ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Nissan Micra

Nissan Micra

Το Nissan Micra προσφέρει τολμηρό design, όλες τις νέες τεχνολογικές εφαρμογές άνεσης & ασφάλειας και ένα νέο και ενισχυμένο turbo μοτέρ στα 1.000 κυβικά εκατοστά, το οποίο απαλλάσει το μικρό μοντέλο από τα αυστηρά τέλη κυκλοφορίας.

Τολμηρός και μοντέρνος σχεδιασμός

To Nissan Micra έχει μήκος κάτι λιγότερο από 4 μέτρα, καθιστώντας το ως τον ιδανικό σύντροφο εντός πόλης. Παράλληλα, εντυπωσιάζει η αιωρούμενη οροφή, χάρη στις πίσω κολόνες που είναι σε μαύρη απόχρωση, ενώ έξυπνα έχουν κρυφτεί οι λαβές στις πίσω πόρτες. Το Micra συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τον τολμηρό σχεδιασμό, με την ευελιξία ενός 5θυρου hatchback.

Με πολλές εξατομικευμένες επιλογές

Μοντέρνο εσωτερικό με στιλ

Το εσωτερικό του Micra έχει σχεδιαστεί προσεκτικά ώστε να χαρίζει μια ευχάριστη αύρα τόσο στον οδηγό όσο και στους επιβάτες του. Από το ταμπλό με επένδυση μαλακών υλικών, τα αναπαυτικά καθίσματα, το τιμόνι σε σχήμα D, μέχρι και τις ιδιαίτερες διχρωμίες, ο διάκοσμος του Micra συνδυάζει άψογα την άνεση και το στιλ σε ένα φιλόξενο και ευχάριστο περιβάλλον.

Έκδοση με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας κινητήρας, αλλά… λέων! Ο ενισχυμένος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του 1,0 λίτρου με ισχύ 92 PS του Micra είναι συμβατός με το πρότυπο εκπομπών Euro 6d, προσφέροντας βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές. Το αποτέλεσμα είναι να κρατάει τα CO2 τόσο χαμηλά, αποφεύγοντας τα τέλη κυκλοφορίας.

Xtronic με τεχνολογία D-step

Το Nissan Micra είναι διαθέσιμο με τον 1.0 κινητήρα και με  αυτόματο κιβώτιο Xtronic. Το Xtronic διαθέτει τεχνολογία D-step, η οποία προσφέρει μια πιο “εκλεπτυσμένη” παροχή ισχύος και εμπειρία οδήγησης για τον οδηγό, σε σύγκριση με ένα συμβατικό κιβώτιο CVT. Αυτό γίνεται εμφανές, όταν πατηθεί “επιθετικά” το πεντάλ του γκαζιού. Επίσης, η τεχνολογία D-step, προσφέρει ταχύτερα downshifts (κατεβάσματα) και καλύτερη οικονομία καυσίμου.

Αναβαθμισμένο Infotainment

Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η οθόνη αφής 7 ιντσών και το NissanConnect να επιτρέπει άμεση πρόσβαση στην πλοήγηση (TomTom) και τη ψυχαγωγία. Φυσικά τα Apple CarPlay και Android Auto συμπεριλαμβάνονται ως στάνταρ από την έκδοση εξοπλισμού Acenta.

Προηγμένες τεχνολογίες

Μία καινοτόμα τεχνολογία είναι -μεταξύ άλλων- τα ηχεία Bose, τα οποία έχουν τοποθετηθεί στο προσκέφαλο του εμπρός καθίσματος. Επιλέξτε μια «μουσική σκηνή» που περικυκλώνει το αυτοκίνητο με ήχο και αισθανθείτε σαν να βρίσκεστε στην… ιδιωτική σας συναυλία!

Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί η απαλλαγή του μοντέλου από τα τέλη κυκλοφορίας.

Υψηλή ασφάλεια σε πρώτο πλάνο

Από την έκδοση Energy και πάνω, το Micra είναι εξοπλισμένο με βασικές τεχνολογίες ασφάλειας όπως Hill Start Assistance, Intelligent Ride Control και Intelligent Trace Control για βελτιωμένο χειρισμό σε δύσκολες συνθήκες. Παράλληλα, στην έκδοση Techna, ενσωματώνει εξοπλισμό με προηγμένες δυνατότητες τεχνολογίας ψυχαγωγίας και οδήγησης, υποστηρίζοντας το Nissan Intelligent Mobility, ενώ υπάρχει και το δημοφιλές σύστημα κάμερας Intelligent Around View Monitor, που βοηθάει τους οδηγούς να ανταπεξέρχονται σε δύσκολα σενάρια στάθμευσης. Μεταξύ άλλων, διατίθεται και η ανίχνευση κινούμενων αντικειμένων και προειδοποίηση τυφλού σημείου, (αποκλειστικά στην κατηγορία Techna).

Ν-Sport: Premium & Sport

H νέα έκδοση N-Sport έχει σχεδιαστεί για να μαγνητίζει τα βλέμματα και αυτό υιοθετώντας γυαλιστερά μαύρα μπροστινά, πίσω και πλαϊνά φινιρίσματα και νέα μαύρα καλύμματα καθρεπτών, που συμπληρώνουν τις  ζάντες Perso των 17 ιντσών, από ελαφρύ κράμα μαύρου χρώματος. Στην  N-Sport, οι προβολείς ομίχλης καθώς  και οι προβολείς του Micra διατίθενται με στάνταρ LED φωτισμό. Στο εσωτερικό, τα καθίσματα έχουν ντυθεί με Alcantara®, όπως και η αντίστοιχη επένδυση στο ταμπλό, προσφέροντας φινίρισμα υψηλής ποιότητας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Nissan Micra 1.0

Ισχύς (PS)

92

Ροπή (Nm)

160

Επιτάχυνση (sec)

11,8

Εκπομπές CO2 (gr/km)

120

Κατανάλωση (lt/100km)

5,4

Τελική ταχύτητα (km/h)

178

volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video
volume_up Toggle video full width
play_arrow pause
Παρουσίαση Video