φόρτισης (επιτυγχάνουν το 80% της φόρτισης σε μόλις 30 λεπτά).

Αυτονομία με πάνω από 362 χλμ. και έλεγχος ανά πάσα στιγμή, χάρη στις προηγμένες μπαταρίες του e-208 και την εφαρμογή με την οποία μπορείτε να ελέγξετε τη στάθμη της μπαταρίας από το κινητό σας.

Ασφάλεια κάθε στιγμή

Με το σύστημα Drive Assist, το νέο e-208 δείχνει το δρόμο προς την ημι-αυτόνομη οδήγηση χάρη στα τελευταίας γενιάς, κορυφαία για την κατηγορία, συστήματα υποβοήθησης οδήγησης όπως είναι μεταξύ άλλων το ενεργό Cruise Control, η πλήρης υποβοήθηση στάθμευσης και το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας στα όρια της λωρίδας.

Οδηγική ευχαρίστηση

Οι δυναμικές επιδόσεις ενισχύονται από εξαιρετική ποιότητα κύλισης και ηχομόνωση που θυμίζει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Η οδηγική συμπεριφορά φέρει παράλληλα την χαρακτηριστική υπογραφή της Peugeot με τα υψηλότατα περιθώρια πρόσφυσης και fun-to-drive χαρακτήρα που εκτιμούν όλοι.

Peugeot e-208

Ισχύς (PS)

136

Τελική Ταχύτητα (km/h)

150

Επιτάχυνση (sec)

8,1

Μπαταρία (kWh)

50

Ροπή (Νm)

260

Αυτονομία (km)

362+

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video